گزشتہ جمعہ کو میں نے آپ کو گھڑی سے متعارف کرایا لیگیسی مشین 1 سٹوڈیو سے MB&F. آج میں آپ کے لیے اس کہانی کا تسلسل رکھتا ہوں۔, ماڈل لیگیسی مشین 2. یہ لفظی طور پر تاریخ کا ایک ٹکڑا ہے۔, وہ بھی گھڑی سازی کی دنیا کے جنات کے کاموں سے متاثر تھا۔ 18. ایک 19. صدی.

Max Büsser se svými přáteli představil v roce 2011 ماڈل LM1 a vyvolal jím opravdové pozdvižení ve světě vysokého hodinářského řemesla i mezi bohatými sběrateli. Mnozí znalci se zamýšleli nad tím, jestli bude mít tento krásný a přitom funkční šperk ještě pokračování. A už je to tu. V tomto týdnu byly v M.A.D Gallery v Ženevě představeny hodinky Legacy Machine 2. Znovu je to velmi odvážný model s odkazem na tradici výroby hodinek ve slavných dílnách v 18. ایک 19. صدی, znovu tu potkáme výjimečné komplikace. Samozřejmostí je dokonalá kvalita a preciznost při výrobě. A znovu očekávejte astronomickou cenu.

Hodinky LM2 se modelu LM1 velmi podobají, opět mají klasický tvar pouzdra i odvážně klenuté safírové sklo s oboustrannou antireflexní vrstvou. Znovu vás překvapí a ohromí koncepce číselníku, do kterého expandoval kalibr, jako by měl v hodinkách nedostatek prostoru, aby se rozeběhl. Znovu uvidíte dokonalou hladkost číselníku vyráběného technologií „aque tendue“. Změny si ale všimnete vzápětí, nad číselníkem se v pravidelném rytmu nepohybuje jedna setrvačka ale rovnou dvě! سال, tyto hodinky jsou poctou jedné z nejojedinělejších komplikací, obsahují dvojitý regulátor.

Dvě setrvačky o průměru 11 mm jsou vyvažovány čtyřmi šroubky, obě jsou vybaveny Brequetovskou regulací. Jejich umístění je velmi pečlivé, vždyť bylo nutné zabránit vzájemné rezonanci a tím i případným nepřesnostem.

Znovu vám ramena, která je drží, mohou připomínat snad představy techniků z 50. let o elegantních raketových odpalovacích rampách. Na tentokrát jediném bílém číselníku s černými římskými hodinovými indexy čas zobrazuje dvojice drobných modřených ruček. A posledním výrazným prvkem je pak ozubené kolo s můstkem, tím je zajištěn stejnoměrný přenos rytmu obou setrvaček až k zobrazení času.

I kalibr LM2 (samozřejmě in-house z dílny MB&F) vznikl ve spolupráci Kari Voutilainena a Jean-Francois Mojona. Povrchová úprava kalibru je dokonalá a prostě bere dech. Zdobení můstků ženevskými pruhy, osazení kamenů ve zlatých šatonech, leštěné zkosené hrany můstků, ručně rytá jména tvůrců kalibruchybí tam snad ze zdobných prvků něco? سطح کی پر مشتمل ہے 241 drobných součástek, اس 41 اثر پتھر. Frekvence obou setrvaček je 2,5 ہرٹج (18.000 A / H). Rezerva ručního nátahu jednoho hodinkového pera je okolo 45 گھنٹے. Z detailů kalibru majiteli neuteče nic, široký safírový průhled v dýnku má také antireflexní vrstvu.

Model Legacy Machine 2 se bude vyrábět ve třech provedeních, lišit se budou nejen barevným provedením, ale i materiálem pouzdra a doplňků. Pouzdro může být buď z 18 قبیلے سفید سونا, کے 18 kt červeného zlata a vznikne i limitovaná edice 18 kusů s pouzdrem z platiny (950), ta je doplněna modrým podkladem číselníku.

Průměr pouzdra je stále 44 ملی میٹر, výška narostla na závratnou hodnotu 20 ملی میٹر. Jen jedna korunka ze stejného materiálu jako pouzdro své místo tentokrát našla na pozici “2”. Pouzdro se skládá z celkem 45 jednotlivých dílů.

Zlaté verze budou na prodej za $150.000 USD, platinová už za $190.000 USD. Hodinky jsou úžasné, ale jejich cenovka svou úžasností nijak nezůstává pozadu. Nezapomeňte se podívat na krásné stránky MB&F, které se věnují speciálně tomu modelu!

مصنف متن: 🙂 kibi

تصویر کے ماخذ: www.mbandf.com

MB&F Legacy Machine 1

Jestli se vám aktualita líbila, nezapomeňte, براہ مہربانی, nám dát svoje „like“ pro فیس بک کا صفحہ. یہ ہمارے قیمتی رائے دیتا ہے, آپ کا شکریہ!