Dnes bych vám chtěla představit ryze maskulinní hodinky, které se určitě hodí nejen k automobilovému sportu, i když inspiraci rychlými vozy určitě nemohou zapřít. Vyrábí je od minulého roku mladá švýcarská značka פענצטער pod jménem Big Bang Carbon 44 מם.

Z názvu lze snadno odvodit vzhled hodinek, דיאַמעטער, použitý materiál a barvu. Jako vždy začnu pouzdrem.

Mohutné pouzdro o průměru 44 milimetrů a vysoké 14,5 mm se skládá ze tří částí, které jsou vyrobené z netradičních materiálů. Luneta je z kompozitu plněného tkanými uhlíkovými vlákny, z něj se vyrábí také například monokoky závodních aut. S pouzdrem ji spojuje šest typických titanových H šroubků zodolněných černou PVD vrstvou. Střední část pouzdra s charakteristickými “oušky” tvoří nenápadná černá směs syntetických pryskyřic. Dýnko se שאַפיר průhledem je také karbonové a připevněné PVD černěnými šroubky. Hodinky mají standardní וואַטערטיגהטנעסס 100 מעטער.

Ploché sklíčko je samozřejmě odolné סאַפíראָווé s vnitřní antireflexní vrstvou pro zamezení nežádoucích odlesků. Chrání strukturovaný karbonový číselník, který oživují bâton indexy pokryté rutheniem a bílou luminiscenční barvou. Zanořené subčíselníky chronografu se nachází na pozici 3 (30 מינוט טאָמבאַנק) און די שטעלע 6 (12 שעה טאָמבאַנק). Pozici 9 obsadila mimostředná vteřinovka. די שטעלע פון 4:30 najdeme datumovku s černým datovým kotoučem a bílým tiskem. Saténově kartáčované bâton ručky s vrstvou ruthenia jsou částečně skeletonizované a také jsou zvýrazněné luminiscenční barvou. Centrální vteřinová ručka chronografu má na konci typické logo značky Hublot.

Čas odtikává mechanický in-house kalibr s označením HUB 4104, kterému energii dodává černěný prořezávaný rotor. עס באשטייט פון 225 קאַמפּאָונאַנץ, ke kterým je třeba ještě přičíst 27 שייַכעס ראַקס. סעטרוואַčקאַ אַסאַלייטינג אָפטקייַט 4 הז (28.800 א / ה), rezerva chodu činí přibližně 42 שעה. Kromě času, kalibr zobrazuje aktuální datum a rovněž je vybaven komplikací טשראָנאָגראַף.

Hodinky se dodávají na gumovém pásku s typickým pevným upevněním k pouzdru šroubky podobnými těm, které drží lunetu. Spojení obou konců zajišťuje překlápěcí titanová spona, také s černou PVD úpravou.

Hodinky koupíte přibližně za € 13.000 EUR pod referenčním číslem 301.QX.1724.RX. Já si myslím, že je to perfektní sportovní chronograf!

מעכאַבער טעקסט: ייל

פאָטאָ מקור: פענצטער

אויב איר לייקט וואַטשיז, טאָן ניט פאַרגעסן צו געבן אונדז, ביטע, סוואָדזשו "ווי" דורך פאַסעבאָאָק בלאַט. עס גיט אונדז זייער ווערטפול באַמערקונגען, אַ דאַנק.