I vaše slečna nebo paní vašeho srdce si zaslouží pěkné hodinky. A proč ne třeba i na sport? A firma Rolex na to pamatuje. Tyto hodinky současně mají nadčasovou eleganci rolexek a současně i odolnost, se kterou se nemusíte bát je namočit třeba na jachtě anebo vystavit otřesům při parkuru?

Co vlastně znamená označení? 牡蠣 (ústřice) odkazuje k tradici hodinek Rolex, označuje se tak pouzdro s patentovanými ochranami proti průniku vody. A perpetual v tomto případě nenívěčný” 日曆, hodinky nemají datumovku, u rolexek to znamená automatický kalibr se samonátahem, kdy rotor se otáčínekonečnědokola. I toto řešení hodinkovému světu přinesla firma Rolex.

Zlaté pouzdro by v tomto případě mohlo být trochu zranitelné, ocelové nerezové rozhodně obstojí líp. Ptáte se na průměr? 它 31 毫米. Pro křehkou ženskou ruku je to to pravé. Pouzdro má leštěné boky i lunetu, nožky jsou ze své přední (a zadní) strany kartáčované, skvěle tak navazují na ocelový tah. Vodotěsnost pouzdra je dostatečných 100 米. A tloušťka pouzdra je příjemných 11 毫米.

Číselník je kartáčovaný s plastickými obdélníkovými indexy, které jsou uvnitř jemně růžové. Luminiscenční barva v nich ve tmě svítí nazelenale. Trojka, šestka a devítka jsou plastické číslice. A místo dvanáctky je aristokratická korunka. Pro rolexky obvyklé nápisy “Rolex Oyster Perpetual” 一 “Superlative Chronometer Officially Certifiednijak neruší a jen příjemně doplňují celkové rozvržení číselníku. Datumovku u tohoto modelu nehledejte. Číselník kryje rovné safírové sklíčko.

A pokud by vám nevyhovovalatřeba i někdy pozdějibílá barva číselníku, firma Rolex vám číselník vymění za jinou, třeba černou nebo pro jachtu asi ještě vhodnější modrou

指針, jak je u firmy Rolex zvykem, 黃金, v tomto případě bílého. Konstruktéři tak účinně předcházejí oxidaci a postupnému ztrácení lesku, které u jiných materiálů nelze zaručit. Proporčně i precizností provedení jsou dokonalé. Hodinová a minutová nesou nenápadnou čárku bílé luminiscenční barvy, 以及索引, s lehce nazelenalým svitem.

I dýnko je nerezové, kartáčované a s vnějším okrajem leštěným a jak je u rolexek zvykem, bez nápisů. Je šroubovací a tradičnízoubkypro otvírací nástroj jemně doplňují jeho zdobnost.

Pod dýnkem tiká inhouse mechanický kalibr s automatickým nátahem – 勞力士 3130. Stejný strojek najdeme třeba i v rolexkách Air King, Submariner No-Date nebo Explorer – 自 2001. Rezerva nátahu je 42 小時, 31 石頭, setrvačka je proti nárazům chráněna systémem Kif.

Proporčně vhodně veliká korunka je šroubovací do pouzdra a hrdě nese tradiční korunku.

Nerezový tah je perfektně zpracovaný. Nic jiného jsem ani nepředpokládal. Povrch má praktickou (a snadno obnovitelnou) úpravu kartáčováním. V tomto konkrétním případě by kombinace leštěných a kartáčovaných segmentů byla spíš na škodu. I spona je masívíní, žádná plechařina, a je signovaná korunkou. Sice nemá neoprénovou extenzi, pro potápění dam s dýchacím přístrojem to přece jen bude chtít jiné hodinky.

Nepochybuji o tom, že jste krásná dynamická a moderní dáma. S hodinkami Rolex na zápěstí si rozhodně ostudu neuděláte ani při sportu. A價格? Jen lehce pod 100 tisíc korun.

作者的文字和照片: 🙂 吉備

Album fotografií hodinek.