سوئس گھڑی برانڈ آپکی ؤنی کپڑا LeCoultre jsou známé svou prvotřídní kvalitou, výborným designem a skvělým poměrem toho, jaké komplikace zákazník za své peníze dostane. Samotnou značku lze bezpochyby zařadit mezi takzvanou „haute horlogerie“ – tedy „vysokou hodinařinu“. V portfoliu najdeme všechny myslitelné komplikace včetně repetice, tourbillonu a různých astronomických komplikací. Samozřejmostí jsou pak i další komplikace jako například budík či GMT, které nalezneme v zajímavé kombinaci právě v těchto recenzovaných hodinkách Jaeger-LeCoultre Master Compressor Extreme W-Alarm.

نردجیکرن:

Pouzdro hodinek je vyrobeno z kombinace titanu a oceli a má průměr 46 mm bez korunek. Výška hodinek je pak 16,5 ملی میٹر, rozměr lug-to-lug 54 ملی میٹر, tyto údaje jasně svědčí o tom, že se nejedná o malé hodinky. Dalších 12 mm v průměru jim přidávají 3 signované korunky. Velmi mírně klenuté safírové sklíčko s antireflexem (قطر 40 ملی میٹر) je usazené v leštěné nerezové lunetě. Vodotěsnost hodinek je 100 میٹر, což je jistě dostatečná hodnota, ale vzhled a technické provedení hodinek by jednoho vedlo k dojmu, že vodotěsnost bude poněkud vyšší.

Dýnko je pevné bez průhledu a je poměrně vkusně provedeno. Zajímavým detailem je i zmínka na dýnku o tisícihodinovém testování každého kalibru.

Strojek je samozřejmě manufakturní výroba z dílny Jaeger-LeCoultre a nese označení سطح 912. Byl uveden na trh v roce 2007. Jedná se o strojek s automatickým obousměrným nátahem, výškou 7,78 ملی میٹر, بجلی ریزرو 45 گھنٹے, 23 ložiskovými kameny a frekvencí setrvačky 28.800 kmitů hod /. Strojek je složen z 315 حصے, což celkem odpovídá všem komplikacím, kterými je strojek vybaven. Součásti týkající se alarmu a časových funkcí jsou vzájemně oddělené, takže přesnost zůstává nedotčená, i když budíček vyzvání. Pro plné natažení postačí 800 otáček rotoru automatického nátahu.

Kromě klasického zobrazení času na číselníku nalezneme i budík a zobrazení času ve formátu GMT včetně významných měst 24 časových zón. Výrobce nezapomněl ani na datumovku na pozici 3, která je vyřešena poměrně vkusně a nerozbíjí design číselníku. Kombinaci budíčku a GMT ocení obzvláště lidé, kteří hodně cestují. Já osobně si na cesty rád beru hodinky vybavené budíčkem.

Moje dojmy z hodinek:

Pouzdro hodinek vyrobené z kombinace leštěné oceli a kartáčovaného titanu je výborně zpracované. Díky tomu, že je tvořené převážně titanem, میں, navzdory velikosti hodinek, i docela lehkéváží včetně řemenu 142,3 گرام. Ať si říká, kdo chce, شریک chce, 46 mm je už hodně. Naštěstí mají hodinky vyvážené proporce a tak je tedy estetický dojem přijatelný. Pokud máte silnější zápěstí, neměli byste mít s nošením hodinek závažnější problémy, pokud máte zápěstí tenčí, jako například já, hrozí to, že budou hodinky vypadat poněkud divně.

Průměr výrazně zvětšují i 3 تاج, které slouží k nastavení funkcí. Dvě jsou vybaveny speciálnímCompressorpojistným mechanismem proti nechtěné manipulaci ve vodě. پوزیشن میں کراؤن 2 spravuje datum a nastavení budíčku, korunka na pozici 4 řídí nastavení časové zóny a hodinky s ní lze manuálně natahovat. Třetí, červená, jednosměrně pohybuje prstencem se světovými městy (1 klik, 1 město) a zapíná/vypíná alarm. ہاؤسنگ میں مصیبت میں نہیں ہے. Určitě je zajímavé, jakým způsobem je u ní zajištěna deklarovaná vodotěsnost 100 میٹر.

Na číselníku těchto hodinek se toho odehrává skutečně mnoho. Kromě zobrazení času a data, které je zde provedeno velmi jednoduše a přehledně, nalezneme na okrajích číselníku 2 prstence pro funkci GMT. Na vnějším se nacházejí názvy významných měst ve 24 časových zónách a prstenec vnitřní nám pak indikuje samotný čas ve 24 hodinovém formátu ve všech časových zónách. Levá strana číselníku je pak věnována funkci budíčku, konkrétně okénku sloužícímu pro nastavení času signálu pomocí dvou disků, na kterých jsou zapsány hodiny a minuty. Díky tomuto řešení lze budíček nastavit poměrně přesně. Samotný zvuk budíčku je velmi čistý a jasný, díky systému, který je použit – ne nepodobný gongům u hodinek s repeticí. Hodinky při zvonění velmi lehce vibrují na zápěstí.

Luminiscence je poměrně intenzívní, najdeme ji kromě indexů, hodinové a minutové ručky také na konci centrální vteřinové ručky.

Zajímavou volbou je u těchto hodinek řemínek z aligátora o šířce 22 رہائش کے لیے ملی میٹر اور 19 ملی میٹر U spony. Sportovní vzhled těchto hodinek by spíše podtrhl řemínek z gumy, případně kovový náramek – a obojí má výrobce v nabídce. Klasický kožený řemínek vypadá příliš usedle a kontakt s vodou by mu bez ohledu na jeho kvalitu rozhodně neprospěl. Potěší určitě snadná výměna řemenů za pomoci tlačítkového mechanismu v pouzdře a kvalitně zpracovaná signovaná dvojitá překlápěcí spona, která se k těmto hodinkám výborně hodí.

نتیجے میں چند الفاظ:

Hodinky Jaeger-LeCoultre Master Compressor Extreme W-Alarm jsou vzhledově zajímavé hodinky od světoznámé a kvalitní hodinářské firmy. Zajímavá kombinace designu a nabízených komplikací je vskutku unikátní a jistě velmi lákavá. Pro některé zájemce může být lehce odrazující jejich velikost, ale takový je v současnosti diktát módy a mnozí jim to jistě odpustí. Pokud vás kombinace GMT, budíčku a moderního sportovního vzhledu zaujala, může to být velmi zajímavá volba, která vás rozhodně nezklame zpracováním a kvalitou. Zakoupíte je v klenotnictví Dušák کے لئے 332.800 CZK.

مصنف متن: Thaddeus Tad شرمیلا

مصنف تصاویر: 🙂 kibi

تمام تصاویر کو البم.

قرضہ دہی کے لئے شکریہ Jeweller Dušák, جاتا ہے کے لئے Amers.cz.

آپ کا جائزہ لینے کی پسند ہے, ہمیں, براہ مہربانی, کے ذریعے "کی طرح" svoju فیس بک کا صفحہ. یہ ہمارے قیمتی رائے دیتا ہے, آپ کا شکریہ!