Čistě teoreticky si zkuste představit situaci, kdy zdědíte kolotoč po vzdáleném příbuzném a rozhodnete se, že hádání s nadřízenými ve firmě už bylo dost a odteď už budete svými pány, ujmete se kolotoče a na chléb (並觀看) si budete vydělávat trochu kočovným způsobem. I tato situace vyžaduje přiměřené hodinky a já vám jedny vhodné dnes nabídnu.

公司 百年靈 dělá hodinky už dlouho a v různých cenových relacích, s různým designem a z různých materiálů. A jak vypadá dřívější produkce této firmy v kombinaci ocel/pozlacené prvky pouzdra? 見自己. Nejsou to úplně aktuální hodinky, odhadem (doplní mě někdo?) jsou tak deset let staré. Ale zub času se jich dotkl jen málo.

房屋的平均 43 毫米, nejsou to tedy hodinky pro paní kolotočářovou, ale pro domácího pána. Luneta je lesklá a na pozici “3”, “6”, “9” 一 “12” najdeme zlatem vyvedené značky, které mají zřejmě znamenat odečet “15”, “30”, “45” 一 “60” buď vteřin nebo minut. Na boku lunety jsou též značky, tentokrát v provedení zlatého šroubku. Ve zlatě je i korunka a obě zdobená tlačítka chronografu. Nemůžu si pomoci, ale připadá mi to jako kýč.

Číselník má nádherně matnou modrou barvu, krásně ladí k ocelovému pouzdru. Jen ta zlatá v rámování subciferníků, na indexech a na ručkách hodinky opět posouvá k načančané kýčovitosti. Jediným náznakem normálnosti je decentně orámované datumové okénko. Sklíčko je safírové a má antireflex. Naštěstí nehází barevné odlesky, to už by fakt bylo až moc.

Uvnitř pouzdra tiká upravená ETA Valjoux 7750 – pojmenovaná jako Kalibr Breitling 13. 這是可能, že inženýři v úpravách udělali spoustu práce, rozhodně by hodinky s tímto strojkem neměly stát několikrát více než je obvyklé. Třeba ve srovnání s Archimede nebo Steinhart. Ale zřejmě se zde platí za značku? Nebo si kupujete věhlas letky Breitling? 很難說. Každopádně si strojek ani neprohlédnete.

Dýnko je šroubovací a nese logo firmy, gravírovaný text o švýcarské výrobě a údaj o vodotěsnosti. Asi bych mu věřila, takže by mohly zvládnout umytí rukou a pár bazénů.

Ke mně se dostaly na celokovovém originálním tahu. Vypadá kvalitně, pro jeho chválu mohu podotknout, že není bicolor. Jedině dobře. Avšak ani zde výrobce nešetřil zdobením, takže logo Breitling najdete jak na pojistce, tak na sponě a dokonce i na vnitřní části překlápěcí spony. Mám takový dojem, že je zdobení až příliš.

如果你喜歡它, 買它. Budete je shánět asi špatně, jedná se o starší modelvyráběl se od roku 2006 通過 2008. Ale třeba k vám bude eBay laskavý a shovívavý. No a pak už nezbude nic jiného, než si pořídit dlouhé kotlety, zlatý řetěz kolem krku, maringotku a vyrazit!

作者:

作者照片: 🙂 吉備

相冊所有照片.

Za zapůjčení děkujeme Bertovi.