Dnes pro vás mám moc pěkné hodinky Officine Panerai Luminor Submersible 1950 3 Days Automatic Bronzo. Možná si sami řeknete, má po takovémto vyčerpávajícím názvu ještě cenu pokračovat? Zkusím to a podíváme se na ně podrobněji.

Kde se vůbec tyto hodinky vzaly? Úplně původně vznikly v tomto designu v omezené sérii (کے بارے میں 30 ٹکڑے ٹکڑے) pro egyptské vojenské námořnictvo – tehdy samozřejmě s pouzdrem z nerezové oceli. A s mediálním i obchodním úspěchem se stejný koncept objevuje znovu a znovu v různých variantách. Tento konkrétní model je z roku 2011 a vznikl v omezené sérii 1000 ٹکڑے ٹکڑے.

Materiálem pro pouzdro o průměru 47 ملی میٹر (bez korunky a její ochrany) byl bronz (CuSn8). Tímto materiálem jsem se už několikrát zabýval, jeho vzrůstající oblibu u různých tradičních i alternativních hodinkových značek není možné přehlížet. اور میں تسلیم کرنا پڑے, že i já nejsem proti touze po hodinkách s pouzdrem z bronzu úplně imunní. Patina, kterou nošením původně zářivě žluté pouzdro získá, je vážně zajímavá.

Bronzový je i můstek pro fixaci korunky a otočná luneta s pětiminutovou škálou.

نیلم سلائڈ, které je v pouzdře vsazeno, má impozantní tloušťku 4 mm a je samozřejmě ošetřeno antireflexní vrstvou. ویلیو پانی کی جکڑن je příjemným překvapením, výrobce udává odolnost 30 بار, اس طرح 300 پانی کے کالم کے میٹر. Opravdu si neumím představit nějakou činnost, pro kterou by tato hodnota nestačila.

Číselník je zelené barvy a má tradičně jednoduchou a přehlednou grafiku. Luminiscence je na něm zajištěna tentokrát plastickými kovovými hodinovými indexy s luminiscenční výplní. Luminiscenční je i částečná výplň skeletonových ruček a indexy u mimostředné sekundové ručky na pozici “9”.

V těchto hodinkách je in-house kalibr Panerai – P.9000. Je to mechanický strojek s automatickým nátahem. Rezervu chodu má díky dvěma pérovníkům celých 72 گھنٹے. Celkový počet součástek pro jeho výrobu dosáhl čísla 197, z toho je 28 ložiskových kamenů ze syntetických rubínů. Setrvačka je ze slitiny Glucydur, تعدد oscillating 4 ہرٹج (28800 A / H), má ochranu proti poškození nárazem Incabloc. Rozměry kalibru dosahují 13¾ لائنز, موٹائی ہے 7,9 ملی میٹر. Jeho jednoduché, ale precizní zdobení jednoduchým broušením s leštěnými zkosenými hranami si můžete sami prohlédnout.

Víčko pouzdra je vyrobené z titanu se safírovým průhledem. Najdeme zde samozřejmě obvyklý technický popis.

K hodinkám patří kožený řemen (24 ملی میٹر) s tradičně velkou titanovou sponou. Nebyla by možná bronzová spona ještě vhodnější? V příslušenství je ještě jeden podobný řemen a šroubovák nutný pro výměnu.

V nabídce značky se tyto hodinky stále ještě vyskytují, takže tento model s ceníkovou cenou $7300 USD je snad stále ještě dostupný. Dle mého to jsou krásné hodinky, které svým majitelům přinesou spoustu radosti.

مصنف متن: 🙂 kibi

تصویر کے ماخذ: www.panerai.com

آپ گھڑیاں پسند, ہمیں, براہ مہربانی, کے ذریعے "کی طرح" svoju فیس بک کا صفحہ. یہ ہمارے قیمتی رائے دیتا ہے, آپ کا شکریہ!