O hodinkách ہیملٹن Jazzmaster jste už u nás mohli číst یہاں. یہ Hamilton Jazzmaster Chrono Black vypadají až na černý číselník velmi podobně, modelová řada Jazzmaster se prostě nezapře. V následujících řádcích si je více přiblížíme.

Kulaté pouzdro je vyrobené z nerezové oceli 316L s konečnou úpravou leštěním a sametovým kartáčováním. V průměru naměříme 41,4 ملی میٹر, تصویر 15 ملی میٹر. ہاؤسنگ پنروک ہے 100 میٹر. K pobytu ve vodě bych je ale doporučila převléci na jiný než stávající kožený řemen.

Leštěná korunka nese logo Hamilton, na stranách se nachází sametově kartáčovaná tlačítka. S korunkou se výborně manipuluje, stejně tak s oběma tlačítky. Stisk je přesný a jasný.

Safírové sklíčko s antireflexem chrání černý číselník. گلاس فلیٹ ہے, syntetický korund mu dodává tvrdost a odolnost proti poškrábání.

عہدے پر ڈائل پر پایا جا سکتا ہے “12” 30 chronograph منٹ انسداد, پوزیشن “6” 12 hodinový čítač chronografu. پوزیشن “9” je obsazena mimostřednou vteřinovou ručkou. Datová apertura s hranatým okénkem, bílým datovým věncem a černým tiskem se nachází na pozici “4”. Plastické kovové hodinové indexy jsou na některých pozicích pouze naznačeny. Nechybí značka, označení typu nátahu strojku a text “سوئس بنایا”. Zdobený je guilloché – vnitřní kruh má vzor slunečních paprsků. Číselník je přesto dobře čitelný, hodnoty odečtete snadno a lehce.

Zkosené kovové ručky mají uprostřed vrstvu luminiscenční barvy. Luminiscenci nenajdeme pouze na mimostředné vteřinovce a na centrální vteřinovce. Díky černé barvě číselníku jsou ručky výborně viditelné, dokonce se na číselníku budete dobře orientovat i za tmy.

V hodinkách odtikává čas upravený mechanický kalibr s automatickým nátahem ETA/Valjoux 7750, který v manufaktuře Hamilton nazvali H-21. Typická je pro něj rezerva chodu až 60 گھنٹے (oproti neupravené Valjoux 7750, která má rezervu chodu 42 -46 گھنٹے), 25 اثر پتھر, تعدد setrvačky 4 ہرٹج (28800 půkmitů za hodinu). Rotor automatického nátahu je zdobený rytinou značky a označením počtu ložiskových rubínů. Funkce strojku jsou vteřiny, منٹ, گھڑی, datum اور chronograf.

Leštěné oblé dýnko je k pouzdru přišroubované. جیسا کہ ہم کرتے تھے, jsou na něm gravírovaná data o hodinkách. Na ruce sedí výborně.

Tmavě hnědý kožený řemen s tmavě hnědým prošitím má zajímavou strukturu a šířku 22 milimetrů mezi kartáčovanými nožkami. Ukončuje ho jazýčková spona. S řemenem a sponou hodinky váží 118 گرام, na ruce je tedy takřka neucítíte.

Pokud hledáte elegantní hodinky vhodné k obleku a zvolíte tyto hamiltony, rozhodně nešlápnete vedle. Sice jsou poněkud vyšší, 15 milimetrů je možná trochu hodně, aby se vešly pod manžetu košile, ale třeba k letní košili s krátkým rukávem by se hodily také. میں, že by vám slušely i k džínám. Pokud vím, už nejsou v běžné nabídce, takže se po nich musíte podívat na internetu. Ceny se pohybují kolem 1000 EUR, což je na kvalitní hodinky renomované značky velmi dobrá částka. Referenční číslo je H326160.

مصنف متن: تیل

مصنف تصاویر: 🙂 kibi

تمام تصاویر کو البم.

قرضہ دہی کے لئے شکریہ “pete”.

اگر آپ نے جائزہ لینے کے پسند, ہمیں, براہ مہربانی, کے ذریعے "کی طرح" svoju فیس بک کا صفحہ. یہ ہمارے قیمتی رائے دیتا ہے, آپ کا شکریہ!