Nedávno jsem vám představila bratříčka se stejným jménem, ale s komplikací chronografu. Najdou se mezi nimi i další drobné rozdíly, a těm věnuji dnešní recenzi. Pojďme si přečíst o hodinkách Wenger AeroGraph Cockpit 72422.

Pouzdro je také vyrobené z nerezové oceli 316L s černou povrchovou vrstvou PVD, díky které získalo odolnost vůči otěru a korozi. Má i stejnou velikost 42 × 42 ملی میٹر کپڑا korunky, 46 mm s korunkou a “lug-to-lug” 50 ملی میٹر, اونچائی 13 ملی میٹر. I vzhled pouzdra podobný přístroji z palubní desky stíhačky nápadně připomíná letecké hodinky Bell & راس. Rozdíly jsem popsala v předchozí recenzi, takže se jimi už nebudu zabývat. Na řemenu váží přiměřených 107 گرام.

Oblá luneta má v místech hran pouzdra výřezy, je také zodolněná PVD.

Černá korunka je chráněná výstupky pouzdra, ہاؤسنگ میں پھنس جاتا ہے. Na hlavě korunky nechybí plastické logo Wenger ve tvaru švýcarského kříže.

Ploché kulaté minerální sklíčko je zapuštěné v lunetě. Má potah safírem, je tak výrazně odolnější proti případnému poškrábání. Také měří 34 قطر میں ملی میٹر. Velkým rozdílem oproti bráškovi s chronografem je přítomnost lupy (“kyklopa”) nad datovou aperturou na pozici 6.

Číselník má také tmavě zelenou “Nato Green” barvu. S popisem nebudu mít těžkou práci, najdeme zde bíle vytištěnou vojenskou hodinovou škálu 13 جب 24 na vnitřní lunetě a hodinovou škálu 1 جب 12 s velkými hodinovými indexy. Index 12, 3, 6 ایک 9 je zvýrazněný bílým trojúhelníkem. Místo indexu na pozici 12 se nachází bíle tištěné logo Wenger – švýcarský kříž v čtverci se zaoblenými rohy. Pod ním je vytištěná značka Wenger. Logo a značku opticky vyvažuje nejvýraznější člen číselníku – zanořené hranaté datové okénko s bílým věncem a černým tiskem. Pod lupou není z jiného než pravého úhlu jasně vidět, pro rychlé odečtení datumu se musíte dívat zpříma. Osobně hodinky s lupou na sklíčku nevyhledávám, překáží mi nutnost přímého pohledu, když chci neprodleně vědět, kolikátého je. Pod datumovkou sídlí text “سوئس بنایا”, جس – připomeňme si – informuje o získání osvědčení, že v hodinkách je minimálně 50 % použitých komponentů vyrobeno ve Švýcarsku a současně, jejichž finální montáž probíhá ve Švýcarsku. Oproti bratříčkovi s chronografem je tenhle číselník výrazně čitelnější, hodiny se odečítají výborně a velmi rychle. Mnohem horší je to s datumem, zde mám velkou výtku k použití lupy na sklíčku, která výrazně zužuje úhel, kdy je datum pohotově čitelné.

Velké výrazné ručky na číselníku dominují. Hodinová a minutová jsou z půlky černě lakované, druhá půlka černě orámovaná s výplní luminiscenční barvou. Centrální vteřinová ručka je celá bílá, též je pokrytá luminiscenční barvou. Je to trochu zvláštní, většinou bývá na vteřinové ručce pouze terčík, který obsahuje luminiscenční barvu. Ručky velmi chválím, líbí se mi zřetelné dobře čitelné ručky, které nikoho dlouho nenechají na pochybách, کیا وقت ہوا ہے.

Podobnou fotografii luminiscence jste mohli vidět v předchozí کا جائزہ لیں. Opět svítí bílá luminiscenční barva SuperLuminova, světle zelená luminiscence mi připadá zajímavá a vhodná k military hodinkám. Dnešní recenzovaný model je vpravo, ale oboje hodinky Wenger AeroGraph Cockpit od sebe určitě poznáte velice rychle a dobře.

I v těchto Wengerech tiká quartzový švýcarský kalibr, jedná se o klasiku راؤنڈ 515, hojně osazovanou právě do hodinek Wenger – jmenujme třeba řadu Wenger سکواڈرن یا Wenger سمندر فورس.

ذرائع: hodinkywenger.cz

Dýnko se neliší od předchozího modelu. Je ploché, vysoce leštěné, ہاؤسنگ میں نچوڑنا. Další společnou vlastností je vodotěsnost do 100 میٹر. Jediným rozdílem je referenční číslo – tyto mají 72422. سال, آپ درست طریقے سے پڑھا. Tyto hodinky mají totiž dýnko z jiného modelu Wenger AeroGraph Cockpit. Model s referenčním číslem 72424 má černý číselník a barevné červené logo Wenger.

Silikonový řemínek má barvu číselníku – “Nato Green”. ہاؤسنگ اقدامات 24 ملی میٹر, U spony 22 ملی میٹر, na výšku jsme naměřili 5 ملی میٹر. I tento řemínek je náchylný na zachytávání drobných nečistot, od kterých vám pomůže pouze voda. Ocelová PVD černěná jazýčková spona nese logo Wenger.

V dnešním závěru bych se věnovala srovnání modelu Wenger AeroGraph Cockpit s referenčním číslem 77011 a Wenger AeroGraph Cockpit s referenčním číslem 72422.

Na jedné straně tu máme vojenské hodinky s chronografem, výraznými ručkami, datumovkou. Na straně druhé vojenské hodinky s naprosto stejným pouzdrem, číselníkem totožné barvy, i ručky mají shodný tvar a barevné zpracování. K pouzdru mají připevněný identický silikonový řemínek. Rozdíl je především v plasticitě číselníku u hodinek s chronografem, luminiscence je přítomna na jiných bodech, datumovka je na pozici 4 a je bez lupy na sklíčku.

Z mého osobního pohledu bych dala přednost dnešním recenzovaným Wengerům. Komplikaci chronograf jsem stále ještě nepřišla na chuť, nepoužívala bych ji. Hodinky s lupou jsem už před časem nosila, takže bych si možná opět zvykla. Oboje hodinky jsou velmi kvalitní, skvěle čitelné a spolehlivé časoměřiče do nepohody. Když budete v dešti a blátě hlídkovat, neprozradí vás blýskajícím pouzdrem, skvěle na ně uvidíte i ve tmě, zvládnou s vámi i plavání. A pokud na Bell & Ross teprve šetříte, můžete si zatím dopřát Wenger AeroGraph Cockpit. Dnešní recenzovaný model s referenčním číslem 72422 zakoupíte na hodinkywenger.cz jen za 5990 CZK. A spěchejte, mají skladem poslední kus.

مصنف متن: تیل

مصنف تصاویر: 🙂 kibi

تمام تصاویر کو البم.

قرضہ دہی کے لئے شکریہ HodinkyWenger.cz.

اگر آپ نے جائزہ لینے کے پسند, ہمیں, براہ مہربانی, کے ذریعے "کی طرح" svoju فیس بک کا صفحہ. یہ ہمارے قیمتی رائے دیتا ہے, آپ کا شکریہ!