Před časem jsme vám představili hodinky značky Visconti کے – dva ze šesti modelů, které všechny vznikly v omezené limitní edici pouhých 250 kusů pro celý svět k 25. برانڈ کی سالگرہ. میں, že i tento třetí model – Visconti W101 25th Anniversary Up To Date Image – vás zaujme.

Podobně jako předchozí dva modely (tahle věta se bude objevovat často) má i model Up To Date Image oktogonální pouzdro z kartáčované oceli, doplněné charakteristickými můstky v podobě klipu plnícího pera či florentského mostu přes řeku Arno. Skeletonované ocelové můstky s PVD úpravou a sytě bronzovou barvou jsou k pouzdru připevněny stříbřitými šroubky s imbusovou hlavou. Na můstcích najdeme na čelní straně gravírované indexy (tři z každé strany) a z boku nápis Visconti. U korunky je pouzdro vybrané, pro lepší manipulaci, a luneta je také hnědá. Velikost pouzdra je 42 ملی میٹر کپڑا korunky, 47 ملی میٹر کے korunkou, 57,7 جولائی ملی میٹر جولائی, 15,2 mm na výšku včetně můstků a 12,5 mm na výšku bez můstků – jsou tedy o něco menší než jejich sourozenci.

Korunka je na tomto modelu dvoubarevná: vnější část se sedmi zářezy je ve stejné hnědé barvě jako pouzdro; vnitřní pak nese nápis Visconti, doplněná o dvě proti sobě postavená loga firmy. Korunka měří 9 mm a díky výřezu v pouzdře hodinek se s ní výborně manipuluje.

فلیٹ safírové کرسٹل قطر 34 mm je opatřeno antireflexní vrstvouje nepřehlédnutelná a to nejen na fotografiích.

Kromě stříbro-hnědé barevné kombinace mě na hodinkách zaujal číselník, konkrétně jeho pozadí. Bílý zešikmený a poměrně velký okraj navazuje na smetanovou plastickou a jakoby sametovou plochu číselníku. Jemný gravírovaný vzorek je tvořen opakujícími se kosodélníky, které vznikly zrcadlením známého loga firmy Viscontipísmene V. Zajímavým detailem je také zapuštění plastických indexů do zešikmeného okraje. Vznikly jakési startovací doky, z nichž vyráží vpřed vozítka indexů. پوزیشن 5, 6 ایک 7 jsou vozítka zkrácena, aby udělala prostor apertuře datumky. Ta je poměrně dlouhá, rozdělená na tři části a zobrazuje hned sedm černých čísel na bílém datovém kotouči. Na číselníku najdeme ještě jednou typické V, a to pod názvem firmymezi indexem 12 a osou ruček. Na rozdíl od předchozích modelů není číselník skeletonovaný, a proto se na něm nejen na první pohled velmi dobře odečítá čas.

Hodinky jsou velmi dobře čitelné nejen na světle, ale i ve tmě: luminiscenční vrstva pokrývá nejen špičky ruček a středy indexů, ale i další označení indexů v podobě vyvýšených terčíků na zvednutém okraji číselníku.

Dalším unikátním prvkem na hodinkách jsou ručky. Hodinová i minutová majístejně jako u ostatních modelůpodobu hrotu plnicího pera. Jsou černé, maximálně skeletonované a na hrotech opatřené luminiscenční vrstvou. Velmi subtilní vteřinová ručka je protažena za osu a na špičce nese luminiscenční nátěr.

Srdcem hodinek je švýcarský kalibr Soprod SOP A10-2, کے 25 اثر پتھر, setrvačkou Glycydur, تعدد 28.800 A / H (4 ہرٹج) اور سمیٹ محفوظ رکھتا ہے 42 گھنٹے. Jedinou komplikací je datumovka.

Malý kousek kalibru si můžete prohlédnout okénkem v dýnku hodinek: pod safírovým sklíčkem o průměru 12,5 mm lze vidět setrvačku s uložením Incabloc a mikroregulací a také část můstku (ten je zdoben perličkováním). Vykukuje i rotor automatického nátahu, zdobený ženevskými pruhy. Dýnko je zajištěno čtyřmi šroubky s imbusovou hlavou a na jemně kartáčovaném ocelovém povrchu nese obvyklé informace o výrobci, označení automat, سیریل نمبر, pořadové číslo tohoto konkrétního kusu a také údaj o پانی کی جکڑن: 10 ATM. Ploché dýnko sedí na ruce perfektně a těžké jsou “جب تک”: jejich váha s řemínkem je 115,5 گرام.

Elegantní kožený řemínek má tmavě hnědou barvu, která koresponduje s barvou můstků. Také ocelová spona má opět podobu můstku s PVD úpravou, hnědé tónování a gravírovaný název firmy.

Kdo by nechtěl mít na ruce most, který spojuje minulost s přítomností, krásu italského designu a přesnost švýcarského kalibru? Ta představa, že stejné hodinky má na ruce už jen 249 lidí na celém světě. Pokud máte rádi unikátní a krásné, i když trochu neobvyklé věci, jsou Visconti W101 25th Anniversary Up To Date Image hodinkami přesně pro vás.

Výhradním dodavatelem hodinek Viscoti v České republice je firma Penshop a tato verze stojí 115.200,- CZK.

مصنف متن: limi

مصنف تصاویر: 🙂 kibi

تمام تصاویر کو البم.

آپ کو صرف سٹور میں خرید سکتے ہیں گھڑیاں PenShop.cz.

آپ گھڑیاں پسند ہے, ہمیں دینے کے لئے نہ بھولنا, براہ مہربانی, کے ذریعے "کی طرح" svoju فیس بک کا صفحہ. یہ ہمارے بہت قیمتی رائے دیتا ہے, آپ کا شکریہ.