預言已經捷克天才許多領域, 該: “未來屬於鋁!” 在這裡,它是, 簽名 漢密爾頓 在今年的 巴塞爾國際鐘錶珠寶展 系列推出了一款新車型 卡其先鋒試點 – 鋁.

První moje rekce byla: Z hliníku? Zbláznili se? Ty bych okamžitě někde zničila. 當然, že se nezbláznili. Pouzdro těchto hodinek je ze speciálně upraveného hliníku, který je odolnější, než je obvyklé, a samozřejmě je stále velmi lehký. Také ho lze barvit, takže nové Piloty je možné si pořídit ve čtyřech barvách: khaki zelené, pískové, černé a námořnické modré.

Vzhled hodinek odpovídá jejich názvu: 有 “pilotky”. Mají vnitřní otočnou lunetu (ovládanou korunkou na pozici 2) s číselnými indexy po 5 分鐘. Barevný číselník nese hodinové indexy buď bílé, nebo černé, podle barevného provedení. 數字 12 一 6 jsou zvětšené, místo indexu na pozici 3 je apertura pro datum: na bílém pozadí černá číslice. Hodinová a minutová ručka mají pro Hamilton typickou podobu – jsou špičaté, prodloužené a celé vyplněné luminiscenční barvou. Vteřinová ručka má luminiscenční nátěr jen na špičce a za osu je protažená a ukončená kruhovým terčíkem. Barvy ruček a indexů (číselných i čárových) a luminiscence se opět liší podle barevného provedení. U všech barevných provedení je jednotné luminiscenční označení hodinových indexů, a to v podobě tečky. Na číselníku najdeme ještě označení výrobce (向上), 打標機 (dole) 一 “瑞士製造” üindexu 6. Korunky (的位置 2 一 4) jsou jemně vroubkované a v barvě pouzdra. Sklíčko mají safírová, průměr hodinek je řadí mezi menší – 41 mm一 防水 zase mezi ty odolnější – 100 米水柱.

Barvě pouzdra odpovídá i NATO-strap, je v barvě khaki, 藍, pískové nebo černé. Obvykle se mi tento typ řemínku moc nelíbí, ale k těmto hodinkám perfektně patří.

Hodinky pohání automatický kalibr H-10 (základem je samozřejmě kalibr ETA) 小號 25 kameny a 21.600 kmity za hodinu (3 赫茲). Úctyhodná je také rezerva nátahu, která by měla být až 80 小時.

Nejsem velkým ctitelem ani obdivovatelem military stylu, přesto mě tyhle pilotky zaujaly – jednoduchým, přesto elegantním tvarem, perfektně čitelným a nepřeplněným číselníkem a hlavně barvou. Barevné hodinkynejen s barevným číselníkem, ale celobarevnéjsou spíš výjimkou a ty modré mě prostě vzaly za srdce. A jejich cena je 850 EUR. 我期待著, až se s nimi budeme moci seznámit podrobně.

作者 文本: LIMI

圖片來源: hamiltonwatch.com a 🙂 吉備

如果你喜歡手錶, 讓我們, 請, svoju“喜歡”通過 Facebook頁面. 謝謝!