U těhle hodinek jsem se dopustil chyby. Jaké? Když mi je majitel přivezl na focení do práce a sundal je celé upatlané od potu z ruky, otřel jsem je o tričko… co já kolem toho vyslechl!

Ale to nic nemění na tom, 這是一個美麗的手錶. Produkce firmy 伯特萊 je zdobná, hravá a navazuje na to nejlepší z tradic švýcarských hodinek. V jejich produkci jsou hodinky s tourbilonem, s pětiminutovou repeticí a podobné skvosty. Tyhle konkrétní sice nejsou tak vyspělé (drahé), ale to nevadí. I tak se jedná o jedny z nejhezčích oblekovek, které jsem měl možnost fotografovat. Jen drobnost k současnému vlastnictví značky, patří koncernu FESTINA.

該案件是由不銹鋼, průměr je pěkných 40 毫米. Pro značku typické jsou boky pouzdra a také perfektní zpracování. Nožky (o rozteči 20 毫米) jsou poměrně masívní. Zespodu je pouzdro uzavřeno ocelovým dýnkem s průhledem, k pouzdru ho upevňuje šestice šroubků. Vodotěsnost je dostatečných 5 自動取款機.

Dýnko odhaluje safírovým průhledem pohled na strojek s označením cal. P-061. Základem je přepracovaná a dozdobená ETA s modulem Dubois Depraz (s mimostřednou vteřinovkou na pozici “6” a BigDate). Rotor automatického nátahu má vloženou safírovou vložku s gravírovanou značkou Perrelet. A také kousek zlata, který prý i napomáhá automatickému nátahu. Praktické a hezké je to, moc hezké. A podle vyjádření majitele je i strojek mimořádně přesný.

Číselník také stojí za povšimnutí. Všimnete si dvojitého okénka s velkým zobrazením data (大日期) na dvou kotoučích. 這是非常實用的, “正常” malá datumovka je někdy trochu nečitelná. Ale ta krása je ve vzorování šedého ciferníku linkami jakoby do “paprsků”, hra světla a stínů, která se na něm a na ručkách, které vypadají jako hroty šípů, prohání, je nezapomenutelná. Krásné plastické indexy jen tento dojem umocňují. Trochu se mi nezdála kvalita tisku na ciferníku, ale i tak pěkné. Na luminiscenci zapomeňte, nebudete ji potřebovat.

Na safírovém sklíčku je nanesen masivní antireflex. A to i z venku. Řešení sice hezké, ale nepraktické, je na tom “všechno vidět” a mikrovláknový hadřík si raději nechte po ruce v kapsičce košile.

Kožený řemen od výrobce – antracitové barvy se vzorem krokodýla – nevypadal moc prakticky, zdál se mi slabý a nevýrazný. Ale těmto hodinkám stejně nejlépe sluší ručně šitý řemen, třeba od 主司馬. Ale spona se mi líbila – 傾斜, masívní s logem výrobce.

Co napsat na závěr? Potřebujete kvalitní zdobené přesné a nezvyklé hodinky hlavně k obleku? Pak bych vám doporučoval poohlédnout se po značce Perrelet, chybu neuděláte!

作者的文字和照片: 🙂 吉備

專輯大照片.