Když jsem přemýšlel nad začátkem dnešního článku, napadlo mě několik politicky nekorektních úvodů a vtipů. Raději si je ale odpustím – tématem dnešní aktuality jsou Laco Classic, nejedná se o hodinky z Východu, jak by se mohlo dle prvního dojmu zdát, ale o hodinky původem z Německa.

Již na první pohled je vidět, že dělají čest svému jménu – skutečně se jedná o hodinky klasického tvaru, pouzdro je kulaté, averaĝa 40 mm. Výška je 8,5 mm, tedy opět žádný extrém. Vyrobeno je z nerezové oceli a povrch je kartáčovaný do příjemného polomatu. Na pravé straně pouzdra se nachází skoro až drobná korunka s jemným drážkováním a stylizovaným La – logem Laco.

Bílý číselník je poměrně strohý. Arabské hodinové indexy jsou vyvedeny černou barvou, stejně jako indexy minutové. Veškeré linky jsou provedeny velice jemně. Krom těchto indexů se na číselníku nachází, pod pozicí dvanáct, logo Laco a letopočet 1925. Nad pozicí šest je umístěna téměř nevýrazná datumovka. Opět černý text na bílém pozadí. Celý číselník je krytý safírovým sklíčkem, stejně jako průhledné dýnko, kterým se můžeme kochat pohledem na chod kalibru.

Tepelně modřené ocelové ručky nám ukáží hodiny, minuty i vteřiny. Opět se jedná o ručky jednoduché, bez jakéhokoliv zdobení. Ručky pohání kalibr s manuálním nátahem Laco 04, což je vlastně customizovaný kalibr ETA 2804-2.

Hodinky na ruce drží řemen z teletiny a to buď hnědý, nebo černý – záleží na výběru zákazníka.

Krom modelů s manuálním nátahem jsou k dispozici i modely s kalibrem automatickým (Laco 92 = ETA 2892-A2). Ty se liší lehce pouze výškou pouzdra – dosahuje zde 8,9 mm a opět je výběr z hnědého či černého řemenu.

U všech verzí výrobce udává estanqueidad 5 ATM.

Co říci závěrem? Laco Classic jsou hodinky s pověstnou německou kvalitou – skutečně klasické, skoro až strohé a jednoduché, přesto elegantní.

Aŭtoro textu: Toms

Foto fonto: Laco

Se vi ŝatis horloĝoj, ni, bonvolu, svoju "kiel" tra Facebook paĝo. Ĝi donas al ni valoran retroefiko, dankon!