Jaquet Droz – synonymum pro luxusní a krásné hodinky – přichází s novými Petite Heure Minute 35 மிமீ. Tato novinka určená pro dámy vychází z již dříve představených modelů, ale v lecčems je předstihuje.

மூல: Jaquet Droz

Modely od JD nikdy nejsou obyčejnými hodinkami. Stejně je tomu i tomto případě. Leštěné ocelové pouzdro je, jak již název napovídá, široké pouhých 35 மிமீ. Korunka se nachází na pozici, kterou bychom na klasických hodinkách označili jako tři. Zde tomu tak není, hned také napíši proč.

மூல: Jaquet Droz

Dominantou přední strany těchto hodinek je číselník. Tedy číselník asi není to správné pojmenování, neboť na něm nenalezneme žádná čísla ani klasické centrované ručky. Celá plocha je vytvořena z jasně modré perleti s výrazným drážkováním ve tvaru paprsků. Odstíny se mění v závislosti na úhlu pohledu – barva přechází od královské modři, přes ultramarínovou a kobaltovou až po indigovou. Po celé ploše je rozmístěno osm osmicípých hvězdiček – stejné jako najdeme v logu JD. Lesk jim dává vrstvička rhodia. Mimostředné rozložení číselníků je pro hodinky značky Jaquet Droz typické. Obvykle jsou hodinová a minutová ručka menší a jsou doplněny výraznou vteřinovou ručkou. Zde ji ale nehledejte.

Paprsky vybíhají z menšího číselníku umístěného v horní části přední strany. Na něm nalezneme minutovou a hodinovou ručku, obě mají rhodiovou vrstvu, svým tvarem připomínají lehce zaoblené kopí. Ručky pohání in-house mechanický kalibr 2653 தானியங்கி சுற்றுகளை கொண்ட, rezervou chodu až na 68 hodin a frekvencí setrvačky 4 ஹெர்ட்ஸ் (28800 ஒரு / h). Číselník je krytý safírovým sklíčkem s antireflexní úpravou.

மூல: Jaquet Droz

Celé toto mistrovské dílo je rámováno lunetou osazenou 160 diamanty. Na ruce drží hodinky kovový tah s titanovou sponou. Ten je záměrně vytvořený z nestejných segmentů, což jen potvrzuje výjimečnost tohoto díla. Do tahu jsou zasazeny další dva diamanty, takže jejich celková váha je 1,08 (வைரம் முதலிய விலை உயர்ந்த கற்களின்) எடை அலகு.

மூல: Jaquet Droz

கடிகார எதிர்ப்பு நீர் உள்ளது 30 metrů vodního sloupce a na dýnku budou mít vyryté své jedinečné číslo v sérii. Počet tedy bude zřejmě limitovaný. Cena tohoto modelu zatím není známá. Hodinky budou představeny až na výstavě BaselWorld 2013 a přitom bude zveřejněna i cena. Můžeme ale předpokládat, že asi bude jako u podobných modelů této značky, tedy okolo 20000 அமெரிக்க டாலர்.

மூல: Jaquet Droz

ஆசிரியர் உரை: TOMS

புகைப்பட ஆதாரம்: Jaquet Droz