Exkluzívní modrá kolekce וליססע נאַרדין Royal Blue Tourbillon se rozrostla o vínově temné sourozence – Ulysse Nardin Royal Ruby Tourbillon. Jsou vyráběné ručně, bohatě zdobené drahými kameny a osazené komplikací flying tourbillon.

Zrodily se v souladu se zásadami slavného hodináře Jamese Pellatona v leštěném pouzdře z platiny 950. Oproti modrým jsou o 2 mm menší – 41 מם. Trochu váhám, zda je mám označit jako hodinky pro dámy, protože průměr 41 mm je na ženskou ruku možná trochu velký. Ale pečlivě usazené diamanty a safíry mne přesvědčily. A navíc, karmínová mi připadá jako velmi ženská barva.

Úzkou lunetu vyplňuje 60 dokonale broušených diamantů. V kroužku vnitřní lunety sedí 48 briliantů, střídaných 12 safíry na hodinových pozicích. A když už počítám drahokamy, na nožkách je usazeno dalších 92 diamantů. Všechny dohromady váží 3,27 קאַראַט.

Leštěnou platinovou korunku krášlí logo v safírové vložce.

Safírové plochy pokrývají víc než polovinu číselníku. Ten však vlastně neexistuje, pod safírovým sklíčkem s antireflexem se naskýtá přímý unikátní pohled na pracující skeletonizovaný kalibr UN-79 (manuální nátah, průměr 12¼ פּאַריסיאַן שורות, 16 שטיינער, safírová základní deska, מאַכט רעזערוו 96 שעה). Strojek si můžete prohlédnout také safírovým průhledem v dýnku, vašim očím tak neunikne žádný detail. Platinové lesklé lístkovité ručky nezanikají, i když z nich zbyly pouze úzké okraje. Výjimečnou komplikaci flying tourbillon s opakujícím se safírovým motivem najdeme na pozici 6. Bílý řemen z kůže louisianského aligátora s platinovou překlápěcí sponou dotváří jedinečný zářivý vzhled hodinek. Odolnost proti vodě je 3 אַטם.

Hodinky se vyrábí ve třech variantách. První s referenčním číslem 799-88 jsme si představili výše. Verze s číslem 799-88-8F má stejný design pouzdra, liší se pouze v diamanty posázeném platinovém tahu (בראַסלעט). I ten spojuje platinová překlápěcí spona. Poslední, דריט, hodinky vynikají lunetou s 24 velkými safíry. Hladké lesklé nožky svírají bílý krokodýlí řemen s platinovou překlápěcí sponou. Jejich referenční číslo je 799-88BAG.

Tyhle se karmínovou lunetou odlišují od obou sestřiček. Tím však rozdíly končí, i v jejich pouzdře se kalibr UN-79 stará o pohyb flying tourbillonu a obou ruček.

Kolekce Royal Tourbillon rudými modely výrazně ožila. A stejně jako modrých hodinek jich bude vyrobené pouze omezené množství – בלויז 99 kusů od každé ze tří verzí.

מעכאַבער טעקסט: ייל

פאָטאָ מקור: וליססע נאַרדין

Pokud se vám aktualita líbila, לאָמיר, ביטע, סוואָדזשו "ווי" דורך פאַסעבאָאָק בלאַט. עס גיט אונדז ווערטפול באַמערקונגען, אַ דאַנק!