Dnešním recenzovaným hodinkám je již 27 讓, můžeme je tak směle řadit mezi vintage. Jedná se o model 勞力士 s quartzovým strojkem – Rolex Oysterquartz Datejust. Jsou ve skvělém stavu a majitel jim věnuje velkou péči.

Klasické oyster pouzdro měří v průměru 38 毫米,冠, 36 mm無冠, 42 毫米 “耳到耳” a na výšku 12,5 毫米. Materiálem pro výrobu se stala nerezová ocel a 14 karátové žluté zlato s konečnou úpravou kartáčováním. Kromě lunety, 拋光. Hodinky jsou sice podle výrobce vodotěsné do 100 米, 但手放在心臟, vzali byste je do vody? 我不會. Do sprchy, vany a do vody vůbec mám potápěčské hodinky nebo G-Shocky. Ale pokud se nebojíte nebo máte ověřenou vodotěsnost od hodináře, zkuste to.

Leštěná luneta z 14 karátového zlata je zkosená a nese typické vlny. 隆塔是固定的, 不旋轉.

I signovaná korunka je vyrobená z 14 karátového žlutého zlata. Výrazné vroubkování napomáhá manipulaci při seřizování hodinek. Korunka je šroubovací do pouzdra.

Safírové sklíčko vystupuje nad lunetu, nad datovou aperturou na pozici “3” se nachází přilepená lupa – “獨眼巨人”.

Barvu číselníku bych přirovnala nejspíše k “香檳酒”. Plastické zlaté hodinové indexy ve tvaru kvádříků mají nad sebou luminiscenční tečku. Nyní už bohužel nesvítí ani po intenzívním nasvícení, luminiscence (původně obsahovala tritium H3) zestárla – izotop vodíku se již rozpadl natolik, že již není patrná. 的位置 “12” místo hodinového indexu najdeme typické logo Rolex – zlatou pěticípou korunku. 的位置 “3” se nachází již zmíněná datumovka s bílým datovým kotoučem a černým tiskem. Nechybí černě vytištěná minutová/vteřinová škála, připomínka značky, 模型, charakteristika strojku, text T (upozornění na obsah tritia H3) a označení Swiss Made.

I ručky jsou vyrobené z 14 克拉黃金. Zkosená hodinová a minutová mají tvar obdélníku a uprostřed je vrstva luminiscence. Dlouhá vteřinová ručka mi připomíná jehlu.

V hodinkách najdeme švýcarský quartzový strojek 5055, který obsahuje 32,768 Hz VCTCXO Quartz modul s CMOS integrovaným obvodem. Kalibr má teplotní kompenzaci, C.O.S.C. certifikaci, 11 岩系, šířku 29,75 毫米,高度 7,1 毫米. Umožňuje hacking (秒針停止時調整) a rychlé nastavení data. Také je odolný proti magnetismu do 1000 Oersted. Energii mu dodává 1,55 V silveroxide baterie UCAR 357. Funkce strojku jsou: 時鐘, 分鐘, 秒, 日期. Vpravo na pozici “4” si můžete všimnout regulace chodu strojku šroubkem.

源: ebay.com

Dýnko opět následuje typický vzhled oyster hodinek. Je pevné, 擰入殼體, s zoubkovaným okrajem a výborně sedí na ruce. Stejně jako u ostatních hodinek Rolex neobsahuje žádné informace o hodinkách. Můžete si všimnout známek nošení, majitel hodinky evidentně rád používá k běžnému nošení.

Kartáčovaný originální tah má střední články z 14 karátového žlutého zlata. Překlápěcí spona je samozřejmě signovaná, logo a značku najdeme i na vnitřní části spony.

Detail vynikajícího zpracování tahu si prohlédněte níže na fotografii, i po skoro 30 letech je stále jako nový!

Mluvit o pocitu z hodinek Rolex je jako nosit sovy do Atén. Mám ten dojem, že vše již bylo řečeno, tak se omezím jen na pár slov. Výhodou bicolor hodinek je mimo jiné i možnost nosit zlatý snubní prsten a současně ocelové (či platinové) manžetové knoflíčky. Hodinky pak tvoří jakousi spojku mezi těmito dvěma materiály a barvami. Proto je považuji za hodinky k decentnímu obleku, kterému nechybí buď ony manžetové knoflíčky nebo alespoň kravatová spona v barvě oceli. Že se jedná o hodinky, které časem nabývají na hodnotě, 你可以說服自己 – na internetu se prodávají za cenu kolem 5000 USD, v případě nošených ve skvělé kondici. Pokud chcete mít kus kvalitní hodinářské historie, pak se po nich rozhodně podívejte. Bude to určitě dobrá investice a slušivý časoměrný doplněk.

作者 文本:

作者 照片: 🙂 吉備

相冊所有照片.

感謝貸款 Iztapa, ze rekvizity Penshop.cz.

如果你喜歡回顧, 讓我們, 請, svoju“喜歡”通過 Facebook頁面. 它為我們提供了寶貴的反饋意見, 謝謝!