Dnes bych vám ráda představila jednu z variant klasických potápěčských hodinek se značkou ومیگا. Jsou to Seamaster Planet Ocean Titanium Liquidmetal. Čtveřice novinek roku 2011 se proti ostatním modelům Seamaster Planet Ocean 600 M odlišuje “Big Size” pouzdrem, škálou na lunetě ze slitiny Liquidmetal® a modrou barvou. Pojďme se podívat na verzi bez chronografu na kaučukovém pásku.

Titanové pouzdro mne překvapilo svou váhou. Nečekala jsem, že hodinky z lehkého kovu, jakým titan určitě je, budou vážit 122,2 گرام. Možná je to tím, کہ “Big Size” pouzdro měří bez korunky 45,5 ملی میٹر, کے korunkou 49 mm a lug-to-lug je to závratných 51,4 ملی میٹر. I výškou se řadí mezi velké hodinky, موٹائی 17 mm připomíná výrobcem udávanou استثنی 600 پانی کے کالم کے میٹر. Opravdu si neumím představit situaci, ve které by pro vás mohla být tato vodotěsnost nedostatečná. Konečná úprava pouzdra je částečně kartáčováním a částečně leštěním. Konkrétní části uvidíte na fotografiích, všimněte si třeba precizního střídání ploch na zoubkovaném boku lunety.

Broušená korunka na sobě nese vystouplé leštěné logo Omega. Je samozřejmě šroubovací do pouzdra. I díky výraznému vroubkování se s ní zachází naprosto bez problémů.

Ventil pro saturační potápění v héliové směsi vypadá jako dvojče korunky, pouze logo Ω nahradilo označení He. سال, možná je pro běžné použití naprosto zbytečný, ale co bych zastírala, je to krásná zbytečnost.

Modrá keramická potápěčská luneta se zavedených standardů drží nejen vzhledem, ale také jednosměrným otáčením se 120 kliky (půlminutové kroky). S lunetou se mi zacházelo velmi příjemně, kliky byly jasné a přesné.

Nyní přichází čas představit materiál, který tvoří potápěčskou škálu. Liquidmetal® je amorfní kov s nekrystalickou atomovou strukturou, jeho teplota tání je poloviční oproti běžným titanovým slitinám. Když se ale ochladí, je až třikrát tvrdší než nerezová ocel. Používá se nejen v hodinářství, ale také ve sportu, kde je součástí golfových holí, golfových míčků, lyží, baseballových míčků a tenisových raket. V některých případech nahradil používané plasty (flashdisky, MP3 přehrávače, kryty mobilních telefonů) nebo titan (lékařské přístroje, automobily, vojenský a letecký průmysl). V současnosti mají pouze dvě firmy licenci na využití registrované značky Liquidmetal® ve svých výrobcích – Apple získal licenci trvalou a nevýhradní, Swatch Group licenci výhradní.

Vložka lunety se stupnicí z této pozoruhodné slitiny na bázi zinku vznikla intenzívní spoluprácí Swatch Group a vývojového týmu Omega. Díky amorfní struktuře se kov výborně váže na keramickou vložku, umožňuje vypracování velmi jemných detailů a dodává jí vynikající pevnost, vysokou tvrdost a odolnost proti korozi. Můžete si tedy být jistí, že tuhle lunetu opravdu nepoškrábáte.

Odolné proti poškrábání je i mírně klenuté sklíčko, vyrobené ze syntetického safíru o průměru 33,6 ملی میٹر. Nechybí ani oboustranná antireflexní vrstva.

Matný číselník zůstal vzhledem věrný potápěčským modelům kolekce Seamaster Planet Ocean 600 M, nepřehlédnutelným rozdílem je modrá barva lunety a číselníku. S popisem nebudu mít mnoho práce. Najdeme na něm plastické kovové leštěné hodinové indexy s bílou luminiscenční výplní, arabské číslice 6, 9, 12, a datovou aperturu na pozici 3. Shoda s kolekcí panuje i u vytištěných údajů. Číselník se mi líbí, je přehledný a čitelný.

Vysoce leštěné ručky mají tvar šípů, který je typický pro modely Seamaster Planet Ocean. Jsou dokonale čitelné za všech myslitelných světelných podmínek. A stejně dokonalé je i jejich provedení včetně vyleštěných hran. Zahrocená vteřinová ručka má špičku zvýrazněnou jasně červenou barvou. Bílá luminiscenční barva vyplňuje vnitřní plochu velkých ruček, najdeme ji i na konci tenké ručky vteřinové.

Luminiscence ruček a indexů je v barevné kombinaci modré a zelené. V této podobě jsem se s něčím takovým setkala zcela poprvé. سال, je to velmi praktické a asi nejen pod vodní hladinou. A taky je to moc hezké.

Hodinky pohání in-house kalibr ومیگا 8500 Co-Axial. Má COSC certifikaci, křemíkový vlásek, Co-Axial krokový mechanismus zajišťující větší přesnost a stabilitu a 39 اثر یاقوت. Krokový mechanismus Co-Axial vyvinul George Daniels, je to významná inovace krokového mechanismu. Byl představen v roce 2007 a od té doby tvoří srdce mnoha hodinek značky Omega. Dva pérovníky spojené v sérii natahuje oběma směry wolframový rotor automatického nátahu s bimetalovou mosazí. Rezerva chodu je přibližně 60 گھنٹے. Dekorace modřenými šroubky, leštěnými můstky a جنیوا داریوں dotváří unikátní vzhled tohoto kalibru.

Překvapilo mě, že hodinky s tak vysokou vodotěsností mají dýnko s průhledem, obvykle bývá plné. Je kartáčované, šroubovací do pouzdra a najdeme na něm gravírované informace o hodinkách a použitých technologiích.

Nemám moc ráda gumové a kaučukové pásky, ale v tomto případě ráda udělám výjimku. Řemínek je z příjemného materiálu, nepotí se pod ním ruka a celkově ho považuji za velmi pohodlný. ابعاد ہے 21,4 رہائش کے لیے ملی میٹر, 19,2 mm u spony a 4 اونچائی میں ملی میٹر. Překlápěcí spona s pojistkou má také kartáčovaný povrch s leštěným logem.

Skupinu dnes už legendárních potápěčských modelů Seamaster Planet Ocean 600 M v roce 2011 rozšířily další 4, tentokrát v modré barvě a s Liquidmetalem®. Exkluzívní hodinky se skvěle vyjímají nejen na ruce odvážného plavce mířícího přes kanál La Manche, ale sluší všem sportovně založeným mužům. I když existují milovníci hodinek, kteří své Planet Oceany vůbec nesundávají z ruky, ať je léto či zima, ať už oblékají džíny a košili do kanceláře nebo formálnější oblek na obchodní jednání. A kdykoli vykoukne mohutné pouzdro zpod manžety, vzbudí velkou pozornost. Budou je obdivovat a budou vám je závidět. Rozhodně je co, tradiční značka Omega je světově uznávanou hodinářskou společností a její produkty vynikají kvalitou, přesností a nepřehlédnutelným designem. Nejinak je tomu i u těchto modrých titanových Planet Oceanů. A můžete je na ruku obléci i vy. Seženete je v Jeweller Dušák v ulici Na Příkopě za necelých 150.000 CZK, mají referenční číslo 232.92.46.21.03.001.

مصنف متن: تیل

مصنف تصاویر: 🙂 kibi

تمام تصاویر کو البم.

قرضہ دہی کے لئے شکریہ Jeweller Dušák.

آپ کا جائزہ لینے کی پسند ہے, ہمیں دینے کے لئے نہ بھولنا, براہ مہربانی, کے ذریعے "کی طرح" svoju فیس بک کا صفحہ. یہ ہمارے بہت قیمتی رائے دیتا ہے, آپ کا شکریہ.