我們推出的經典表款最後時間 積家Reverso超薄悼念 1931, 今天我想向大家介紹一個小更複雜的模型 Jaeger-LeCoultre積家 反向大日曆. 該品牌的歷史,或創造這一獨特的概念 “保釋手錶” 我們已經寫了很多, 因此,讓我們切開來看看他的手錶, 您可能會顯得不尋常, 但它實際上是一個非常經典模型, 它結合了傳統, 完美的精密製造和發明口徑的發展.

Obdélníkové pouzdro z leštěné nerezové oceli měří 29,7 × 35 毫米, 耳到耳 48,3 毫米,高 10,5 毫米. Klasické pouzdro s typickými linkami na kratších stranách má oblé boky a velmi krátké nožky. Pouzdro se na delší straně překlápí a hodinky tak můžete otočit číselníkem dovnitř a dýnkem vzhůru. Nožky spojuje druhé nerezové obdélníkové dýnko, zdobí ho perličkování. Ačkoli je dýnko dvojité a předpokládal bych tak vyšší hmotnost, displej váhy ukázal hodnotu pouhých 104,3 克. Tento typ hodinek se používal původně hlavně při sportu, dnes už je to spíš model vhodný k formálnímu a snad i ke casual oblečení. Odolnost proti vodě je tedy pouze 3 自動取款機, není to mnoho, ale v běžném provozu to postačí.

Na bocích pouzdra najdeme drobnou signovanou korunku a celkem tři zapuštěná tlačítka pro seřizování jednotlivých komplikací.

玻璃 je vyrobené z plochého syntetického safíru, 有尺寸 21,4 × 27,1 毫米. Díky použitému materiálu vyniká odolností proti poškrábání. Antireflexní vrstva pravděpodobně chybí (výrobce je v tomto směru skoupý na informace), což může ztížit odečet za jasného slunečného dne.

Stříbřitý číselník se skládá z několika plastických částí, vnější okraj ohraničuje dekorativní linka. Plocha s černými arabskými hodinovými indexy je jemně kartáčovaná. Vnitřní obdélník zdobí výrazná guilloché, 的位置 12 plochu narušují 2 apertury – den v týdnu a měsíc. Mají bílý kotouč s černým tiskem a jsou hlouběji zapuštěné pod plochou číselníku. 的位置 6 se nachází subčíselník s kroužkem škály kalendáře (zdobený soustředným guilloché) a ukazatelem měsíční fáze.

Tyto hodinky mají annual kalendář, ten se od perpetual kalendáře liší pouze v zobrazení data v únoru, kdy všechny únory mají 29 天, ať už je nebo není přestupný rok. Když tedy není přestupný rok, musíte hodinky přeřídit. Všechny ostatní měsíce mají správný počet dní a tak se o správné zobrazení data nemusíte starat.

Ručky najdeme na číselníku tři – bâton hodinovou a minutovou, a také ručku pro zobrazení data. Všechny jsou zahrocené, 鋼, tepelně modřené. A vzhledem k určení tohoto modelu nemají luminiscenci.

Mechanický in-house kalibr s ručním nátahem má neobvyklý hranatý tvar, v převážné většině hranatých hodinek najdeme totiž kalibr kulatý. 運動 JLC 843 vysoký 4,29 mm se skládá z 231 組件, setrvačka振盪頻率 21600 půlkmitů每小時 (3 赫茲), chodu napomáhá 21 岩系. Jeden pérovník z plného natažení dodává energii po celých 45 小時. V manufaktuře kalibr seřídili v 5 職位. Mezi komplikace patří ukazatel hodin, 分鐘, dne v týdnu, 數據, měsíce a měsíční fáze. Velkým safírovým průhledem můžeme obdivovat 扭索 zdobení lůžka, ženevské pruhy na deskách, můstcích a lůžku, a modřené šroubky. Strojek samozřejmě prošel 1000 hodinovým testováním, jak je u Jaeger-LeCoultre zvykem, v hodinkách tak dostanete opravdu velmi důkladně otestovaný a seřízený strojek.

Jak už jsem se zmínil výše, dýnka mají tyto hodinky vlastně dvě. Dýnko samotného pouzdra s průhledem na kalibr vidíte výše, na spodní fotografii je dýnko, které se opravdu dotýká ruky. Je rovné, jemně kartáčované a najdeme na něm gravírování s logem značky, příslušností k řadě Reverso a několik popisných údajů.

Hodinky mají krásný černý řemen z aligátoří kůže s dokonalou leštěnou překlápěcí (蝴蝶) sponou s gravírovaným logem. Tento řemen patří k tomu nejluxusnějšímu, co lze obecně na hodinkách najít a není mu vůbec co vytknout. Mezi nožkami měří 21,5 毫米, 與扣 19,5 毫米,高 2,1 毫米, je tedy poměrně subtilní a k celkovému vyznění hodinek se perfektně hodí.

V dnešní době je koňské pólo rozšířené především v Anglii a v jejích bývalých koloniích, ale tyto hodinky oblékají muži, kteří na koňském hřbetě nikdy neseděli a snad to ani nemají v plánu. Pohyblivé pouzdro klasického tvaru a výborně čitelný číselník působí důstojným dojmem a sluší i drobnější ruce. 看 積家的Reverso大日曆 jsou vhodným doplňkem k formálnímu i casual oblečení. Cena je luxusní, těžko také čekat něco jiného, na cenovce uvidíte skoro 250.000 CZK, ale za své peníze dostanete precizní spolehlivé moderní hodinky s dlouhou tradicí a trvalou hodnotou. Jejich referenční číslo je Q375420.

作者 文字和照片: 🙂 吉備

相冊所有照片.

感謝貸款 首飾Dušák.

如果你喜歡的檢討, 讓我們, 請, svoju“喜歡”通過 Facebook頁面. 它為我們提供了寶貴的反饋意見, 謝謝!