Dnes vám představím nejtenčí hodinky s komplikací منٹ دوہراتا na světě – Vacheron Constantin Patrimony Contemporaine Ultra-Thin Calibre 1731. Na výšku totiž měří pouze 8,099 milimetru. Skláním se obdivem nad zručností mistrů hodinářů, kteří stvořili tak neobyčejnou krásu. Pojďme si o nich přečíst něco více.

Kulaté pouzdro s průměrem 41 mm je vyrobené z 18 karátového růžového zlata (5N). Ze stejného materiálu je také drobná signovaná korunka, kterou se hodinky natahují. کی پوزیشن 8 nahmátnete zlatou páčku repetice. Odolnost vůči vodě výrobce neuvádí, takže bych je určitě doporučila držet dále od vody. Konečná úprava pečlivým leštěním hodinkám ještě přidává na exkluzivitě.

Stříbřený číselník by mohl být vzorem účelné jednoduchosti. Všechny členy mají své místo, správnou velikost a k pouzdru ladící barvu (18 karátové zlato). Za drobné vyrušení z poklidného sledování ubíhajících minut můžeme považovat zahloubený subčíselník s mimostřednou vteřinovou ručkou, sídlí na pozici 8.

In-house سطح 1731 s ručním nátahem svou výškou 3,9 mm posouvá hranici v závodu o miniaturizaci komplikovaných strojků. Pomyslnými soupeři jsou Vacheron Constantin a Piaget, poslední meta záleží až na desetinách milimetru. Ale vraťme se zpátky k Calibre 1731. یہ ایک قطر ہے 14¼ pařížských linek, تعدد setrvačky 3 ہرٹج (21.600 A / H) a rezervu chodu přibližně 65 گھنٹے. یہ پر مشتمل ہے 265 اجزاء, z nichž 36 tvoří ložiskové rubíny. Komplikacemi jsou minuty, گھڑی, vteřiny a minutová repetice. Je certifikovaný ” Hallmark of Geneva”. Dekorování zadní strany si prohlédnete průhledem v dýnku, ale jak zjistíte na fotografii, zdobená je i přední strana. Sunburst paprsky a jemné perličkování by potěšily nejen oko znalce, škoda, že se jimi mohou kochat pouze mistři hodináři.

Safírovým průhledem vás ohromí ženevské pruhy a zlaté gravírování. Mezi nožkami je upnutý černý řemen z kůže aligátora, jenž ještě nedávno obýval hluboké vody Mississippi. Oba konce spojuje jazýčková spona z 18 karátového 5N růžového zlata.

Tyto hodinky jistě i ve vás zanechají vysoký estetický dojem. Honosí se složitou komplikací minutová repetice, přičemž nezůstává stranou jejich skutečný účel. اس کے علاوہ, že jsou krásným šperkem, totiž svého vlastníka informují o přesném čase. Majitelů nebude mnoho, ročně vznikne jen 10 جب 15 ٹکڑے ٹکڑے. Cena odpovídá výjimečnosti, mluví se o 270.000 EUR.

مصنف متن: تیل

تصویر کے ماخذ: Vacheron Constantin

آپ نیاپن پسند ہے, ہمیں, براہ مہربانی, کے ذریعے "کی طرح" svoju فیس بک کا صفحہ. یہ ہمارے قیمتی رائے دیتا ہے, آپ کا شکریہ!