برانڈ Breguet je světoznámá svými inovativními vynálezy na poli haute horlogerie. Milovníkům luxusní komplikace tourbillon a tenkých pouzder na letošním Baselworldu představila nejtenčí hodinky s tourbillonem na světě. Exkluzívní Breguet Classique Tourbillon Ultra-thin Automatic s výjimečným strojkem vám přiblížím v dnešní aktualitě.

Z různých pramenů se lze dopátrat, že dosavadní rekord v tloušťce pouzdra držela značka Arnold & Son se svými hodinkami UTTE s tourbillonem, silnými pouhých 8,34 ایک ملی میٹر 2,97 mm kalibrem. Rekord však byl pokořen, nejtenčí pouzdro z dílen Breguet měří pouhých 7 ملی میٹر. Že je nepředstavitelné, jak to v manufaktuře dokázali? Základem je velmi tenký in-house kalibr Breguet Cal. 581DR, kterému bychom zjistili výšku pouhé 3 ملی میٹر!

Oblé pouzdro má v průměru 42 mm a můžete ho mít z 18 karátového růžového zlata nebo z platiny. Ihned podle okraje pouzdra připomínajícího minci a upevnění nožek poznáme, že jsou to hodinky Breguet. Drobnou signovanou korunku do pouzdra snadno zašroubujete.

ذرائع: watchprosite.com

Safírové sklíčko s vnitřním antireflexem chrání ručně rytý stříbrný číselník, objevují se tu čtyři různé druhy řezby (guilloche). Každé hodinky jsou na pozici 12 individuálně číslované a na číselníku lze nalézt ukrytý podpis. Typické “Breguet” ručky s očkem na konci jsou nádherně modřené. Černé římské ručně malované indexy se k číselníku velmi hodí. Kromě komplikace hodiny a minuty si povšimněte rezervy chodu na pozici 9 a mimořádně tenkého tourbillonu s vteřinovou ručkou na pozici 4:30.

Díky fotografiím kolegů z watch-insider.com si můžeme prohlédnout úzké dýnko a neobyčejně zdobený in-house kalibr Breguet Cal. 581DR. Má automatický nátah a aby se rotor vešel do tak tenkého pouzdra, vyrobili ho z platiny – je to ten jasný kotouč s rytými spirálami. Strojek měří v průměru 16 پیرس لائنیں, ہے 42 اثر پتھر, patentovaný systém ložisek, antimagnetický křemíkový vlásek, تعدد setrvačky 4 Hz a rezervu chodu neuvěřitelných 90 گھنٹے. Je seřizován v šesti polohách. I kalibr je individuálně číslovaný.

ذرائع: watch-insider.com

Zlatá varianta se prodává na hnědém řemenu z aligátora s trojitou zlatou překlápěcí sponou. Platinové hodinky zakoupíte s černým aligátořím řemenem, sponu mají také trojitou překlápěcí, ale vyrobenou z platiny.

Poslední fotografie dnešní aktuality (z webu watchonista.com) je také výjimečná. Můžete se podívat, jak se běžné zápěstí vyrovná s 42 mm pouzdrem a rovnými nožkami.

Zlatou variantu zakoupíte pod referenčním číslem 5377BR/12/9WU, platinová má referenční číslo 5377PT/12/9WU. Až je budete mít na ruce, raději se vyhněte vodě – mají odolnost pouhých 30 میٹر.

ذرائع: watchonista.com

مصنف متن: تیل

تصویر کے ماخذ: Breguet, watchprosite.com, watch-insider.com, watchonista.com

آپ نیاپن پسند ہے, ہمیں, براہ مہربانی, کے ذریعے "کی طرح" svoju فیس بک کا صفحہ. یہ ہمارے قیمتی رائے دیتا ہے, آپ کا شکریہ!