Dnes jsem se zastavil u lahůdky se značkou Officine Panerai, دیکھنے Radiomir 1940 Chrono Monopulsante 8 Days Oro Rosso (PAM00502) bezesporu lahůdkou jsou. V jejich tvarech vidíme odkaz 40. دو 20. století se vší svou nostalgií, to je zkombinované s luxusním materiálem pouzdra a technicky zázračným in-house Panerai kalibrem.

Hodinkové pouzdro je v tomto případě vytvořeno z 18 karátového růžového zlata. Není to obvyklé zlato, jak ho můžete potkat na špercích, obsah zlata, mědi a dalších prvků byl upraven tak, aby zářivě rudá barva a vysoký lesk nebyly na úkor mechanické odolnosti pouzdra. To je totiž výrazně odolnější proti poškrábání, než kdyby bylo ze standardního žlutého nebo růžového zlata. Z růžového zlata je i luneta, signovaná korunka a tlačítko chronografu na pozici “8”. Všechny prvky pouzdra mají konečnou povrchovou úpravu dokončenu leštěním do zrcadlového lesku.

کیس کی قطر ہے 45 ملی میٹر, tradiční tvar polštářku zaručí, že tyto hodinky budou nápadné a nepřehlédnutelné i na silnějších zápěstích. Docela mne potěšilo, že nožky mají tradiční tvar a nejsou jen drátkové, jak to často u řady Radiomir vidíme. Jsou dokonce provrtané a tak výměna řemenů nebude vyžadovat speciální nástroje.

Pouzdro doplňuje safírové klenuté sklíčko o tloušťce 1,4 ملی میٹر, samozřejmě s antireflexní vrstvou.

Trochu mne mrzí jen průměrná odolnost proti vodě, výrobce zaručuje jen 50 metrů vodního sloupce podle ISO, v praxi to znamená nanejvýš povrchové plavání.

Barvu růžového zlata doplňuje hnědý číselník v provedení “sandwich”, tedy čárkové i číselné hodinové indexy jsou tvořeny výřezy v horním plíšku číselníku, pod ním je luminiscenční vrstva. Ta zajistí skvělou a dlouhou viditelnost indexů. Číselník je poměrně zaplněný, od vnější sekundové škály, přes hodinové indexy až k subčíselníkům. Ty zobrazují malou sekundovou ručku a 30 chronograph منٹ انسداد. V sekundovém subčíselníku pak malá černá ručka ukáže, zda je právě den nebo noc (am/pm) a ve spodní části číselníku nám lineární ukazatel ozřejmí, jakou rezervu nátahu hodinky mají.

Ať počítám, jak počítám, tak ruček je na hodinkách nějak mockromě času a funkcí chronografu hodinky umí zobrazit i čas ve druhé časové zóně. Ručky jsou zlaté a vybavené luminiscenční výplní.

A ještě jsem našel fotografii detailu číselníku. Je zde dobře vidět jemné broušení číselníku, v jazyce OPSatine soleil”.

V hodinkách je mechanický in-house kalibr Panerai P.2004/10. Ten je krásným mechanickým zázrakem, do průměru 13 ¾ لائنز a tloušťky 8,6 mm se vešlo 317 اجزاء. Mezi nimi jsou tři (!) pérovníky, ty zajistí provoz hodinek po dobu osmi dnů. Také tu najdeme 29 مصنوعی یاقوت برداشت, setrvačku ze slitiny Glucydur, ta má frekvenci 4 ہرٹج (28800 A / H) a ochranu KIF proti poškození při nárazu. Kalibr je také krásně, ale přitom nevtíravě zdobený broušením a leštěním zkosených hran skeletonizovaných můstků. Zase jedny hodinky, u kterých není úplně jasné, která strana má být nahoře, aby se jí mohl majitel těšit. Kalibr kromě zobrazení času (i ve druhé časové zóně), komplikace chronografu (sloupkové kolo) a ukazatele rezervy nátahu umí i reset sekundové ručky při seřizování hodinek. Chronograf je “monopusher”, ovládá se tedy pouze jedním tlačítkem – spouštění, zastavování i reset údajů.

Zlaté dýnko s rozměrným safírovým průhledem pak celý pohled na kalibr rámuje. Velmi zajímavé je i inverzní hluboké gravírování a kombinace povrchové úpravy broušením a leštěním.

Hodinky jsou doplněny hnědým řemenem z kůže aligátora a sponou z růžového zlata.

Jestli máte na tyto hodinky také zálusk, raději si pospěšte, vznikly pouze jako 300 kusová limitní edice a víc jich prostě nebude. Ještě doplním cenu, je to sice jen podružný detail, ale i tak se to možná hodí. V ceníku najdete částku $47.700 USD – a jejich cena klesat nebude, spíš naopak.

مصنف متن: 🙂 kibi

تصویر کے ماخذ: panerai.com

آپ گھڑیاں پسند ہے, ہمیں دینے کے لئے نہ بھولنا, براہ مہربانی, آپ "کی طرح" ہمارے پرو فیس بک کا صفحہ. یہ ہمارے بہت قیمتی رائے دیتا ہے, آپ کا شکریہ.