متحرک تازہ ترین ماڈل رینج ومیگا نکشتر, جس میں ایک سال میں دنیا نے دیکھا 2009, الگ پیک کی وضاحت – “پنجی” – اور رومن پوائنٹس کے ساتھ bezel کی. فی الحال آپ CA. درمیان منتخب کر سکتے ہیں 250 سونے اور سٹینلیس سٹیل نصب کوارٹج اور میکانی تحریکوں سے بنا مردوں کے ماڈل اور خواتین کی گھڑیاں. آج کا جائزہ مزید خود کار طریقے سے سمیٹ کے ساتھ ماڈل خواتین صلاحیت کی وضاحت کریں گے.

Nerezové pouzdro bych přirovnala k soudku, připomíná mi ho především tvarem a absencí oddělených nožek. Průměr bez korunky má 31,5 ملی میٹر, کے korunkou 35 mm a na délku včetně nožek (lug-to-lug) اس کے ساتھ ساتھ 35 ملی میٹر. اونچائی 12,2 mm ctí určení na štíhlou dámskou ruku. Poznávací znamení – “پنجی” – jsou vyrobené z 18 karátového růžového zlata s konečnou povrchovou úpravou zrcadlovým leskem. Kontrastují tak s matným sametovým kartáčováním lunety a pouzdra. Packy slouží nejen pro ozdobu, ale také napomáhají utěsnění pouzdra proti vniknutí vlhkosti a tak i díky nim s hodinkami můžete bez obav do sprchy či bazénu. پنروک je totiž stanovena na 100 پانی کے کالم کے میٹر.

O gravírovaných římských indexech na lunetě jsem už psala výše, povšimněte si “hodinářské čtyřky”, kterou jsem v rychlosti zmínila už v článku o Montblanc Star Date. Datování jejího vzniku do časů krále Ludvíka XIV. ale popírá znázornění “IIII” na měřičích času z římských dob. Nejvyšší bůh Jupiter, římská obdoba Dia, se ve zkratce označoval jako “IV”. Úvahu, která uvádí, že Římané na hodinách pozici 4 osadili indexem “IIII”, aby se vyhnuli počítání “1, 2, 3, bůh, 5…”, tak považuji za vcelku logickou. Na specializovaných stránkách jsem se dočetla i o jiných důvodech, které souvisí třeba s údery různě znějících věžních zvonů, ale který je ten jediný pravdivý, se už dnes pravděpodobně nedozvíme. شاید, že jich bylo více a byly časově a místně nezávislé. Index “IIII” však na hodinkách stále najdete, především u zavedených značek. Určitě ho ale neuvidíte u levných kusů importovaných ze vzdálených asijských zemí, kde chybí z historických i estetických příčin.

Leštěná nerezová korunka nese typické logo – plastické písmeno Ω. Zlaté Griffes jsou v místech průniku vykrojené tak, aby se korunka snadno otáčela.

فلیٹ 25 mm safírové sklíčko nese oboustranný antireflex. Je bezbarvý, při odečtu neruší.

Číselník tvoří bílá perleť, na které je v místech hodinových indexů usazeno 11 drobných diamantů. Dvanáctý index na pozici 3 obsadila zlatem lemovaná lichoběžníková apertura s bílým datovým věncem a černým tiskem. Zlaté je také logo a malá pěticípá připomínka “hvězdářských” závodů v přesnosti chodu strojků. Černý tisk značky, modelové řady a kalibru působí velmi nenápadně. Na opalizujícím bílém podkladu jsou všechny členy velmi dobře čitelné.

Ručky z růžového zlata mají tvar tupého hrotu šípu a výplň bílou Super LumiNovou. Barva ruček odlišná od číselníku napomáhá rychlému odečtení času.

Blankytně modrá luminiscence ladí s křehkým pojetím hodinek a přitom zajistí přehled o aktuálním čase i za sníženého osvětlení. U zdobného dámského modelu je to málo vídaná šikovná pomůcka.

Manufakturní kalibr ومیگا 8520 vyniká koaxiálním krokovým mechanismem, který je kompletně vyvinutý hodináři značky Omega. Regulační ústrojí Co-Axial Omega představila v roce 1999 a bylo po několika stoletích novinkou v krokových mechanismech. Má na starosti kmitání setrvačky, takže ve výsledku určuje přesnost a stabilitu chodu kalibru. Tomu napomáhá 28 ložiskových kamenů a křemíkový vlásek v pérovníku. Kalibr má rezervu nátahu až 50 گھنٹے. Kalibr je certifikován COSC a smí tak používat název chronometer. Skeletonizovaný zdobený rotor, modřené šroubky i zbytek zdobeného strojku si můžete prohlédnout na fotografii.

Oblé leštěné dýnko nese ozdobným písmem gravírované údaje o hodinkách.

Celokovové kartáčované články s leštěnými spojkami spojuje překlápěcí spona s vloženým plastickým zlatým logem. A jeho rozměry? Jsou 19 رہائش کے لیے ملی میٹر, 14 ملی میٹر U spony, 3 اونچائی میں ملی میٹر. Objem použitých kovů se podepsal na celkové hmotnosti hodinek – něžnou ženskou ruku zatíží 106,9 gramy.

Mezi ambassadory kolekce patří světoznámé osobnosti, vzpomenu třeba herečku Nicole Kidman. Hodinky Omega Constellation se v různých provedeních vyrábí již od 80. let a postupem času se vyvíjely tvary a materiály pouzder i vložené strojky. Stále však v nich dostanete luxusní nejvyšší kvalitu, kterou značka Omega poskytuje. Tyto dámské hodinky mají referenční číslo 123.20.31.20.55.003 a v Jeweller Dušák je zakoupíte za 151.100 CZK. Podle mne jsou ideálním dárkem k blížícím se Vánocům, تم کیا سوچتے ہو?

مصنف متن: تیل

مصنف تصاویر: 🙂 kibi

تمام تصاویر کو البم.

قرضہ دہی کے لئے شکریہ Jeweller Dušák.

آپ گھڑیاں پسند, ہمیں, براہ مہربانی, کے ذریعے "کی طرح" svoju فیس بک کا صفحہ. یہ ہمارے قیمتی رائے دیتا ہے, آپ کا شکریہ!