Viděl a fotografoval jsem už stovky hodinek, někdy to budu muset zase spočítat, abych alespoň tušil, jestli už jsem se přehoupl přes “magickou” tisícovku. Všechny si asi už nepamatuju, ale některé hodinky mi utkvěly v paměti hlouběji než jiné. Třeba tyto hodinky مہاکاوی z kolekce Passion si budu pamatovat hodně dlouho.

Ocelové pouzdro z nereznoucí oceli (316L) قطر 43 milimetrů a tloušťce 10,7 mm má dnes už klasické tvary. Povrchová úprava je broušením, hodinky mají díky tomu trochu šedou nenápadnou barvu, jen hrany pouzdra a luneta jsou leštěné a zvyšují dojem exkluzivity, který z těchto hodinek mám.

Číselník kryje sklíčko, tedy spíš super tvrdý syntetický korund s antireflexem. Antireflex není tak nápadný, jako to někdy vidíme u jiných značek, ale i tak účinně potlačuje odlesky a má svěží lehce fialovou barvu.

Korunka na sobě nese “e” logo výrobce, ہاؤسنگ میں پھنس جاتا ہے. Natahování i ovládání hodinek s ní je jisté a pohodlné.

Tvůrci přehledného číselníku asi čerpali inspiraci na stejném místě jako u značky Omega pro řadu AquaTerra, i zde je zdoben ženevskými pruhy (Côtes DE GENEVE) s výraznou plastickou stopou, plastické jsou i kovové indexy. Označení značky, země původu, označení automatického nátahu, zobrazení data a vodotěsnosti doplňuje už jen apertura data s kovovým rámečkem a minutová stupnice po obvodu. Číselník je klasický v tom nejlepším smyslu slova a přitom i precizně provedený bez jediné chybičky.

Tři ocelové ručky mají krásný zahrocený tvar, v průřezu mají na obě strany zkosený profil a jsou perfektně leštěné a to i na hranách. Odečítání času s nimi nedělá žádné potíže.

Na ručkách i na indexech je nanesena luminiscence (SuperLuminova) ve velmi příjemném odstínu. Takže o čitelnost i v šeru nebo ve tmě nemusíte mít žádnou starost.

Čtyři šroubky drží ocelové dýnko s průhledem, který je rovněž ze syntetického safíru. Obvyklé nápisy s označením výrobce, kolekce a použitých materiálů doplňuje i údaj o odolnosti hodinek proti vodě, ہے 10 ATM, اس طرح 100 پانی کے کالم کے میٹر. عملی, že o hodinky nemusíte mít starost ani při běžných aktivitách třeba v bazénu.

V hodinkách tiká osvědčený švýcarský kalibr z produkce koncernu SWATCH Group – ئٹیی 2824-2. Kalibr má obvyklé vlastnosti – 25 اثر یاقوت, تعدد 4 ہرٹج (28.800 půlkmitů فی گھنٹہ), پاور ریزرو ہے 42 گھنٹے, možnost automatického i ručního nátahu, دوسرا ہاتھ رک جاتا ہے جب ایڈجسٹ (ہیکنگ), تیزی flipping ڈیٹا, ochrana setrvačky při nárazu Incablok. Je to přesný a odolný kalibr s širokými možnostmi servisu. A zde je navíc od hodinářů firmy Epos moc pěkně upravený – ženevskými pruhy a zlatým gravírováním na rotoru. Soulad vzhledu přední i zadní strany hodinek je obdivuhodný!

Moc dobrý dojem na mne udělal i ocelový tah o šířce 22 ملی میٹر. Povrchovou úpravu má stejnou jako pouzdro, je broušený se dvěma leštěnými linkami na středním článku. Šikovná je i motýlková spona s pojistkou proti otevření z plného materiálu (žádný plech), která tah spojuje. Značka výrobce na ní je hezkou třešničkou na dortu.

Takže jestli si tyto hodinky koupím? Nejspíš ano. A jestli i vy potřebujete pěkné a přitom dostupné hodinky do společnosti i pro volný čas, mohu vám tyto jen doporučit. رات کے کھانے کے? Koupíte je už kolem 800 Euro a to za takhle hezké hodinky není vůbec moc. Anebo se podívejte i na jiné hodinky značky مہاکاوی, já obdivuji i chronografy s touto značkou.

مصنف textu اور تصاویر: 🙂 kibi

تمام تصاویر کو البم.

قرضہ دہی کے لئے شکریہ TopTime.sk.