پہلی سوچ, která mi bleskla hlavou při pohledu na tyto hodinky, byla asi: “Tak to je šílené! Jednoručky s chronografem!”. Ale o pár okamžiků později mne napadlo, že to možná zas tak šílené není. Pojďme se spolu podívat na hodinky Meistersinger Paleograph. Je to omezená 24 kusová limitní edice a docela lituji, že se asi nedostanu k tomu, abych tyto hodinky fotografoval.

کیس کی قطر ہے 43 ملی میٹر, jeho tloušťka 15,8 ملی میٹر. بہت کم ہے, možná bude problém hodinky (hlavně díky tloušťce pouzdra) dostat pod manžetu košile. Vyrobené je z nerezové oceli, povrchová úprava je dokončena kartáčováním s leštěnou lunetou a částečně i nožkami. واچ کا وزن 99 گرام, je to trochu překvapivě nízká hodnota, čekal bych, že bude vyšší. پنروک ہاؤسنگ کی صنعت کار پر قائم “společensky přijatelnou hodnotu” 5 ATM. V pouzdře je zasazeno lehce klenuté نیلم کرسٹل. Hodinky doplňuje hnědý řemen se vzorem aligátoří kůže.

Pokud jste už viděli jednoručkové (onehand) دیکھنے, zas tak moc vás nepřekvapí ani modrý číselník těchto. سوائے 12 (vlastně jen deseti) hodinových číselných indexů tu najdeme škálu dělenou na čtvrthodiny a dále na pěti minutové intervaly. Pro orientaci v čase je to dostačující, mám to vyzkoušené na vlastním zápěstí. Co ale je překvapivé, to je subtilní centrální sekundová ručka, zde červená, třiceti minutový sčítač chronografu a subčíselník mimostředné permanentní sekundové ručky vlevo. Ručka zobrazující čas i obě ručky v subčíselnících mají podobný typický tvar. Jinak na číselníku najdeme už jen název značky a limitní řady.

V hodinkách je kalibr MeisterSinger značený MSYN13. Kalibr MSYN13 je výjimečný svojí konstrukcí, tak trochu proti trendům je konstruován nikoliv s vačkovým rozdělovačem, ale se sloupkovým kolem. Je to sice náročnější a složitější, ale rozhodně pokrokovější. Je dobře, že tuto technologii zvládli i hodináři MeisterSinger, tedy vlastně hodináři značky Synergie Horlogères SA, kteří tyto kalibry pro značku MeisterSinger vyrábějí.

Technicky se jedná o monopusher chronograf, funkce chronografu – spouštění, zastavování i resetování čítačů – má pouze jeden ovládací prvek a tím je korunka. ریڈیو فریکوئینسی setrvačky ہے 2,5 ہرٹج (18000 A / H), stejně jako u původního kalibru ئٹیی / Unitas 6497. Najdeme zde 20 اثر پتھر, rezerva nátahu má nižší hodnotu, než u původního Unitasu, zde je 46 گھنٹے.

Každý strojek je vyráběn tradičními postupy s vysokým podílem ruční práce, včetně závěrečného ručního sestavení a zdobení. Můstky jsou broušené a pokryté rhodiem. Barevně je doplňují gravírované a zlacené nápisy, rudé ložiskové kameny a dokonce několik modřených šroubků a také sloupkové kolo. یہ غیر معمولی ہے, jednoduché a krásné!

O jednoručkových hodinkách jsme už psali několikrát, vždy jsme ale končili závěrem, že se jedná o pohodové hodinky, které vás neštvou na cestě životem nelítostnou knutou a spíš než motocyklový supersport připomínají pohodovou vyjížďku na harleyi. Spojení s chronografem je vážně nezvyklé, snad je to zde kvůli správně uvařeným těstovinám nebo dokonalému čaji, snad mají tyto hodinky i sportovní ambice, کون جانتا ہے? Tak jak tak to jsou velmi zajímavé hodinky. Takže jedna ručka netleská, ale těmto hodinkám klidně zatleskám! I za cenu 5500 EUR, jakkoliv to není málo.

مصنف متن: 🙂 kibi

تصویر کے ماخذ: meistersinger.net

آپ گھڑیاں پسند, ہمیں دینے کے لئے نہ بھولنا, براہ مہربانی, کے ذریعے "کی طرح" svoju فیس بک کا صفحہ. یہ ہمارے بہت قیمتی رائے دیتا ہے, آپ کا شکریہ.