Bylo mi dovoleno s těmito hodinkami strávit spoustu času od jejich prvopočátků až do poslední úpravy, a tak se nedivte, že mi tak nějak „přirostly k srdci“. Dnes vám nabídnu pohled do nitra těchto hodinek a seznámím vás s precizností, s níž byly stvořeny.

Začněme tedy pouzdrem. Měří 45 milimetrů v průměru. Ondřejův oblíbený damasteel obstaral hodinkám nevšední kabátek, když jej Ondřej žárově pozlatil. Na první pohled si tohoto detailu nemusíte ani povšimnout, po upozornění však žasnete nad lehkostí a nenápadností tohoto odstínu vzbuzujícího dojem hodinek nakreslených na věkem poznamenaném papíře.

Tutéž úpravu použil Ondřej na korunku, taktéž z damasteelu. Je velice nenápadná a pouzdro neruší.

Vypouklé, 39,5 mm velké சபையர் படிக, chrání číselník, skýtající nevšední podívanou, před prachem a nežádoucími vlivy. A je co chránit, stejně jako za sklem ve vitrínách obchodů se pod tímto sklíčkem ukrývají u Ondřeje dosud nevídané prvky.

Číselník z titanu je umístěn mimostředně na pozici 12, což není nic až tak neobvyklého. Ale římské číslice, které jsou do ciferníku ručně vyryty, umocňují celkový starobylý dojem.

Napomáhají tomu i titanové ručky velmi jednoduchého tvaru a „obyčejný“ subciferník na pozici 6 zobrazující vteřiny. Kolik ruček vlastně vidíte?

Původní kalibr ETA / Unitas 6498 byl mohutně upraven a vedle číselníku přibyl ukazatel rezervy nátahu. Tu Ondřej sám zkonstruoval i s vlastními, ručně vyrobenými kolečky. Ale tento strojek se stále ještě nedá považovat za vlastní. Ani můstky se neobešly bez úprav, ty Ondřej prořezal a opatřil DLC vrstvou, tu dostalo samozřejmě i krokové ústrojí.

Dýnko s průhledem na strojek bylo konstruováno jednoduše, aby nenarušovalo celkovou atmosféru vyzařující z hodinek.

Když se zaměříme na řemen, je nemožné přejít neobvyklou strukturu krokodýla, který posloužil svou kůží pro výrobu tohoto řemenu od Jasona Lianga. Opravdovou novinkou v Ondřejově tvorbě je vlastnoručně vyráběná, také žárově zlacená spona z damasteelu. Ondřeje už nebavily fádní trnové spony, které opotřebovávají řemen, a tak se rozhodl vyrobit něco speciálního. Do této spony se řemen vkládá opačně, než je uživatel běžně zvyklý. Řemen se nastaví pod pevně uchycenou část tak, aby vyhovoval obvodu ruky majitele, a poté už funguje na podobném principu jako obvyklá překlápěcí spona. Řemen je tak méně namáhaný. Spona navíc nestudí, a majitel tak nemá nepříjemné pocity po nasazení.

Co k tomu ještě dodat? Celkový čas strávený výrobou těchto hodinek odpovídá třem ročním obdobím. Počítá se do toho však také testování komplikace rezervy nátahu a také už dokončených hodinek. Jejich původní název měl být kvůli této čekací lhůtě Long Time, Ondřej si však dovolil jej pozměnit na Long Life, a tím jako hodná sudička popřál hodinkám i jejich majiteli, aby se ze sebe vzájemně těšili dlouhá a dlouhá léta.

ஆசிரியர் உரை: Hagrid

ஆசிரியர் புகைப்படங்கள்: 🙂 kibi

ஆல்பம் அனைத்து புகைப்படங்கள்.

Z celého srdce děkujeme papimu!

நீ கடிகாரங்கள் விரும்பினால், நாம், தயவு செய்து, மூலம் "போன்ற" svoju Facebook பக்கம். நன்றி!