Hodinky mohou sloužit pro ledacos. Pro určení společenského statusu, pro radost, pro kochání se, jako šperk – a vlastně také pro určování času. Tyto hodinky nejspíš ze všeho nejvíc slouží pro snadné a jednoduché určení povolání svého nositele. Pokud jste majitelem ropných polí, rozhodně se bez nich nemůžete obejít!

برانڈ Ulysse Nardin umí krásné hodinky, často vycházejí z historie námořních chronometrů. Ale zůstává pravdou, že nejen z majitelů jachet a rejdařství je značka živa. A tak spolu s luxusním klenotnictvím “Raff House” v Moskvě vznikla tato ojedinělá omezená edice. Jestli se vám líbí nebo jestli její provedení víc odpovídá zdobnému asijskému vkusu, to nechám raději stranou. Pojďme se prostě podívat na hodinky.

Mají pouzdro z růžového zlata, ze stejného materiálu je částečně i číselník a rovněž ručky jsou zlaté. Ručky najdete celkem tři – hodinovou, minutovou a ručku ukazatele rezervy nátahu. Pouzdro je příjemně oblé, بشمول فٹ.

V hodinkách je in-house kalibr Ulysse Nardin s ručním nátahem, rezervu chodu má přibližně 48 گھنٹے. Hodinky vlastně jen zobrazují hodiny, minuty a žádné další informace vám nesdělí. Potěšit se ale můžete nejen pohledem, hodinky mají komplikaci منٹ دوہراتا. صرف یاد دلانے, že se jedná o jednu z vrcholných komplikací mechanických strojků. Po stisku tlačítka nebo páčky hodinky melodicky odťukají počet hodin, čtvrthodin a minut aktuálního času.

Na číselníku vidíme plastickou krajinu ropných polí zakomponovanou do černého smaltovaného podkladu. Na druhý pohled rozeznáme ostrý výběžek poloostrova v Kaspickém moři, na kterém leží Baku (nebo také Baki). Že by to byla jen náhoda? Těžební věž, která je v popředí, není jen statickým objektem, ale při odbíjení minutové repetice se rytmicky pohybuje a připomíná černé zlato proudící ze země.

Černý je i pásek z krokodýlí kůže a spona je samozřejmě zlatá.

Takže mé doporučení? Rozbijte prasátko a zajeďte si je urychleně do Moskvy koupit. Já to ještě neříkal? Jedná se o omezenou osmnácti kusovou sérii a k dostání jsou pouze v Raff House v Moskvě. Cena je orientačně 85000 EUR. Vzhledem k cenám ostatních luxusních modelů to není zas tak moc, ایسا نہیں کرتے? A raději si pospěšte, hodinky měly svou veřejnou premiéru už 10. července letošního roku, tak aby je ještě vůbec měli. Ale prý i ostatní modely nabídky Ulysse Nardin v Raff House stojí za to

مصنف متن: 🙂 kibi

تصویر کے ماخذ: www.ulysse-nardin.com/

آپ نیاپن پسند ہے, ہمیں, براہ مہربانی, کے ذریعے "کی طرح" svoju فیس بک کا صفحہ. یہ ہمارے قیمتی رائے دیتا ہے, آپ کا شکریہ!