Německá značka NOMOS Glashütte letos uvedla nové modely s větším průměrem pouzdra, než dosud vyráběla. Čtveřice hodinek má průměr 38 ملی میٹر, tedy o 3 milimetry více, než měřily zatím největší modely. Hodinky klasického “bauhaus” vzhledu Orion, Tangente ایک Ludwig pohání in-house mechanický kalibr s ručním nátahem α (Alpha).

Orion 38

Moderní hodinky budou díky většímu průměru vhodnější pro silnější mužská zápěstí, pro muže, kterým byly 35 mm hodinky prostě malé. Třídílné pouzdro je vyrobené z nerezové oceli s konečnou úpravou leštěním, میں پنروک کیا 3 ATM. Model má klenuté safírové sklíčko a safír i v průhledu dýnka. Galvanicky postříbřený číselník nese zlaté indexy leštěné diamantem. Tepelně modřené ručky mají typický jehlovitý tvar. Hodinky oživuje in-house kalibr α (Alpha), který má ruční nátah korunkou – jeho parametry se dočtete níže. Orion 38 mají referenční číslo 384, černý řemen z Horween Shell Cordovan a zakoupíte je za 1720 EUR.

Orion 38 Grau

Šedá bývá považována za barvu elegance, není tak zářivá jako bílá a je zajímavější než černá. Ploché lesklé hodinky s číselníkem barvy holubičí šedi se budou skvěle vyjímat pod manžetou košile či saka. Číselník je galvanicky rhodiovaný, zdobený guilloche subčíselníku, je osazený plastickými indexy leštěnými diamantem. I ručky jsou rhodiované a upravené do vysokého lesku. Stejně jako u bílého bratrance je sklíčko safírové a najdeme ho také v průhledu dýnka. Srdce tvoří kalibr s ručním nátahem α (Alpha). Hodinky Orion 38 Grau mají referenční číslo 383, černý řemen z Horween Shell Cordovan a stát vás budou 1760 EUR.

Ludwig 38

Třetími v nové sérii jsou výjimečné hodinky s výraznými římskými číslicemi. Dvoudílné nerezové pouzdro má vysoký lesk, قطر 37,5 mm a vodotěsnost 30 میٹر. Galvanicky postříbřený číselník kryje safírové sklíčko. Tepelně modřené ručky tvarem ctí designem bauhaus styl. V průhledu dýnka se také nachází safírové sklíčko. V pouzdru pracuje již zmíněný kalibr α (Alpha). I tyto hodinky k ruce připne černý řemen z Horween Shell Cordovan. Zaplatíte za ně 1540 EUR.

Tangente 38

Třídílné nerezové leštěné pouzdro má průměr 37,5 ملی میٹر. Při dalším popisu hodinek bych jen opakovala údaje z textu o Ludwig 38, proto pouze zmíním, že mají černé arabské číslice. Odlišné je také referenční číslo – 234.

Kalibr α (Alpha) je vyrobený v dílnách NOMOS Glashütte. Už jsem psala, že se natahuje ručně korunkou. Má průměr 10½ پیرس لائنیں, اونچائی 2,6 ملی میٹر, 17 پتھر, rezervu chodu přibližně 43 گھنٹے. Mezi další technické parametry patří stop-seconds mechanismus (ہیکنگ), jemné nastavení regulátoru Triovis (upraveno v 6 pozicích!), vlásek z Nivarox 1A, ochrana proti nárazu Incabloc. Zdobený je tepelně modřenými šroubky, plochy jsou rhodiované s Glashütte žebrováním a NOMOS perličkováním.

Je zajisté dobrou zprávou, že nyní už si hodinky vyráběné v malém německém městě Glashütte hned za našimi severními hranicemi mohou na zápěstí připnout i pánové, které příroda obdařila mohutnější rukou. Stručný bauhaus styl má mnoho nadšených obdivovatelů, kteří rozšíření nabídky určitě velmi vítají.

مصنف متن: تیل

تصویر کے ماخذ: NOMOS Glashütte a 🙂 kibi

آپ نیاپن پسند ہے, ہمیں, براہ مہربانی, کے ذریعے "کی طرح" svoju فیس بک کا صفحہ. یہ ہمارے بہت قیمتی رائے دیتا ہے, آپ کا شکریہ.