V dnešní aktualitě se podíváme na zběžné představení dvou krásných hodinek. Zběžné proto, že pro důkladné porovnání tato aktualita nenabízí dostatek prostoru. તે છે Breitling Chronomat B01 (v současné době je Breitling přejmenoval na Chronomat 44) એક IWC Big Ingenieur Chrono.

પ્રાપ્તિસ્થાન: watchtime.com

Oboje hodinky jsou skutečně perfektními díly, v jistém směru jsou si podobné, a přesto jsou směřovány každé jinam. Breitlingy míří vzhůru k nebesům, jako pilotní hodinky, a IWC jsou směřovány k lidem, kteří zpravidla stojí nohama pevně na zemi, chladně uvažujícím inženýrům. Ale pojďme se na ně podívat.

Rozměry obou ocelových pouzder jsou téměř totožné – u Chronomat B01 je široké 44 મીમી ઊંચા 16,95 મીમી. U Big Ingenieur Chrono je širší – 45,5 મીમી, ale zároveň nižší – 14,5 મીમી. Obě jsou zepředu kryté safírovým sklíčkem s antireflexem.

પ્રાપ્તિસ્થાન: watchtime.com

Podíváme-li se blíže na letecké Breitlingy, zjistíme, že na číselníku vidíme tři další subčíselníky. Jedná se o subčíselníky chronografu. Ručky mečovitého tvaru zobrazují hodiny a minuty, સ્થિતિ 3 હું 30 કાલઆલેખક મિનિટ કાઉન્ટર, સ્થિતિ 6 12 કલાક કાલઆલેખક કાઉન્ટર અને સ્થિતિ 9 vteřinová ručka. Centrální vteřinovka chronografu je ve tvaru šípu, přičemž místo opeření je kotva s velkým psacím B. Hodinové indexy bych popsal skoro až jako obří, přičemž jsou ořezány tak, že zvýrazňují drážkovaný čtverec uprostřed číselníku. Stejně tak jsou drážkovány části subčíselníků chronografu, které do středového čtverce zasahují. Mezi čtvrtou a pátou hodinou nalezneme dobře čitelnou datumovku.

પ્રાપ્તિસ્થાન: Breitling

Číselník je orámován výraznou lunetou s gravírovanými hodnotami minut. Gravírovaná je každá pátá minuta, kromě čtvrthodin, které jsou označeny vystupujícími čtverci. Čtverec na dvanácté hodině je navíc označen terčíkem s vrstvou Super LumiNova – stejná látka je nanesena i na ručkách pro dobrou čitelnost i v noci.

પ્રાપ્તિસ્થાન: Breitling

Srdcem těchto hodinek je zdobený samonatahovací in-house kalibr Breitling 01, který poskytuje rezervu nátahu přes sedmdesát hodin. Má certifikaci C.O.S.C., 47 ložiskových rubínů a frekvenci setrvačky 4 હર્ટ્ઝ. Jednou z jeho výhod je rychlé nastavení data v jakoukoli denní dobu.

પ્રાપ્તિસ્થાન: Breitling

દૃશ્ય માટે પ્રતિરોધક છે પાણી 500 વોટર કોલમમાં પાણીની મીટર. Na ruce je může držet například kožený řemen, મેટલ પુલ, záleží pouze na volbě zákazníka.

પ્રાપ્તિસ્થાન: Breitling

IWC Big Ingenieur Chrono se prvně představeným Breitlingům podobají i například ručkami stejného tvaru. Také jsou ošetřeny luminiscenční vrstvou. Vteřinovka je jehlového tvaru. Dva subčíselníky pro stopování dlouhých časových úseků na pozicích šest a dvanáct mají ručky ve tvaru velmi tenkého obdélníku. Hodinové indexy nejsou tak výrazné, po obvodu číselníku vidíme také indexy minutové, přičemž každá pátá minuta/vteřina je označena i číselně. Luneta zde nepůsobí tak výrazným dojmem, nicméně stále je poměrně masivní, se stupnicí tachymetru.

પ્રાપ્તિસ્થાન: IWC

Datumovka je dobře čitelná a nachází se jako součást jednoho ze subčíselníků na pozici šest.

પ્રાપ્તિસ્થાન: IWC

Ručky pohání in-house kalibr 89360, který je samozřejmě samonatahovací s rezervou nátahu až 68 સંપૂર્ણ ઉંચાઇ પર કલાક. Průměr strojku je 13 1/4 પેરિસિયન રેખાઓ, ઊંચાઈ 7,46 મીમી, સમાવે 289 ભાગો. Tiká frekvencí 28800 કલાક દીઠ આવર્તનો. Pohybu napomáhá 40 બેરિંગ ખડકો. Jeho funkčnost můžeme sledovat safírovým dýnkem. Pouzdro je vodotěsné do tlaku 12 બાધ. Hodinky drží na ruce řemen z černé aligátoří kůže.

પ્રાપ્તિસ્થાન: forum.watchuseek.com

Pokud bych si měl vybrat, zvolil bych si IWC Big Ingenieur Chrono – a vy? Pokud je chcete srovnat sami osobně, podívejte se do Jeweller Dušák, obě značky tam najdete.

લેખક પાઠ: TOMS

ફોટો સ્ત્રોત: Breitling, IWC, watchtime.com, forum.watchuseek.com

Pokud se vám aktualita líbila, અમને, કૃપા કરીને, દ્વારા "લાઇક" svoju Facebook પૃષ્ઠ. તે અમને મૂલ્યવાન પ્રતિભાવ આપે છે, આભાર!