Už český génius mnoha oblastí předpověděl, என்று: “Budoucnost patří aluminiu!” A je to tady, firma ஹாமில்டன் na letošní výstavě Baselworld představila nový model z řady Khaki Pilot Pioneer – Aluminium.

První moje rekce byla: Z hliníku? Zbláznili se? Ty bych okamžitě někde zničila. நிச்சயமாக, že se nezbláznili. Pouzdro těchto hodinek je ze speciálně upraveného hliníku, který je odolnější, než je obvyklé, a samozřejmě je stále velmi lehký. Také ho lze barvit, takže nové Piloty je možné si pořídit ve čtyřech barvách: khaki zelené, pískové, černé a námořnické modré.

Vzhled hodinek odpovídá jejich názvu: jsou to “pilotky”. Mají vnitřní otočnou lunetu (ovládanou korunkou na pozici 2) s číselnými indexy po 5 நிமிடங்கள். Barevný číselník nese hodinové indexy buď bílé, nebo černé, podle barevného provedení. ஐக்கிய 12 ஒரு 6 jsou zvětšené, místo indexu na pozici 3 je apertura pro datum: na bílém pozadí černá číslice. Hodinová a minutová ručka mají pro Hamilton typickou podobu – jsou špičaté, prodloužené a celé vyplněné luminiscenční barvou. Vteřinová ručka má luminiscenční nátěr jen na špičce a za osu je protažená a ukončená kruhovým terčíkem. Barvy ruček a indexů (číselných i čárových) a luminiscence se opět liší podle barevného provedení. U všech barevných provedení je jednotné luminiscenční označení hodinových indexů, a to v podobě tečky. Na číselníku najdeme ještě označení výrobce (மேலே), označení automat (dole) ஒரு “சுவிஸ் செய்து” u indexu 6. Korunky (நிலை 2 ஒரு 4) jsou jemně vroubkované a v barvě pouzdra. Sklíčko mají safírová, průměr hodinek je řadí mezi menší – 41 மிமீ ஒரு நீர் புக விடாத zase mezi ty odolnější – 100 நீர் நிரலின் மீட்டர்.

Barvě pouzdra odpovídá i NATO-strap, je v barvě khaki, modré, pískové nebo černé. Obvykle se mi tento typ řemínku moc nelíbí, ale k těmto hodinkám perfektně patří.

Hodinky pohání automatický kalibr H-10 (základem je samozřejmě kalibr ETA) கள் 25 kameny a 21.600 kmity za hodinu (3 ஹெர்ட்ஸ்). Úctyhodná je také rezerva nátahu, která by měla být až 80 மணி.

Nejsem velkým ctitelem ani obdivovatelem military stylu, přesto mě tyhle pilotky zaujaly – jednoduchým, přesto elegantním tvarem, perfektně čitelným a nepřeplněným číselníkem a hlavně barvou. Barevné hodinkynejen s barevným číselníkem, ale celobarevnéjsou spíš výjimkou a ty modré mě prostě vzaly za srdce. A jejich cena je 850 யூரோ. Už se těším, až se s nimi budeme moci seznámit podrobně.

ஆசிரியர் உரை: Limi

புகைப்பட ஆதாரம்: hamiltonwatch.com a 🙂 kibi

நீ கடிகாரங்கள் விரும்பினால், நாம், தயவு செய்து, மூலம் "போன்ற" svoju Facebook பக்கம். நன்றி!