S hi-tech avantgardními hodinkami URWERK jsem vás seznámila loni 這裡, představena byla mimo jiné i řada UR-110 také zvaná “魚雷”. Dnes vám ukážu dvoje UR-110, každé s lunetou z jiného materiálu a s jinou strukturou.

源: URWERK

UR-110 TTH mají lunetu z tantalu. Výjimečný vzácný šedomodrý kov vyniká odolností proti korozi, tvrdostí, vysokou teplotou tavení a jeho výroba je značně komplikovaná. Používá se k výrobě chirurgických nástrojů a implantátů, protože je zcela inertní vůči tkáním. Jméno dostal podle řeckého krále Tantala, který byl potrestán nejtěžšími mukami za své spáchané zločiny.

Tantalová luneta je s titanovým pouzdrem spojena šesti šroubky. V lunetě je zasazené vypouklé safírové panoramatické sklíčko. Mohutné impozantní hodinky budí respekt a přitahují pohledy svým avantgardním strojkem. Poznáte na třech satelitech, 現在幾點了? Já s tím mám trochu potíže.

源: URWERK

UR-110 ST jsou podobné UR-110 TTH. Jen materiál a povrch lunety je odlišný, je vyrobená z oceli potažené AlTiN a vroubkované tak, abyste si své hodinky mohli vychutnat i hmatem. Svádějí k osahání, 你有什麼感想?

源: URWERK

Dýnko mají stejné, asymetrické, s dvěma průhledy, černé matné. Pod ním se ukrývá mechanický in-house strojek s automatickým nátahem UR 9.01. Tiká frekvencí 28.800 půlkmitů每小時, 有 46 ložiskových kamenů a rezervu nátahu 39 小時. Jednostranně otočný rotor je regulován dvojitými turbínami. Satelitní komplikace s rotujícími hodinovými/minutovými moduly je namontována na planetovou převodovku. Hodinky jsou také osazené ukazatelem Den/Noc, pohotovostním ukazatelem intervalu výměny oleje a malou vteřinovkou.

源: URWERK

女作家 文本:

作者照片: Urwerk.com