Dnes bych vám rád představil novinku značky אָריס – jsou to hodinky Artelier Jumping Hour. S touto komplikací “digitálního” zobrazení času jsem se prvně setkal u překrásných kapesních hodinek דזשעראַרד-פּעררעגאַוקס יאָר 1810, určitě se na ně podívejte, jsou překrásné. A jak se s tímto tématem vypořádali návrháři značky Oris?

Základ hodinek tvoří ocelové pouzdro z nerezové oceli o průměru 40,5 milimetru. Pouzdro má typickébaroknítvary řady Artelier, dobře zapadá do celého konceptu luxusních hodinek pro formální příležitosti (suit). וואָטערפּרוף pouzdra je nadprůměrná, snad je to vlivem toho, že hodinky s vysokou odolností ve vodě Oris prostě umí. Tak jak tak, výrobce garantuje 50 מעטער פון וואַסער זייַל.

Jistě i vaši pozornost přitáhne stříbrný číselník s bohatou גויללאָטשע. Ne nenajdete na něm hodinovou ručku, pouze lesklou niklovanou minutovou a mimostředně umístěnou drobnou sekundovou. Aktuální zobrazení hodin najdete na pozici “12” v podobě apertury s černým orámováním. Na fotografii níže je tedy 8:49, jak prosté, מילý וואַצאָנע. Zobrazená číslice vždy v celou hodinu přeskočí na aktuální hodnotu.

Číselník je krytý klenutým safírovým s klíčkem s אַנטירעפלעקסנí וורסטוואָו.

V hodinkách tiká švýcarský mechanický kalibr s automatickým nátahem – אָריס 917. Jeho základem byl kalibr Sellita SW300, ten byl samozřejmě upraven hodináři značky Oris. A samozřejmě nemůže chybět typický rudý rotor automatického nátahu. Strojek je vidět skvěle, v nerezovém oblém leštěném dýnku je skleněný (מינעראַל גלאז) וויסטאַ.

Kalibr pracuje s frekvencí 4 הז (28800 א / ה), האט 25 שייַכעס ראַקס, דיאַמעטער 11½ שורות (25,6 מם), výšku pouhých 3,6 mm a je vybaven hackingem sekundové ručky. Je to jistě výborná alternativa ke kalibrům ETA 2892.

Hodinky jsou doplněny hnědým koženým řemínkem se vzorem krokodýlí kůže a nerezovou překlápěcí sponou.

Nezbývá, než dodat, že tyto krásné hodinky s referenčním označením 917 7702 4051 LS mají cenovku 4100 טשף. Není to zrovna málo, ale i tak je to lákavé, moc lákavé

מעכאַבער טעקסט: 🙂 קיבי

פאָטאָ מקור: oris.ch

אויב איר לייקט וואַטשיז, טאָן ניט פאַרגעסן צו געבן אונדז, ביטע, סוואָדזשו "ווי" דורך פאַסעבאָאָק בלאַט. עס גיט אונדז זייער ווערטפול באַמערקונגען, אַ דאַנק.