O společnosti Oris jsme se mohli něco málo dovědět z reportáže Z BaselWorldu, takže se můžeme vrhnout přímo na hodinky.

Oris Artelier چھوٹے دوسرا اشارہ کار دن jsou zvláštní už na první pohled. No uznejte, den v týdnu na vnitřní lunetě nevídáte zase tak často. Jedná se o specialitu Oris, kterou najdete na hodinkách kolekce Artelier. I velikostí pouzdra se vymykají pojetí klasických oblekových hodinek, ke kterým svádí je přidat.

Jak už jsem zmínila, pouzdro je spíše větších rozměrů – 45 قطر میں ملی میٹر. Vyrobené je z několika částí z nerezové oceli s konečnou úpravou leštěním. Korunka taky není z nejmenších, ale k pouzdru je přiměřeně velká, je signovaná logem výrobce.

Hodinky pohání inhouse strojek Oris 645, což je upravený strojek ETA 2836-2. Mezi vlastnosti patří rezerva nátahu 38 گھنٹے, تعدد 28.800 půlkmitů فی گھنٹہ, 27 پتھر. Minerálním průhledem v dýnku spatříme typicky červený rotor.

Stříbrný číselník s úpravou guilloche okamžitě upoutá výrazným vyznačením dní v týdnu na vnitřní lunetě. Jaký konkrétní den je, poznáte podle ručky s červeným koncem. کی پوزیشن “9” najdeme vteřinový subčíselník. کی پوزیشن “3” je datumové okénko s bílým datovým věncem a černým tiskem. Ručky a indexy jsou pokryty Superluminovou C3. Číselník chrání oboustranně klenuté safírové sklíčko s vnitřním antireflexem.

Na vypouklém dýnku z nerezové leštěné oceli jsou gravírované údaje o voděodolnosti, použitém materiálu, výrobci a materiálu sklíčka. Je pevně přišroubované několika šroubky. Průhledem z minerálního skla můžeme sledovat pohyb strojku.

Jak se můžeme dočíst na dýnku, hodinky jsou voděodolné do 30 میٹر. Takže umýt ruce a radši nic víc.

Mít je můžete buď na koženém řemenu nebo na nerezovém tahu. Já jsem je k recenzi dostala na tahu. Ten je kvalitní, leštěný, s motýlkovou sponou a moc hodinkám sluší.

Chcete je? Zkuste navštívit třeba Koscom, z množství hodinek značky Oris si určitě vyberete!

مصنف: تیل

مصنف تصویر: 🙂 kibi

تمام تصاویر کو البم.