O společnosti Junghans jsme už લખ્યું હતું, mohli jste si také přečíst o hodinkách Junghans Mega 1000 એક Junghans MEISTER Chronoscope.

Dnes se podíváme na další hodinky kolekce Meister, tentokrát to budou vojenské hodinky Junghans Meister Pilot Automatic v provedení z nerezové oceli.

Atypické ocelové pouzdro měří v průměru 42 ઊંચાઈ મીમી અને 15 મીમી. Povrchová úprava pouzdra kartáčováním hodinkám sluší a případné škrábance nejsou moc vidět. Přiměřeně velká šroubovací korunka nese logo výrobce. Šroubovací dýnko má průhled z minerálního skla a můžete se tak kochat pohledem na zdobený strojek.

Mechanický strojek J800.1, což je velice hezká lehce upravená ETA 2824-2 (blued ફીટ, na rotoru ženevské pruhy, rotor s kuličkovým ložiskem, 25 પથ્થરોને, આવર્તન 28 800 કલાક દીઠ આવર્તનો, શક્તિ અનામત 38 કલાક, antimagnetický, nárazuvzdorný Incablock, vlásek Nivarox II, zlacená niklová setrvačka) s automatickým nátahem a ukazatelem data. Jak už jsem zmínila, můžete si ho prohlížet průhledným dýnkem.

Na černém číselníku skvěle vyniknou jasně bílé indexy, bílou barvou vyvedené logo Junghans a označení automatického nátahu. સ્થાને તારીખ “3” je díky bílému věnci a černému tisku dobře čitelné. Safírové sklíčko je zodolněné proti poškrábání. Škoda, že v továrně nepřidali antireflexní vrstvu, pak by bylo odečítání ideální za všech podmínek.

Indexy a všechny tři ručky nesou nános luminiscence – je velmi silná a hodinky ve tmě příjemně svítí. Tečku luminiscence najdeme i na otočné lunetě na pozici “12”.

Nožky mají rozteč 22 મીમી, což je standardní velikost a tak na hodinky můžete pořídit kromě řemenu s jazýčkovou sponou, na kterém jsou dodávány, také textilní strap nebo jiný řemen. Ale řemen od výrobce vypadá kvalitní a nosí se pohodlně.

ઉત્પાદક વોટરપ્રૂફ જાહેર 100 મીટર, což by mělo stačit k běžnému koupání a potápění bez dýchacího přístroje. Takže se určitě nemusíte bát v nich zmoknout.

Líbí se vám? Podle mne jde o slušné a kvalitní hodinky za velmi rozumnou cenu, které s vámi budou dlouho a budou vám poctivě sloužit. U nás je seženete v různých obchodech, já bych šla k autorizovanému prodejci – આ રીતે sem.

લેખક: તેલ

લેખક ફોટોગ્રાફ: 🙂 kibi

બધા ફોટા આલ્બમ.

ધિરાણ માટે આભાર Watch-Junghans.cz.