Při fotografování pro časopis Zbraně & náboje se mi do ruky dostaly krátce do ruky další hodinky od firmy Wenger. Zkusím vám je krátce představit a nejen proto, že mají moji oblíbenou komplikaci GMT.

Znáte to, balíte na cestu a přemýšlíte, co jste ještě zapomněli a mohlo by se vám hodit – šortky, sandály, pas, plavky, repelent, švýcarský armádní nůž… a jo, ještě hodinky!

Řada hodinek Squadron je určena hlavně pro lidi milující dobrodružství. Hodinky spojuje zvýšená odolnost proti vodě (100 מעטער), ploché safírové sklíčko odolné proti poškrábání, kvalitní quartzový strojek švýcarské výroby.

ומבאַפלעקט שטאָל האָוסינג (316די) האט אַ דיאַמעטער 43 מילאַמיטערז, silné je 12 מילאַמיטערז. Povrch je kartáčovaný, drobné oděrky na něm nebudou příliš vidět. Výstupky chrání signovanou korunku (bez šroubování do pouzdra). Kartáčovaná jednostranně otočná luneta s výstupky a luminiscenčním bodem na pozici “12” umožňuje odečet časových intervalů.

דער גליטש איז, ווי איך געשריבן, סאַפíראָווé – což je příjemné překvapení u hodinek této cenové kategorie. Trochu vystupuje nad lunetu. A možná by čitelnosti prospěla antireflexní vrstva.

Střed číselníku má strukturu karbonu, okolo vidíme škálu druhé časové zóny, kterou přerušuje datumové okénko. A ještě dál výrazné číselné hodinové indexy s červeným lemováním a lehce nažloutlým luminiscenčním středem. Barevně stejně jsou provedeny i ocelové lakované a částečně skeletonové ručky. Nezvyklé a praktické je, že luminiscenci nese i ručka druhé časové zóny. איך קענען באַשטעטיקן, že odečet času je intuitivní a jednoduchý.

Luminiscence je výborná!

Dýnko se šroubuje pevně do pouzdra, je vysoce leštěné a nese na sobě typické připomenutí, že firma Wenger je už déle než století známá výrobou kvalitních nožů pro švýcarskou armádu. Detaily strojku se mi nepodařilo zjistit.

Hodinky se prodávají na velmi kvalitním nerezovém tahu (z plného materiálu, žádný plech) a s překlápěcí signovanou sponou s pojistkou. Nebo je můžete mít na silikonovém řemínku s ocelovou jazýčkovou sponou se značkou výrobce.

איך, že tohle jsou hodinky, které si bez obav můžete vzít s sebou i na druhou stranu světa (a zase zpátky)…

מחבר טעקסטו און פאָטאָס: 🙂 קיבי

אלבאם אַלע פאָטאָס.

דאַנק פֿאַר לענדינג Koscomu.cz.