O modelech původem americké značky হ্যামিলটন na našem webu najdete několik aktualit একটি recenzí, nevynechali jsme ani historii. Nebudu tedy otálet a přejdu rovnou k recenzi. Velké a extrémně dobře čitelné – tak bych charakterizovala hodinky s dlouhým jménem Hamilton Khaki Field Officer Auto Chrono. Na následujících řádcích vám je podrobněji představím.

Symetrické kulaté pouzdro je vyrobené z nerezové oceli, má povrchovou úpravu částečně jemným kartáčováním a částečně leštěním. Na internetu se můžete setkat s přídomkem “XL”, který naznačuje proporce větší, স্বাভাবিক সময়ের চেয়ে বেশী. Naměřili jsme průměr 44 মিমি কাপড় korunky, 48,5 মিমি গুলি korunkou, 53,5 mm lug-to-lug a výšku 15,2 মিমি. Rozměrům odpovídá i váha 118,7 ছ. Jsou odolné proti 100 জল কলামের মিটার, což je pro běžné použití dostačující. Líbí se mi ladné provedení nožek v kombinaci s úzkou lunetou, za zajímavé považuji také kartáčované boky pouzdra.

Se signovanou korunkou se dobře manipuluje, obě tlačítka chronografu mají příjemný a jistý odpor. Ovládání hodinek je tak snadné.

নীলা পিছলান একটি ব্যাস আছে 38 মিমি, tenká luneta dává prostor vyniknout velkému číselníku. Samozřejmostí je odolnost sklíčka ze syntetického korundu proti poškrábání. দু: খের বিষয়, že nemá alespoň vnitřní antireflex.

Číselník má černou barvu, bílé členy na něm výborně kontrastují a zaručují skvělou čitelnost. Zvětšené arabské hodinové indexy na pozici 12 ořízl subčíselník 30 minutového sčítače a na pozici 6 subčíselník 12 hodinového sčítače chronografu. Nemohu se rozhodnout, zda mi to vadí či nikoli. Oba subčíselníky zdobí soustředný guilloche. Škály jsou jemné, nepřekážejí a neruší, přitom dobře slouží svému účelu. Oceňuji symetrii umístění subčíselníků, vytištěné značky a apertury Day/Date. Trochu mě ruší bílé datové kotouče, zvolila bych spíše černé s bílým tiskem. Kalendář není perpetuální বছর annuální, takže budete třeba hodinky seřizovat při přechodu z krátkého měsíce do následujícího. I přes drobné výtky považuji číselník za velmi přehledný, snadno jsem se v něm zorientovala.

Hodinová a minutová ručka je kovová s prodlouženou špičkou, typický “সামরিক” রূপদানকারী. Uprostřed se nachází zvýraznění bílou luminiscenční barvou, jehlovitá vteřinová ručka má na konci vyplněnou šipku. Ručky subčíselníků vrstvu nemají, jsou pouze leštěné. Čas jsem odečetla rychle a bez problémů.

Luminiscence upoutá trochu neobvyklou modro-zelenou barvou. Není extrémně výrazná, ale čas jde spolehlivě odečíst i za zhoršených světelných podmínek.

Do svých hodinek značka Hamilton osazuje švýcarské kalibry ETA, jedním z důvodů je snadná dostupnost díky začlenění do koncernu Swatch Group. Mírně upravený mechanický strojek ইটা 7750 má automatický nátah rotorem a v těchto Hamiltonech se využívají funkce minuty, ঘড়ি, বার, উপাত্ত এবং chronograf. O vlastnostech kalibru jsme uveřejnili článek, takže pokud vás zajímají podrobnosti, najdete ho এখানে. Pokud jste ho četli pozorně, আপনি কি জানেন, že v těchto hodinkách je kalibr ETA 7750 modifikovaný a nepoužívá se permanentní vteřinovka na pozici 9. Tradiční gravírování na rotoru zdobeném sunray nenadchne, ale ani nezarmoutí.

Oblé kartáčované dýnko u pouzdra drží 5 drobných nerezových šroubků. Nedílnou součástí jsou po obvodu gravírované technické informace o hodinkách.

Barva řemene z teletiny podle dopadajícího světla mění barvu od hnědé přes tmavě hnědou až hnědočernou. Jsem přesvědčená, že nošením získá krásnou patinu. Zvýraznění světlým prošitím se k řemenu i hodinkám velmi hodí. Mezi nožkami řemen měří 22 মিমি, u dvojité jazýčkové kartáčované spony má stejnou šířku. Tloušťka je 5,5 মিমি.

V hodinkách Hamilton Khaki Field Officer Auto Chrono se mísí jednoduchý a propracovaný design civilních Hamilton Jazzmaster s drsnou military povahou řady Khaki. Vznikly hodinky, které můžete nosit k oficiálnější příležitosti i ven do přírody. Masívní poměrně těžké pouzdro vynikne nejlépe na větší ruce, rychlému odečtu času napomáhají velké arabské indexy, praktické využití chronografu jsme v našich článcích mnohokrát popsali. Kvalitní švýcarský kalibr zajišťuje také přesný čas, সপ্তাহের তারিখ এবং দিন. V konečném pohledu mé připomínky k absenci antireflexu a bílým datovým diskům ztrácejí důležitost a nejsou tak důležité. Podle mne se jedná o pečlivě propracované hodinky ke každodennímu nošení, které není třeba sundávat ani do sprchy či do bazénu. Hledáte-li hodinky, které můžete mít neustále na ruce, a máte-li silnější zápěstí, doporučuji vám je zahrnout do výběru kandidátů. K sehnání jsou pod referenčním číslem H71716533.

লেখক পাঠ: তেল

লেখক ফটো: 🙂 kibi

সমস্ত ফটো অ্যালবাম.

Za zapůjčení děkujeme panu Valentovi.

আপনি যদি পর্যালোচনা পছন্দ, let us দ্বারা, দয়া করে, মাধ্যমে "চাই" কল্পনা ফেসবুক পাতা. এটা আমাদের খুব মূল্যবান মতামত দেয়, তোমাকে ধন্যবাদ.