O svých Casio G-Shock GA-100 jsem psal nedávno. Tyto hodinky jsou mladším bratříčkem těch mých, tak co můžeme čekat za změny?

Pokud si přečtete recenzi GA-100, tak vlastně znáte i GA-110. Změn není mnoho, je to spíš evoluce než revoluce.

האָוסינג – זעלביקער, žádná změna. Velké, odolné, שוואַרץ.

Dýnko – je vlastně stejné. Plechové, čtyři šroubky, וואַטערטיגהטנעסס 200 מעטער.

Modul – je podobný – 5146. Jen letmo zmíním jeho funkce, ať je nemusíte hledat – סטאַפּוואַטש (s funkcemi pro měření průměrných rychlostí na různých vzdálenostech), טייַמער, רגע צייַט זאָנע, pět alarmů (jeden s funkcí snooze).

Tlačítka – stále šikovná a stále nepípají při přepínání módů.

Stopky stopují (a stěrače stírají). Vyspělé funkce pro měření rychlosti na různých vzdálenostech zůstaly zachovány, byť v trochu jiném kabátě. A oceňuji, že stopkový mód je při přepínání první za standardním!

Osvícení ve tmě vlastně stejné, ale ne úplně. Konce hodinové a minutové ručky nesou stopy luminiscence. Nesvítí to moc, ale možná je to budoucí trend? Já bych to uvítal.

Plastový řemínek je stále perfektní. A stále se snadno dá vyměnit za adaptér na Nato-Strap, když ho máte na ruce raději.

רעדל – zde už změnu najdeme! Modul má trochu jinak rozložení displejů i jiné umístění ručky “tachymetru”. A velmi viditelnou změnou je i jiný tvar hodinové a minutové ručky. Kolem osičky vypadají trochu industriálně a já se stále nemohu rozhodnout, jestli se mi ta “ozubená kola” líbí nebo ne. Ale nejspíš asi líbí.

Takže já svoje GA-100 All Black zatím nezměním, ale jestli vás GA-110 zaujaly, já vám je rozmlouvat nebudu, získáte v nich praktické, odolné a líbivé hodinky za rozumnou cenu. A jednu věc musím přece jen těmto GA-110 přiznat – jejich displeje jsou mnohem lépe čitelné…

מחבר טעקסטו און פאָטאָס: 🙂 קיבי

אלבאם אַלע פאָטאָס.

Za zapůjčení hodinek děkujeme Koscomu.cz.