Že mají odolné hodinky Traser v oblibě příslušníci speciálních jednotek a příznivci extrémních outdoorových akcí, už z našich recenzí jistě víte. Výrobce je z pochopitelných důvodů osazuje švýcarskými bateriovými strojky, předpokládá se u nich vyšší odolnost, než u mechanických kalibrů. To jsem si myslela až do doby, než jsem začala psát tuto recenzi. Čekalo na mne velké překvapení – pod pevným dýnkem těchto hodinek se ukrývá automatický kalibr! Chcete vědět víc? Recenze hodinek Traser P6600 Automatic Pro je tu pro vás.

Dvojité pouzdro se skládá z vnitřní ocelové části a vnější skeletonové plastové. Plast vyztužují skleněná vlákna, která mu dodávají odolnost. Plast má matný povrch, eliminují se tak nežádoucí odlesky. Naměřila jsem průměr 45 mm వస్త్రం korunky, 48 mm s korunkou a výšku 12,5 mm. పిచ్ అడుగుల 22 mm. I když má pouzdro trochu mohutnější rozměry, plast ho hodně odlehčil, displej váhy ukázal hodnotu jen 110 గ్రాములు. Hodinky jsem vážila na standardním látkovém strapu, na gumovém/silikonovém řemenu bude hmotnost samozřejmě trochu vyšší. Vodotěsností 300 మీటర్ల (990 ft/435 psi), která odpovídá normě Type 6 MIL-G, převyšují mnoho jiných modelů nejen této značky.

Účelné prořezávání plastového pouzdra si prohlédněte na detailní fotografii. Kromě zamezení odlesků a snížení hmotnosti ještě dokáže částečně tlumit případné nárazy.

Černěná šroubovací korunka je plně zanořená do plastového pouzdra, které ji výborně chrání. Nechybí známé logo výrobce – H3.

Jednostranně otočná nerezová luneta je také černěná PVD, malý kovový terčík na pozici 12 zeleně zvýrazňuje luminiscenční bod. Vidíte tu i vy možnou souvislost se zvýrazněnými mířidly na zbraních? Bíle vytištěnou potápěčskou stupnici 0-60 můžete použít pro odpočet doby potopení nebo třeba trvání rozcvičky či doby jízdy… omezeni jste jen svou fantazií.

Rovné safírové sklíčko odolné proti poškrábání je zapuštěné přibližně v rovině lunety. Kromě ochrany před poškozením se tak vyloučí většina z případných odlesků. Průměr sklíčka je o 10 mm menší než průměr pouzdra – ఈ విధంగా 35 mm.

Matný černý číselník má několik vrstev, jak jste se mohli dočíst třeba v recenzi Traser H3 Professional Red Sniper. Nebudu vás tedy zatěžovat dlouhým popisem. Vnitřní kroužek nese stupnici 1-12 s hodinovými arabskými indexy, pod ním se nachází typická vojenská škála 13-24. Každý index zvýrazňuje trubička s plynným tritiem, స్థానాలు 1-11 kapsle světélkuje zeleně, pozice 12 svítí oranžově. Příjemný kontrast černého číselníku a bílého tisku narušuje na pozici 3 datové okénko s bílým věncem a černým tiskem. నేను, že vhodnější by byl černý kotouč a bílý tisk, stejně jako v Traser H3 P6600 Sand. Přesto podmínku výborné čitelnosti číselník splňuje na výbornou.

Částečně skeletonizované bíle lakované ručky ve tmě zeleně světélkují pomocí trubiček s plynným H3. Na vteřinové ručce skleněnou kapsli nehledejte. Odečet času je rychlý a perfektní v každé vteřině.

O luminiscenci jsem se zmínila výše, zde si můžete prohlédnout její barvy a intenzitu. టెక్నాలజీ trigalight® luminiscence firmy mb-microtec nezávisí na vnějším zdroji světla, není tedy nutné kapsle nejdříve vystavit světlu jako běžné luminiscenční barvy. Sice není tak silná jako Superluminova na potápěčských hodinkách, ale svítí stále a vydrží o trochu víc než 10 అనుమతి ఇచ్చు. Poločas rozpadu plynného tritia H3 je totiž 12,5 సంవత్సరము, po uplynutí této doby se objem H3 v trubičkách sníží na polovinu. Aby majitel mohl snadno zjistit, kolik let ještě zbývá do poločasu rozpadu, bývalo na dýnku vyryté datum výroby. Zda je i tady, se dozvíte o kousek dál. నేను ధృవీకరించవచ్చు, že tato kosmická technologie je pro využití hodinek ve tmě asi tou nejlepší možnou volbou.

Mechanický kalibr s automatickým nátahem ETA 2824-2 EL, tedy stupně Elaboré, pohání komplikace hodiny, నిమిషాల, సెకన్లు మరియు తేదీ. Vyčerpávající informace ke strojku naleznete v tomto článku. Stejný kalibr ve svém nitru ukrývají hodinky Traser H3 Classic Automatic Master a využívá ho také mnoho jiných značek nejen švýcarských.

Ocelové ploché matné dýnko se šroubuje do pouzdra. Po obvodu jsou gravírované informace o hodinkách, bohužel datum výroby zde nenajdeme. Na zápěstí sedí dýnko skvěle, వాచ్ ధరించడం చాలా ప్రశాంతంగా ఉంది.

Hodinky jsme fotografovali na černém gumovém náramku, spojeném signovanou kartáčovanou nerezovou jazýčkovou sponou. Při koupi si ale můžete vybrat. Další variantou je látkový NATO strap, silikonový řemínek s jazýčkovou sponou a silikonový řemínek s překlápěcí sponou a bezpečnostní pojistkou. Všechny jsou černé a mají identickou šířku 22 mm. Já osobně se přimlouvám za variantu látkového NATO strapu, ale do vody bude ještě vhodnější silikonový řemínek. Možná bude nejlepší volbou pořídit si je všechny? O kvalitu provedení nemusíte mít obavy v žádném z těchto případů.

Švýcarské hodinky značky Traser vynikají skvělou čitelností po tmě i za denního světla. Robustní hodinky splňují přísné armádní specifikace a jsou součástí výstroje mnoha jednotek. Najdete je ale také na zápěstích mnoha odvážných horolezců či jiných příznivců adrenalinových sportů, probíhajících venku v přírodě. A tyto hodinky jsou vhodné navíc i pro náročné profesionální využití ve vodním světě.

Potřebujete praktické hodinky, které vydrží trochu tvrdší zacházení, za každé situace rychle odečtete čas a nebudou přítěží na vaší ruce? Řešením jsou military modely značky Traser, ať už s bateriovým nebo mechanickým strojkem. Jedná se o spolehlivé a pracovité dříče, na kterých takřka nepoznáte, jaká dobrodružství jste spolu prožili.

కొత్త Traser H3 P6600 Automatic Professional běžně zakoupíte za přibližně 19.000 CZK. Dnešní recenzovaný kus nabízí současný (మొదటి) majitel za 13.000 Kč k prodeji. Líbí se vám a chcete je? Napište mi na olga(డాట్)vlachova(వద్ద)photowatches(డాట్)eu a já vám ráda zprostředkuji kontakt.

రచయిత టెక్స్ట్: చమురు

రచయిత ఫోటోలు: 🙂 kibi

ఆల్బమ్ అన్ని ఫోటోలు.

రుణ ధన్యవాదాలు KerberosTactical.cz.

మీరు సమీక్ష ఇష్టపడ్డారు ఉంటే, మాకు తెలియజేయండి, దయచేసి, ద్వారా "వంటి" svoju Facebook పేజీ. ఇది మాకు విలువైన చూడు ఇస్తుంది, ధన్యవాదాలు!