Že švýcarská značka Romain Jerome produkuje neobyčejné hodinky, už jistě víte. Fotografovali jsme RJ DNA Titanic, v Basileji jsme si zblízka prohlédli RJ Pacman. I dnešní aktualita bude o výjimečných hodinkách z této dílny – Romain Jerome DNA Moon Orbiter Tourbillon.

Připomíná vám pouzdro něco velmi povědomého z vesmíru? Uhádli ti, kdo tipovali hvězdnou loď Enterprise. K ostatnímkosmickým” જુઓ – Moon Dust DNA, Moon Invider a kolekci Space Crafttak přibyl další člen do nejdražší sbírky kosmických hraček na světě.

Ocelové pouzdro měří 44,5 × 48,5 મીમી, má v sobě roztavené prvky z Apolla 11. Rozměr na výšku je ohromných 20 મીમી. Na pravé straně se nachází ocelová korunka, ગૃહ પ્રવેશ સ્ક્રૂ, s černou gumou na obvodu. Horní strana pouzdra na pozici 12 je věnována políčku s logem Romain Jerome. Prakticky pouzdro obestavělo strojek s číselníkem tak, aby žádný detail neušel pozornosti. A odolnost vůči vodě? Moc ji nezkoušejte, je stanovena na 3 એટીએમ.

Nejzajímavější částí pouzdra jsou zajisté pohyblivé pružinové nožky. Vypadají jako písty a jsou navržené tak, aby zcela objaly zápěstí majitele. Motiv pohyblivých nožek se objevil již u hodinek Moon Invider, kde měly znázorňovat přistávací nohy měsíčního modulu.

Speciálně tvarovaná safírová sklíčka s antireflexem rámují pouzdro ze všech čtyřech stran a nabízí úchvatný pohled do nitra. Struktura číselníku připomíná tapetu z roku 2001: Vesmírná odysea. Vesmírná odysea postupně přechází do něčeho, co by šlo nazvat bublinkový sen. Třídimenzionální flying tourbillon má svůj vlastní prostor na levé straně číselníku a mírně ho stíní pohybující se automatický rotor. Pravá strana číselníku patří ukazateli hodin a minut, hodinové indexy jsou vyřezané do temně černého číselníku, který obsahuje měsíční prach. Ačkoli mi fotografie napovídá něco jiného, skeletonizované ručky jsou černěné oxidací, mají červeně lakované konce. Další komplikaciukazatel rezervy chodunajdeme na přední straně pouzdra, સ્થિતિ 6, ve velkém políčku a červenou ručkou. Velké X a obruby číselníku a flying tourbillonu jsou vyrobené z kartáčované oceli, opět s příměsí prvků z Apolla 11.

 

Mechanický strojek s automatickým nátahem RJ3000-A přímo pro tyto hodinky vyrobila švýcarská manufaktura La Joux-Perret. Víme o něm, že setrvačka tiká frekvencí 28.800 એ / ક, je osazen 32 ložiskovými kameny a má rezervu chodu 42 કલાક. Funkce už jsme vzpomenuli – ઘડિયાળ, મિનિટ, flying tourbillon a rezerva chodu.

પ્રાપ્તિસ્થાન: watchprosite.com

I dýnko je průhledné se speciálně tvarovaným safírovým sklíčkem a přitahuje pohled na unikátní strojek. Motiv tapety z Vesmírné odysey a bublinkového snu se opakuje i na zdobení strojku. Najdeme zde také pořadové číslo v limitované edici 25 ટુકડાઓ.

Hodinky budou k zakoupení na černém řemenu z aligátora s překlápěcí sponou.

Limitovaná edice bude čítat pouze 25 ટુકડાઓ, každý bude individuálně číslovaný. Hodinky určitě potěší fanoušky hodinářské originality a složitosti, které jsou světelné roky daleko od tradičních hodinek. A jak jsme u hodinek Romain Jerome zvyklí, cena nebude z nejnižších. Tyto se prodávají za $115.000.

લેખક પાઠ: તેલ

ફોટો સ્ત્રોત: Romain Jerome

Pokud se vám aktualita líbila, અમને, કૃપા કરીને, દ્વારા "લાઇક" svoju Facebook પૃષ્ઠ. તે અમને મૂલ્યવાન પ્રતિભાવ આપે છે, આભાર!