您的一些問題重複, 所以我準備了幾個簡單的答案的自由.

 

機械和石英動能手錶之間的區別?

最近,我想過這個文章 石英或機械 – 如何決定?

 

它是如何標記的水密性?

沒有指定 – 一定要避免水!

防水 – 抗水短期接觸, DEST APOD。, 游泳也不會.

防水 – 應該能滿足正常用水活動, 但標記並可能古董腕錶 – 還有注意,密封件的狀態等.

30 米 – 3 自動取款機 – 洗手, 雨.

50 米 – 5 自動取款機 – 洗手, 雨, 可能表面游泳.

100 米 – 10 自動取款機 – 泳, 浮潛, 跳水, 跳水.

200 米 多 – 潛水.

如果你有你的表冠旋入的情況下, 保持它徹底搞砸!

而這還不是這麼簡單, 因此,有些公司表示 深度, 觀看這可能, 必要 30 為的Suunto米是真實的 30 米.

 

多久做機械手錶服務?

它通常表示大約的服務間隔 5 讓, 機芯歐米茄同軸擒縱剛說 8 讓. 通常你,但手錶 “說” – 需要改變的精確度. U電池更容易 – 只是停止. ü觀看, 這會與水接觸, 所以建議經常檢查是否有洩漏,同時維修和可能更多 – 季前.

 

關於繳納關稅和增值稅的進口手錶什麼?

從導入時 歐盟成員國 增值稅和關稅是不是被.

從歐盟以外國家進口時進行評估 20% 增值稅申報價格, CLO JE 4,5% 但大多數 0,8 每件€並在實踐中往往沒有收集或.

快遞服務,如聯邦快遞/ UPS應課稅您的貨總是支付一定的費用 (CCA 400,-) 曝光SAD和海關諮詢. Pokud vaše zásilka jde některou ze služeb České pošty, 有一定的概率, že proclena nebude (貨到美國 22 € 該neproclívají, některé zásilky i při vyšší deklarované hodnotě projdou bez povšimnutí). Pokud bude zásilka vyčleněna k proclení, 郵件會提示您進行身份驗證的海關價值, 只要發送報表及認股權證郵件 – 若伴有發票, k proclení může dojít bez výzvy k doložení celní hodnoty. 對於由CP收取報關費 180 CZK. Výše uvedené se týká pouze dovozu neobchodního zboží pro soukromou osobu.


術語表

自動機 – 還自動手​​錶 – obsahují samonatahovací mechanický strojek, 繞組移動手.

增透 – Antireflexní vrstva je speciální povlak různých sloučenin napařený za vysokých teplot na povrch sklíčka, který omezuje nežádoucí odrazy světla. 抗反射塗層被應用到, tak i pouze z jedné strany, 蓋玻片的通常是內側.

– 即. 增透.

大日期 – způsob zobrazení data na ciferníku pomocí velkých číslic pro snažší viditelnost.

到手價:¥全新箱中 – 在盒全新.

頑固的人 – 計時碼表, 上的按鈕的佈局 11 一 1 一個小時,冠擺在中間 12. 在他那個時代精工一種流行的解決方案, 公民…

同軸 – 特殊設計的步進機構研製歐米茄品牌. 機與該步驟減少了擒縱輪和錨之間的摩擦. 由於手錶,以確保相同的操作一段較長時間的準確性 (servisní間隔AZ 8 讓).

預防瑞士官方天文台表 – švýcarský certifikát pro hodinky splňující určité kvalitativní parametry tzv. 測時. 公差 -4+6 告訴秒ZA.

Dýnko – 手錶的後蓋.

草案 – 法文術語 (běžně používaný i v anglicky mluvících zemích) 指示一組零件 口徑 jaké jsou např: 主要板, 橋 (橋), 火車, 設定機構和調節器. 擒縱, Pružina (電源) a vlastní časovací ústrojí však nejsou součástí tzv. “草案”.

ECO-DRIVE – systém pohonu vyvinutý firmou CITIZEN. Světlo prochází speciálním číselníkem a vysoce citlivým solárním článkem, 被轉換成電能, která je ukládána do miniaturního akumulátoru a podle potřeby potom pohání quartzový stroj hodinek. (動力儲存達 500 天).

EOL – 壽命結束 – 電池壽命指示, 大部分從一秒的階躍變化到2的秒針 – 慢,.

ETA – celý obchodní název největšího švýcarského výrobce hodinkových strojků zní: ETA SA製造訴訟鐘錶瑞士. 塔托firma與我們, 公司成立於 1793, 自動生產, 和石英機芯. 吸塵器, 根據我的信息, 製成的.

– 假手錶. 假冒貿易或商標或專利設計. 如果你是在海灘上在保加利亞購買 “Rolexky” 為 50 $, 不要與他們爬入水中, 然而,根據該銘文應該允許潛水. 甚至持續運作,直到下一個假期, 但我不會指望它.

GMT – 顯示第二 (第二和第三) 時區 24 每小時規模. 方便旅行或當你正在看他們在亞洲證券交易所的投資.

GTLS – 照明技術, pomocí tenkých skleněných trubiček, 充滿了放射性氚, které zajišťují permanentní osvětlení ruček a indexů, 無“照明”. Světlo zde vzniká rozpadem tritia v trubičkách z borosilikátového skla, jejichž vnitřní strana je pokryta fosforem. Emitované elektrony malého množství plynného tritia způsobují fluorescenci vrstvy fosforu. 發明和供應MB科技.

黑客 – zastavení vteřinové ručky vytažením korunky při seřizování času.

Hardlex – obchodní název firmy Seiko pro tvrzené minerální sklíčko.

高級鐘錶 – 高hodinařina – 這個稱號將參照製造商, 利用內部口徑 (從公司的發展). 同一國家的另一種觀點, 該公司必須在其報價和陀飛輪的複雜. 當然,我將是寶璣品牌之一, 積家, 愛彼表, 百達翡麗, 雅典表…

HeliovýVENTIL氦閥門 – 單向閥, 根據周圍的環境,防止超壓在鐘錶. Přetlak může vzniknout dlouhodobým umístěním hodinek v prostředí s vysokým tlakem a s vysokým obsahem helia. 氦 (不像空氣) difunduje pryžovým těsněním používaným u potápěčských hodinek a během několika dnů až týdnů se jej do hodinek dostane tolik, že by po snížení okolního tlaku mohlo být vytlačeno sklíčko, 通常不能從內承受壓力. Tato situace nastává pouze při saturačním potápění, kdy potápěči bydlí celé týdny v tlakové komoře při tlaku odpovídajícím hloubkám hodně přes 100 米. Saturační potápěč je velice vzácné povolání a lidí, 誰真正需要的氦閥門, je na světě jenom několik stovek.

Hesalit – 特別硬塑膠, 在幻燈片中使用, 小防刮, 但它可順利地拋光.

小貓

計時碼表 – 腕錶採用秒錶功能, typicky mají více subciferníků a tlačítka pro spouštění a resetování stopek nad a pod korunkou. 設計可以是機械或石英.

Chronometr – hodinky splňující vysoké kvalitativní požadavky a které mají i příslušný certifikát např. 預防.

Incablok – obchodní název systému zajišťující mechanickému strojku nárazuvzdornost. 這是一個彈性支承軸setrvačky.

指數 – 錶盤上的標記指示的時間段 – 分鐘, 看, 秒, 天…

口徑 – 小工具, quartzové strojky se někdy označují jako moduly. 通常對應於在該機制中的逗號測得的數口徑最大外部尺寸 (1 逗號= 2,255 毫米= 1/12 英寸). 一些公司標識只是一組符號來表示一個特定的模式 (třebaL901浪琴).

印度橡膠 – 標記天然橡膠, materiál používaný na řemínky k hodinkám.

– obchodní název systému zajišťující mechanickému strojku nárazuvzdornost – JAKO Incablok.

並發症 – 手錶的功能超越了時間顯示, 林宏數據, 計時碼表 (馬錶), GMT, 月相, minutovárepetice, 萬年曆… 一個最基本的並發症是日期, případne den v týdnu s datumem. 法師的並發症 (最大, 最並最好 (年, 最親愛的) 並發症) 我陀飛輪 (即. 渦流).

Korunka – 至, 看什麼u盤的時間/日期, případně natahujete mechanický strojek. 外殼的這種帶齒側.

Kyklop – 放大鏡在日期戳, může být přilepená z vnější i vnitřní strany. 它使用該公司必須勞力士, 沛納海, 漢密爾頓…

Limitka – limitovanáEDICE, hodinek je vyrobeno omezené množství kusů, zpravidla číslovaných 1/100 (第一發了百).

LNIB如新在盒 – 在盒新.

LumiBrite – 使用精工發光塗料.

窗口 – 手錶周圍滑動, funkce buď ozdobná nebo v případě otočné lunety měření (倒計時) 時間. Z dalších méně běžných funkcí (一些通常會給予 內部 lunetu) je to například tachymeter (速度測量), 用於計算計算尺. 半月形的潛水表鉸接只在一側有.

Minutovárepetice – 總是隨叫隨到 (壓制, 移動滑動) 罷工小時 , 區和剩餘的分鐘數. 它類似於 Pětiminutovou repetici – 有鈴odbimbáva小時五分鐘的時間間隔在當前的小時數.

躁動 – 即。: 陀螺振盪器.

NIB新箱中 – 新箱 – pojem často používaný na eBay, 表明未使用品.

一氧化氮合酶新老股票 – staré zásoby nepoužitého zboží.

– 擴展/突起錶殼, do kterých se pomocí stěžejek upínají tahy/řemeny.

心臟直視 – 心臟直視 – jedná se o průhled na setrvačku a můstek z obou stran hodinek – zespodu prosklené dno a zvrchu výřez v ciferníku. 這通常被利用來模仿卡地亞, v tomto případě se můstek přezdobí a laikovi se může zdát jako tourbillon. Z renomovaných firem používá na některých modelech např. 史詩, 頂點, 公民…

Pětiminutová repetice

脈搏計 – 用於測量心臟速率規模.

PVD物理氣相沉積 – PVD technologie je založena na fyzikálních principech vakuového odpaření materiálů obsažených v povlaku a jejich nanesení na pouzdro. Vrstva下劃線, 它滲透到原材, se vyznačuje vysokou tvrdostí a odolností proti otěru, 抗高溫 (měla by snášet přes 700 攝氏度), 腐蝕和酸.

石英 – u quartzových hodinek je srdcem hodinek integrovaný obvod s velkým počtem elektronických dílů umístěných společně na desce velké jen několik mm2. 能量源是一個微型電池, ,持續數年. 時間決定了石英振盪器, který převádí energii dodávanou baterií na elektrické kmity. 石英手錶是由於高頻振盪極其精確.

Repetice – 複雜機械功能 – 即 Minutovárepetice.

退化 –

儲備抽獎檢查 – 這個術語指的是一個時間, po kterou budou hodinky v chodu po plném natažení – 腕錶採用動力儲備 48 hodin by tedy měly fungovat 48 小時. Také se používá pro označení indikátoru rezervy nátahu na ciferníku hodinek (通常處理與適當的範圍).

轉子 – 自動機芯的一部分, 後退後面裝有一塊剃須刀, 這期間,通過旋轉纏繞發條進行手部動作.

Rubíny – 減少金屬部件之間的摩擦, které snižuje přesnost chodu hodinkového strojku, 用作合成, tak přírodních rubínů, 強麥在藍寶石石榴石. U některých hodinek je počet použitých kamenů uveden na ciferníku, 或在冠.

藍寶石 – označení pro sklíčko hodinek vyrobené ze syntetického safíru, 這很容易被刮花堅固耐磨, nevýhodou může být trochu vyšší křehkost.

Sell​​ita – 自動瑞士製造商, ale i skeletových strojků (www.sellita.ch), 有趣的是生產 “klonů” 埃塔的熱門機型 (例如:. SW200實質上ETA 2824-2 s jedním rubínem navíc), produkci umožňuje skončená platnost některých patentů použitých v ETA strojcích, podle ohlasů je kvalita zpracování a spolehlivost na srovnatelné úrovni jako u Ety.

Setrvačka – 即. “陀螺振盪器”.

陀螺振盪器

SMP – 歐米茄海馬系列專業.

SS不銹鋼 – 不銹鋼, 通常採用316L標記.

骨架 – 手錶與透明 (prořezávaným) 錶盤和後蓋, 這是可見的機制.

彈簧驅動器 – 最重要的新運動, 這是自石英天文學由SEIKO創建的公司 1969. 它是基於, 與所有機械腕錶, hnací佩羅, avšak využívá zcela nový systém pro regulaci času, 其結果是,每天一秒的精度和, 這是唯一的, 滑翔運動的手, 代表連續, 勻速運動的時間.

旋轉 – 軸拉帶的情況下,. Obvykle jsou s pružinou, 延伸到在旋轉節殼體的開口. Existují ale i duté stěžejky, 它們分別連接到的螺釘兩端. Jejich hlavička se pak objevuje z vnější strany na nožce pouzdra.

夜光 – luminiscenční nátěr vyráběný firmou Seiko a dodávaný dalším hodinářským firmám.

移動 – 金屬手鐲腕錶.

測速計 – 規模, na které lze pomocí vteřinové ručky měřit rychlost. 它是如何工作的? 在 “飛行公里” 啟動秒錶,停止你必須測速刻度速度的秒錶, 你開車一英里. 我用過一次.

TELEMETER – stupnice k měření vzdálenosti na základě rychlosti zvuku. 不可缺少的必要更早炮火.

泰坦 – 灰色金屬上 40 % 比鋼輕. Téměř naprostou odolností proti korozi na vzduchu a ve vodě včetně mořské předčí i nejlepší nerezivějící oceli, je odolný proti účinkům lidského potu a nejsou známy případy alergie na titan. 力學性能與鋼媲美. 它具有低的熱傳導率和熱容量, 所以鈦手錶手 “nestudí” jako třeba mosazné nebo zlaté. Pro výrobu hodinek se nejčastěji používá alfa slitina (商品名泰坦級 2), někdy též pevnější a hůře obrobitelná slitina alfa-beta (等級 5). Současná cena titanových hutních výrobků (九月 2008) začíná na 2000 Kč/kg. Na rozdíl od často publikovaných omylů není titan pevnější než legovaná ocel a ani není nijak zvlášť obtížně obrobitelný – obrábí se stejně “好” jako nerez ocel.

– (H3) – 氫的放射性同位素, v hodinářství se používá jako součást luminiscenčního nátěru indexů a ručiček, v plynném skupenství jako náplň trubiček GTLS.

渦流 – 高峰期的並發症, 對於設備, 這消除了重力對運行的運動的影響. 他是鍋寶璣的作者. Ţ. 是要求很高的開發和生產, 瑞士手錶價格與此並發症 > 百萬歐元, Ţ. 中國生產的更便宜的手錶, 周圍 20.000 CZK. 這kompliace經常模仿 – 即 開放的心.

烏尼塔斯 – 同瑞士公司生產剃須刀. 該公司成立於 1926 莢názvemUNITAS鐘錶公司. Strojky埃塔烏尼塔斯 6497 一 6498 現在使用的機械表手動上鏈.

的Valjoux – 同瑞士公司生產剃須刀, 使用如歐米茄公司, TAG Heuer豪雅, IWC萬國表, 百年靈. Dnes i označení kalibru ETA 7750 – 計時碼表,自動上弦.

Vibrografvelmi přesný přístroj k měření frekvence oscilace hodinového strojku, používaný hodináři k seřizování chodu náramkových hodinek.

Watchwinderpřístroj sloužící k uložení automatických hodinek. 每隔一段時間,轉動手錶具有自動, 被拉伸或追.

日內瓦條紋日內瓦印記zdobení strojku.

 

tak různě posbíral: 🙂 吉備

附:: podle statistik vidím, že téma vzbudilo zájem, tak v něm budeme průběžně pokračovat這裡.