برانڈ Alpina patřila firmě International SA, která byla založena v roce 1883 v švýcarském Pan-les-Ouates poblíže Ženevy. میں 2002 značku zakoupila korporace Frederique Constant a rozšířila ji po celém světě. میں 2008 Alpina oslavila 125. výročí představení prvního kalibru vyrobeného výhradně ve vlastních dílnách.

دیکھیں Alpina Adventure Extreme Diver byly uvedeny na trh v roce 2011, jedná se o výjimečně fotogenický potápěčský nástroj.

Mohutné pouzdro je vyrobené z kvalitní nerezové oceli s konečnou úpravou sametovým kartáčováním. ابعاد ہے: 46 ملی میٹر کپڑا korunky, 49 ملی میٹر کے korunkou, 49 جولائی ملی میٹر جولائی, 13,5 ملی میٹر اونچائی. Rozhodně to není žádný drobeček. I vodotěsnost odpovídá určení pro potápěče – výrobce ji udává do 300 پانی کے کالم کے میٹر.

Korunku a její ochranu si můžete prohlédnout na detailní fotografii.

Šroubovací korunka má boky potažené černou gumou, která nese vrypy pro snazší manipulaci. Černou gumu najdeme i na signované hlavě. Korunka měří 9 قطر میں ملی میٹر, je tedy dostatečně velká, abyste ji zvládli pohodlně ovládat i v rukavicích.

Luneta má černou vložku – asi safírovou – s divers škálou 0 جب 60. Je jednostranně otočná, jak to má být u potápěčských hodinek. Aretaci má ve 120 پوائنٹس. Nezvyklé je umístění luminiscenčních terčíků na jiných pozicích, než klasicky pouze na pozici 12.

Safírové sklíčko je opatřeno intenzívním modrým antireflexem a měří v průměru 34 ملی میٹر. Díky použitému materiálu je velmi obtížně poškrábatelné.

Matný černý číselník je velmi přehledný a jednoduchý. Nejkomplikovanější součástí je orámovaná datová apertura s černým datovým věncem a bílým tiskem, která zobrazuje hned tři dny. Tato drobnost bývala k vidění pouze u leteckých hodinek, kde měla připomínat palubní přístroje, ale už si našla cestu i do potápěčských hodinek. Aktuální den ukazuje šipka na pozici 3. Vnitřní luneta je potištěná minutovou/vteřinovou stupnicí se zvýrazněnými body. Typické plastické potápěčské hodinové indexy mají nanesenou vrstvu luminiscenční barvy. Vytištěné texty informují o značce, druhu nátahu strojku, vodotěsnosti a o získání osvědčení “سوئس بنایا”. جیسا کہ میں نے لکھا, na číselníku se výborně orientuje, čas jde odečíst opravdu snadno.

Mečovité ručky jsou vyrobené z leštěné oceli, pro zamezení koroze asi rhodiované. Hodinová a minutová mají uprostřed vrstvu luminiscenční barvy, s největší pravděpodobností se jedná o SuperLuminovu. Jehlovitá centrální vteřinová ručka má bílou barvu a na konci červený trojúhelník – logo Alpina.

O intenzitě luminiscence se můžete přesvědčit na fotografii. Hodinky mají více zvýrazněných částí, než bývá u běžných potápěčských hodinek zvykem, nezvyklé, ale praktické je to hlavně na lunetě. Velice to chválím, pod vodou je třeba, aby potápěč měl co nejlepší přehled. A tyto hodinky nezklamou ani ve velké hloubce, kde světla moc není.

Mechanický kalibr s automatickým nátahem AL-525 má za základ stabilní a spolehlivý strojek ETA 2824-2. Oproti němu má AL-525 26 ložiskových rubínů a rezervu chodu prodlouženou na 42 گھنٹے, ostatní parametry zůstaly stejné. Tedy frekvence setrvačky 4 ہرٹج (28800 A / H), ochrana proti nárazu Incabloc, دوسرا ہاتھ رک جاتا ہے جب ایڈجسٹ (ہیکنگ) ریپڈ اور فلپ ڈیٹا. Jeho funkce jsou: اور, منٹ, گھڑی, تاریخ.

Safírovým průhledem se můžete kochat zdobeným strojkem – PVD černěný signovaný rotor, blued screws, perličkování a ženevské pruhy. Dýnko samotné je šroubovací do pouzdra a na okraji okolo průhledu jsou gravírované informace o hodinkách. Dýnko je dostatečně ploché, takže na zápěstí výborně sedí a hodinky se nosí pohodlně.

Gumový signovaný černý řemen měří u pouzdra 22 ملی میٹر, u signované jazýčkové spony 18 ایک ملی میٹر 3 اونچائی میں ملی میٹر. K řemenu mám jednu malou výtku – je vhodný pouze na střední a menší zápěstí. Na kibiho zápěstí 22 cm je už příliš krátký. Naštěstí nebude problém gumový řemínek vyměnit třeba za tah nebo kožený řemen. Mohutnost pouzdra se projevila i na celkové váze – hodinky váží 123,5 گرام. سال, tolik, i když jsou na lehkém gumovém řemenu. Pokud je obléknete, určitě o nich budete vědět.

Od značky Alpina jsme fotografovali a recenzovali limitované edice pilotních hodinek Alpina Heritage Pilot ایک Alpina Startimer Pilot, takže jsem byla připravená na švýcarskou kvalitu a výborné zpracování. A nebyla jsem zklamaná. Přehledný číselník, výborně čitelné ručky, پانی کی مزاحمت, to vše mi potvrdilo, že v manufaktuře Alpina vyrábějí a budou vyrábět skvělé hodinky nejen pro piloty, ale i pro potápěče. Ostatně, i názvy modelových řad (ایوی ایشن, Diving, Sailing, Adventure, Racing) svědčí o směřování na zápěstí mužů milujících sport a dobrodružství. Preciznost zpracování odpovídá mnohem dražším hodinkám, napadají mne třeba Tudor Hydro 1200, se kterými jsou plně srovnatelné.

شاید آپ کا کہنا ہے کہ, že to jsou jen další potápěčské hodinky z dlouhé řady divers modelů. Rozhodně se ale v příjemných drobnostech odlišují. Jmenovat mohu třeba zmíněnou intenzívní luminiscenci na číselníku a lunetě. Za další velké plus považuji gumu na korunce, se kterou půjde dobře manipulovat i v mokrých rukavicích. Osobně mi připadá, že jsou velmi dobře navržené, nic jim nechybí a nemají nic navíc. Pokud jste pro ně zahořeli, zakoupíte je v Koscomu pod referenčním číslem AL-525LB4V26 za 26990 CZK. A neuděláte chybu.

مصنف متن: تیل

مصنف تصاویر: 🙂 kibi

تمام تصاویر کو البم.

قرضہ دہی کے لئے شکریہ Koscom.cz, جاتا ہے کے لئے Amers.cz.

اگر آپ نے جائزہ لینے کے پسند, ہمیں, براہ مہربانی, کے ذریعے "کی طرح" svoju فیس بک کا صفحہ. یہ ہمارے قیمتی رائے دیتا ہے, آپ کا شکریہ!