Už český génius mnoha oblastí předpověděl, אַז: “Budoucnost patří aluminiu!” A je to tady, firma האַמילטאָן na letošní výstavě באַסעלוואָרלד představila nový model z řady Khaki Pilot Pioneer – Aluminium.

První moje rekce byla: Z hliníku? Zbláznili se? Ty bych okamžitě někde zničila. אַוואַדע, že se nezbláznili. Pouzdro těchto hodinek je ze speciálně upraveného hliníku, který je odolnější, než je obvyklé, a samozřejmě je stále velmi lehký. Také ho lze barvit, takže nové Piloty je možné si pořídit ve čtyřech barvách: khaki zelené, pískové, černé a námořnické modré.

Vzhled hodinek odpovídá jejich názvu: jsou to “פּילאָטקי”. Mají vnitřní otočnou lunetu (ovládanou korunkou na pozici 2) s číselnými indexy po 5 מינוט. Barevný číselník nese hodinové indexy buď bílé, nebo černé, podle barevného provedení. ציפֿער 12 אַ 6 jsou zvětšené, místo indexu na pozici 3 je apertura pro datum: na bílém pozadí černá číslice. Hodinová a minutová ručka mají pro Hamilton typickou podobujsou špičaté, prodloužené a celé vyplněné luminiscenční barvou. Vteřinová ručka má luminiscenční nátěr jen na špičce a za osu je protažená a ukončená kruhovým terčíkem. Barvy ruček a indexů (číselných i čárových) a luminiscence se opět liší podle barevného provedení. U všech barevných provedení je jednotné luminiscenční označení hodinových indexů, a to v podobě tečky. Na číselníku najdeme ještě označení výrobce (אַרויף), označení automat (dole) אַ “שווייצער געמאכט” u indexu 6. Korunky (די שטעלע 2 אַ 4) jsou jemně vroubkované a v barvě pouzdra. Sklíčko mají סאַפíראָווá, průměr hodinek je řadí mezi menší – 41 מם אַ וואָטערפּרוף zase mezi ty odolnější – 100 מעטער פון וואַסער זייַל.

Barvě pouzdra odpovídá i NATO-strap, je v barvě khaki, modré, pískové nebo černé. Obvykle se mi tento typ řemínku moc nelíbí, ale k těmto hodinkám perfektně patří.

Hodinky pohání automatický kalibr H-10 (základem je samozřejmě kalibr ETA) s 25 kameny a 21.600 kmity za hodinu (3 הז). Úctyhodná je také rezerva nátahu, která by měla být až 80 שעה.

Nejsem velkým ctitelem ani obdivovatelem military stylu, přesto mě tyhle pilotky zaujalyjednoduchým, přesto elegantním tvarem, perfektně čitelným a nepřeplněným číselníkem a hlavně barvou. Barevné hodinkynejen s barevným číselníkem, ale celobarevnéjsou spíš výjimkou a ty modré mě prostě vzaly za srdce. A jejich cena je 850 עור. Už se těším, až se s nimi budeme moci seznámit podrobně.

מעכאַבער טעקסט: לימי

פאָטאָ מקור: hamiltonwatch.com a 🙂 קיבי

אויב איר ווי וואַטשיז, לאָמיר, ביטע, סוואָדזשו "ווי" דורך פאַסעבאָאָק בלאַט. אַ דאַנק!