Že švýcarská značka Romain جیروم produkuje neobyčejné hodinky, už jistě víte. Fotografovali jsme RJ DNA Titanic, v Basileji jsme si zblízka prohlédli RJ Pacman. I dnešní aktualita bude o výjimečných hodinkách z této dílny – Romain Jerome DNA Moon Orbiter Tourbillon.

Připomíná vám pouzdro něco velmi povědomého z vesmíru? Uhádli ti, kdo tipovali hvězdnou loď Enterprise. K ostatním “kosmickým” دیکھتے ہیں – Moon Dust DNA, Moon Invider a kolekci Space Craft – tak přibyl další člen do nejdražší sbírky kosmických hraček na světě.

Ocelové pouzdro měří 44,5 × 48,5 ملی میٹر, má v sobě roztavené prvky z Apolla 11. Rozměr na výšku je ohromných 20 ملی میٹر. Na pravé straně se nachází ocelová korunka, ہاؤسنگ میں نچوڑنا, s černou gumou na obvodu. Horní strana pouzdra na pozici 12 je věnována políčku s logem Romain Jerome. Prakticky pouzdro obestavělo strojek s číselníkem tak, aby žádný detail neušel pozornosti. A odolnost vůči vodě? Moc ji nezkoušejte, je stanovena na 3 ATM.

Nejzajímavější částí pouzdra jsou zajisté pohyblivé pružinové nožky. Vypadají jako písty a jsou navržené tak, aby zcela objaly zápěstí majitele. Motiv pohyblivých nožek se objevil již u hodinek Moon Invider, kde měly znázorňovat přistávací nohy měsíčního modulu.

Speciálně tvarovaná safírová sklíčka s antireflexem rámují pouzdro ze všech čtyřech stran a nabízí úchvatný pohled do nitra. Struktura číselníku připomíná tapetu z roku 2001: Vesmírná odysea. Vesmírná odysea postupně přechází do něčeho, co by šlo nazvat bublinkový sen. Třídimenzionální flying tourbillon má svůj vlastní prostor na levé straně číselníku a mírně ho stíní pohybující se automatický rotor. Pravá strana číselníku patří ukazateli hodin a minut, hodinové indexy jsou vyřezané do temně černého číselníku, který obsahuje měsíční prach. Ačkoli mi fotografie napovídá něco jiného, skeletonizované ručky jsou černěné oxidací, mají červeně lakované konce. Další komplikaci – ukazatel rezervy chodu – najdeme na přední straně pouzdra, پوزیشن 6, ve velkém políčku a červenou ručkou. Velké X a obruby číselníku a flying tourbillonu jsou vyrobené z kartáčované oceli, opět s příměsí prvků z Apolla 11.

 

Mechanický strojek s automatickým nátahem RJ3000-A přímo pro tyto hodinky vyrobila švýcarská manufaktura La Joux-Perret. Víme o něm, že setrvačka tiká frekvencí 28.800 A / H, je osazen 32 ložiskovými kameny a má rezervu chodu 42 گھنٹے. Funkce už jsme vzpomenuli – گھڑی, منٹ, flying tourbillon a rezerva chodu.

ذرائع: watchprosite.com

I dýnko je průhledné se speciálně tvarovaným safírovým sklíčkem a přitahuje pohled na unikátní strojek. Motiv tapety z Vesmírné odysey a bublinkového snu se opakuje i na zdobení strojku. Najdeme zde také pořadové číslo v limitované edici 25 ٹکڑے ٹکڑے.

Hodinky budou k zakoupení na černém řemenu z aligátora s překlápěcí sponou.

Limitovaná edice bude čítat pouze 25 ٹکڑے ٹکڑے, každý bude individuálně číslovaný. Hodinky určitě potěší fanoušky hodinářské originality a složitosti, které jsou světelné roky daleko od tradičních hodinek. A jak jsme u hodinek Romain Jerome zvyklí, cena nebude z nejnižších. Tyto se prodávají za $115.000.

مصنف متن: تیل

تصویر کے ماخذ: Romain جیروم

آپ نیاپن پسند ہے, ہمیں, براہ مہربانی, کے ذریعے "کی طرح" svoju فیس بک کا صفحہ. یہ ہمارے قیمتی رائے دیتا ہے, آپ کا شکریہ!