פעסט ברעגועט patří mezi nejstarší výrobce hodinek na světě. Jméno nese po svém zakladateli Abraham Louis Breguetovi, který firmu založil v roce 1775 v Paříži. Hodinkovému světu přinesla mimojiné i jeden z největších vynálezů – וואָרטעקס. Výrobky Haute Horlogerie s logem Breguet poznáte na první pohled. Vynikají precizním zpracováním, typickými vnějšími znaky (הענט, číselníky, rytecké práce), jsou nejen umným časoměrným strojem, ale klenotem zároveň.

A protože i já se ráda podívám na krásný a vkusný šperk, nemohla jsem stánek Breguet vynechat.

Stánek Brequet

Stánek Breguet

Není tajemstvím, že Breguet vyrábí tak luxusní hodinky, že zdobí sály nejprestižnějších muzeí, jako je třeba Louvre či Ermitáž.

Protože cesta k srdci ženy je dlážděna diamanty, tvoří hodinky často jednu kolekci se šperky zdobené drahými kameny. א, pánové, uznejte, krásné hodinky a šperky ke krásné ženě prostě patří. Osobně slyším šustit róby a jemně hrát hudbuples v Opeře začíná

Kolekce hodinek a šperků inspirované mašlí

Kolekce hodinek a šperků inspirované mašlí

Ale i mužnější části lidstva má Breguet co nabídnout. Hodinky k obleku jsou jednoduché a přitom neskrývají nádech luxusu. Jsou jako drahý závodní kůň, s rodokmenem starým stovky let. Na svého majitele prozradí, že je sice tak trochu snobale že má především dobrý vkus a cit pro značku.

Pánské hodinky z produkce Brequet

Pánské hodinky z produkce Breguet

A pro ty, kdož na chvíli rádi odloží oblek a neradi se loučí s oblíbenými Breguety, je zde řada chronografů. Neříkejte, že byste si nevybrali! I zde Breguet prozradí jednoduchost a čitelnost.

Pánské chronografy Brequet

Pánské chronografy Breguet

O hodinky Breguet byl na BaselWorldu převeliký zájem. Copak já, já jsem to měla vcelku snadné, ale než turisté fotící vitrínky různými mobily a pidifoťáčky kibiho pustili k práciA tak víc než jinde bylo třeba hodně zvučné anglicképlease, could I take some photos…?”.

אַוטאָר טעקסטו: ייל

מחבר פאָטאָגראַף: 🙂 קיבי

Album s fotografiemi ze stánku Breguet.