你, 手錶 精工 他們只是便宜 “消耗品” 並且不需要瑞士生產的質量? 我已經不這麼認為. 這些一只怪它 GRAND SEIKO.

在 1960 集團精工大精工品牌的主持下開發 . 從一開始,開發集中在一系列精確和耐用的機械儀表的發展. 自 1968 GS手錶也可用壓力表 “喜拍” 儀表頻率 5 赫茲, 從而 10 每秒擺動 (36000 一個小時後). 到來 “石英革命” 在 1975 為了紀念本次評選結束. 該品牌的重生進來 1988, 原本只石英機芯. 生產機械機芯進行了修復只在 1998. 一年 2004 手錶品牌GS可與革命性的混合動力技術的Spring Drive. 目前生產包括石英, 機械和混合的Spring Drive機芯, 從選擇.

它們的共同點這個手錶品牌是清醒的和永恆的設計和完美的句號. 毫不誇張地說,人們可以談論 “rolexkách東”. 如今, 觀看過任何超過必要的昂貴 5000 捷克克朗被認為過於昂貴,精工的品牌通常是相關聯雖然可靠性, 但很少有豪華, 你會想看這個品牌的手腕很可能被認為是傻瓜, 當我提到的價碼各地 2000 – 5000 USD. 不過幸運的是,這是唯一真正為我們的海岸和這裡的專家知道, 什麼是好的!

大精工SBGF021

Hodinky jsou krásnou ukázkou tradice, svěžího designu, moderních technologií i technického umu. 精確, kterou jsem nacházel i při makro fotografování, vidím opravdu málokdy. Tyhle hodinky jsou (skoro) 完美. Jen skoro, protože jsou mi malé. Pouzdro měří jen 38 mm bez korunky a silné je 10 毫米. Být trochu větší, tak mám problém, protože bych je nutně “potřeboval”.

Pouzdro z nerezové oceli je odolné proti nárazům a magnetismu. Zpracované je úžasně. Kombinace leštěných a kartáčovaných ploch je rafinovaná a dokonalá. Pouzdro odolává tlaku 20 自動取款機, a to stačí pro každé myslitelné použití. U hodinek s využitím převážně v kanceláři je to vážně nezvykle vysoká hodnota.

Korunka je šroubovací a nese na sobě logo “GS”. 在尺寸, proporčně i provedením je dokonalá.

Ocelové dýnko je šroubovací. Nese na sobě emblém lva a nápis Grand Seiko a tradiční logo značky – stylizovaného lva.

Dvakrát zakřivený safír tvoří sklíčko s průhlednou antireflexní vrstvou. 玻璃的直徑是 31 毫米. Hodinky tak díky subtilní lunetě vypadají snad trochu větší.

Číselník je úžasný v každém detailu. Proporce ruček, indexů i jemná struktura číselníku je něco, co se nikdy neomrzí. Ručky mají horní hranu kartáčovanou, boky leštěné a je na nich nanesena LumiBrite luminiscence. Okénko pro datový věnec je dokonale vyvážené. Nastavování ruček u těchto hodinek je velmi praktické. Nastavení hodinové ručky je nezávislé na minutové a vteřinové ručce, tedy nastavování různých časových zón je velmi jednoduché a rychlé (funkce Calendar Linked Time Difference Fix Function).

Čas přesně v hodinkách určuje quartzový strojek 8J56. A když říkám přesně, tak opravdu přesně, je to High End Quartz strojek z produkce Seiko s teplotní kompenzací. Deklarovaná přesnost je +- 10 秒 – ročně! A praktické zkušenosti říkají, že umí být i přesnější. Baterie hodinky pohání asi pět let, výměnu doporučuji nechat na technicích u Seiko.

Nerezový tah s překlápěcí sponou je… zase… dokonalý. Už je to skoro nudné, jak se opakuji, ale jiné slovo mne prostě nenapadá.

Určením jde o hodinky “casual” nebo snad i oblekovky. Aktuální cena je kolem 1.900 USD. A za tyhle peníze dostanete, 我, mnohem víc “muziky” než ve srovnatelné evropské produkci. 只是可惜, že tenhle konkrétní kus velmi často mění majitele. Netuším proč, v hodinkách to asi nebude.

Snad jen to, jak jsou malé, ach jo. Řešením by byly asi 41 mm veliké Grand Seiko SBGA003, Master Collection Spring Drive, ale to už je zase jiný příběh a bohužel i jiná cenovka.

作者 文字和照片: 🙂 吉備

感謝您的貸款 “organicovi”.

專輯大照片.

如果你喜歡回顧, 讓我們, 請, svoju“喜歡”通過 Facebook頁面. 它為我們提供了寶貴的反饋意見, 謝謝!