可能甚至還沒有說 “彼得黑”? 這不是種族主義者?

他是不是單詞的意思稍微改變, 針對, 比我記得從更早的時候. 遲早是要狠kšeftařům不說 “紳士”. 這個詞的本義是一樣的東西 “溫柔的男人” 或什至更 “有禮貌, 乖巧, 體面的方式”. A到, 在這種情況下… 但自己判斷.

Před časem se mi doma nějak rozrostlo množství hodinek s automatickým nátahem. Každovečerní rituál natahování hodinek začal být trochu časově rozvláčný a “vrtět” hodinky trvalo docela dlouho. 我一直在尋找, co s tím, a napadlo mě si pořídit větší watchwinder.

它是什麼? Zařízení, které udržuje hodinky s automatickým nátahem, i když nejsou na ruce a jinak se nehýbou. Princip jsem už znal, protože jeden na dvoje hodinky jsem měl už doma. Ale chtěl jsem větší.

ilustrační foto

ilustrační foto

A na jednom hodinkovém fóru, kde se hodně objevují inzeráty na prodej, nákup a výměnu mi jeden místní gentleman nabidl, že mi proda svůj watchwinder, pro který zrovna nemá využití. Byl na grilování šesti hodinek najednou, na třech kotoučích po dvou hodinkách. A cena byla celkem rozumná, za starší funkční stroj, byl k mání za 3.000,- CZK.

Podmínkou bylo si pro winder zajet, tak jsem zajel, potkali jsme se zhruba na půl cesty. Prodávající gentleman vyndal z kufru prťavého autíčka tašku z Ikea, 我不知道, jak se mu tam mohla vejít. Já zaplatil a měl jsem svůj velký černý winder. Prodávající mne ještě upozornil, že jeden kotouč trochu zlobí, občas se neotáčí, ale že to vyřeší výměna motorku, a že mi náhradní motorky dodá.

Až doma jsem zjistil, jak je to doopravdy. Netočily se dva kotouče, ne jeden. Množství současně natahovaných hodinek se rázem smrsklo ze šesti na dva kusy. A tak jsem se začal připomínat o motorky… a po několika měsících jsem je měl doma!

Ale vloudila se další chybička. Náhradní motorky neřešily původní příčinu nefunkčnosti 2/3 winderu. Původní motorky byly v pořádku, 至, co bylo špatně, byly totiž převody z motorků na kotouče. Podle stavu bylo vidět, že už se to někdo pokoušel opravit a když se mu to nepodařilo (像我這樣的), tak prostě winder prodal dál…

Zkusil jsem na toto téma s prodávajícím gentlemanem zavést řeč. Klidně, věcně, bez emocí. Odpovědí mi bylo buď mlčení anebo řeči jako: “jak to bylo, tak jsem ti to prodal, co s tím dál uděláš, je tvoje věc…” Prostě nepoctivý prodejce z Aukra hadr.

A jak to bylo dál? Nijak. 我不知道, kolikátý majitel tohoto vraku jsem už byl, ale černý Petr (nebo winder) zůstal u mne. Časem jsem ho prodal za jeho reálnou cenu (daroval jsem ho zadarmo) někomu, kdo se zadušoval, že je mnohem šikovnější než já, a převody bude umět zprovoznit. O skutečném technickém stavu jsem ho, 當然, informoval předem.

A ty tři tisíce, které jsem za winder zaplatil? No co, v životě jsem udělal i dražší zkušenost.

想知道, který že to 紳士 mi černého Petra prodal?

編劇: 🙂 吉備

Douška: přišlo mi pár mailů, většina se správným tipem, kdo je tenhle kšeftař. 破壞, že jsem to neudělal jako nějakou soutěž… 😀

年, winder jako bezchybný nabízel sám velký gentleman Kamil – Josef Khol. Na Aukru bych mu dal negativní komentář, kritiku na chronomagu ale on umlčet umí…