Nezávislí hodináři jsou obrovským zřídlem invence a radosti. Oni jsou těmi, kdo obohacují hodinkový svět svěžím větrem, nejen technickými inovacemi, ale také estetickým provedením svých hodinek. Pojďme se dnes krátce podívat na jedny hodinky z dílny finského mistra Kari Voutlainena.

我, že jste o něm a o nemnoha hodinkách z jeho dílny už slyšeli. Pokud ne, pokusím se to krátce napravit. Mistr Voutlainen se narodil v roce 1962 ve Finsku a jeho láska k hodinkám ho přivedla až do proslulé školy Tapiola ve Finsku. 自 1989 se dále vzdělával ve Švýcarsku a postupně pracoval na restaurování nejvzácnějších světových hodinek. A v té době začaly vznikat i solitérní hodinky, vždy v jediném exempláři. Mistr Voutialinen brzy překročil svůj stín a na škole, kde se původně vzdělával, prestižní WOSTEP, začal vyučovat v čele oddělení vysoké hodinařiny. K roku 2002 se pak datuje vznik jeho společnosti v klidné oblasti “Val-de-Travers”, konkrétně v obci Motiers. I zde může dát průchod své snaze o dokonalost vyráběných hodinek v každém detailu. 年, sám se podílí na výrobě každé součástky. I nadále zůstává počet takto produkovaných hodinek omezený. Nejsou to hodinky pro komerční spotřebu, vždy se jedná o umělecké dílo s využitím drahých kovů a s dech beroucí dokonalostí provedení.

Čím jsou tyto hodinky tak výjimečné? Je to hned několik důvodů. Určitě vás zaujme jejich zlaté pouzdro, in-house kalibr z dílny KV. Ale určitě se nezapomeňte podívat na číselník. S výrobou číselníku pomáhal japonský mistr T. Kitamura, žijící legenda techniky využívající vrstvení laků. Tedy techniky, která má svůj původ v Japonsku, a kterou se západní svět marně pokouší napodobit ve vší dokonalosti.

Výroba číselníku trvala několik měsíců, klíčové byly techniky Saiei Maki-e a Somata Zaiku. Při výrobě byl používán i zlatý prach, lístky ryzího zlata, perleť a úlomky z velmi vzácných ulit, některé až z Nového Zélandu. Pozornost byla věnována každému detailu při odrazu nebo pohlcení světla každým z úlomků. Poté byly jednotlivé úlomky lakovány (i za využití zlata) a mezi každou vrstvou znovu leštěny.

Mistr Voutlainen přispěl k dotvoření tohoto skvostu svým in-house kalibrem. Hlavní deska a můstky jsou vyrobeny z alpaky, kola jsou zlacená, je zde 21 軸承紅寶石. 頻率setrvačky 2,5 赫茲 (18000 A / H). Celý kalibr je dokonale, ale přitom střízlivě zdobený.

A protože se vlastně jedná o hodinky, připomenu, že průměr zlatého hodinkového pouzdra je 37 毫米,高度 10,8 毫米. Cenu těchto hodinek vám bohužel nemohu sdělit. Zůstává pouze mezi mistrem Voutlainenem a majitelem tohoto skvostu.

作者 文本: 🙂 吉備

圖片來源: www.voutilainen.ch

如果你喜歡新奇, 讓我們, 請, svoju“喜歡”通過 Facebook頁面. 它為我們提供了非常寶貴的意見, 謝謝.