Nezávislého hodináře Martina Brauna jsme na našich stránkách už krátce představili. O jeho hodinkách N.B.Yäeger Delta Area již psal kibi. Dnes si představíme model řady Teutonia s německým kalibrem PUW 1564 – Martin Braun Teutonia B.

Kulaté breguetovské pouzdro je vyrobené z nerezové oceli 316L. ابعاد ہے 39,5 milimetrů v průměru a 11,1 milimetrů na výšku. Konečná úprava pouzdra i nožek je leštěním do vysokého lesku. Boky pouzdra mají rýhovaný vzhled okraje mince. ہاؤسنگ پنروک ہے 30 میٹر, snese tedy maximálně umytí rukou nebo slabý déšť.

Oblá luneta je také vysoce lesklá, pouzdru moc sluší. Cibulovitá korunka má jemné rýhování a hodinky se s ní výborně ovládají.

Do lunety zasazené sklíčko je vyrobené ze safíru a je potažené vrstvou oxidů kovů, která slouží jako antireflexzamezuje tvorbě odrazů od sklíčka. Díky ní je číselník mnohem lépe čitelný.

Černý číselník dělí vnitřní kruh s guilloche na dvě části. Vnější hladký okruh nese bíle vytištěné arabské číslice hodinových indexů, najdeme tam také minutovou/vteřinovou škálu a obdélníkovou datovou aperturu s bílým kotoučem a černým tiskem. Barva kotouče mne mírně ruší, dala bych přednost inverznímu provedení černého disku s bílým tiskem. Vnitřní kruh zdobený guilloché ve vzoru slunečních paprsků s vlnkami a obsahuje logo, značku a připomenutí nátahu strojku.

Kovové lístkovité ručky mají ladný tvar a k celkovému vzhledu hodinek se velmi hodí. Nemají luminiscenci a ani bych ji u těchto hodinek vhodných k obleku nehledala. Vteřinová centrální ručka má tvar tenké hůlky, je dlouhá až k vteřinové škále, میں اس کی تعریف کرتے ہیں, vteřiny se tak dají výborně odečítat.

Specialitou hodinek je také použitý kalibr. Tam, kde bychom očekávali nějaký manufakturní strojek z koncernu Swatch, Martin Braun použil skvělý automatický strojek z dílen Pforzheimer Uhren-Rohwerke GmbH s názvem PUW cal. 1564. Tento poslední pforzheimerský kalibr měří 12,75 پیرس لائنیں (25,6 ملی میٹر) a na výšku 5,7 ملی میٹر. Pohyb mu umožňuje 21 اثر یاقوت. Setrvačka oscillating فریکوئنسی 3 ہرٹج (21600 beats/hour). Rezerva chodu je 40 گھنٹے, rotor má oboustranný nátah a je zdobený gravírováním. Můžeme si také všimnout mikroregulace (na fotografii u části týkající se dýnka). Strojek nemá rychlé nastavení data, je třeba ho překlápět v určeném časovém období (údajně je nutno přetáčet datum mezi 18:00 ایک 0:15).

Oblé leštěné dýnko je přišroubované 6 چھوٹے screws. Najdeme na něm gravírované informace o hodinkách. Z nich je asi nejdůležitější údaj o pořadovém čísle kusu, v tomto případě Nr.048. Hodinky totiž pochází z limitované edice 250 ٹکڑے ٹکڑے, kdy každý kus je speciálně číslovaný. Safírovým průhledem se naskýtá pohled na jednobarevný strojek, jednolitost barvy kovu narušují pouze rudé ložiskové kameny.

Hodinky se dodávaly na černě prošitém černém řemenu z aligátora s jazýčkovou sponou. Majitel sponu ale vyměnil za neoriginální překlápěcí, zřejmě pro větší pohodlí při nošení. Řemen měří mezi nožkami 20 ملی میٹر. Hodinkám řemen hodně sluší, doplňuje vhodně jejich určení k obleku či formálnějšímu oblečení.

میں مانتا ہوں, کہ میں پسند, breguetovské pouzdro a cibulovitá korunka mne velmi zaujaly. Velikostí necelých 40 mm by mi akorát seděly na zápěstí. Mají podmanivý, až trochu aristokratický vzhled. Je na nich zkrátka poznat pečlivá ruka malovýroby nezávislého hodináře. Jak se líbí vám?

Hodinky vznikly kolem roku 2002 a je velká škoda, že značka Martin Braun už neexistuje a tyto krásné hodinky se už nevyrábí. Seženete je tak pouze na internetu, kde se cena pohybuje kolem 2000 USD. Ale protože se jedná o limitovanou edici již neexistující značky, مجھے لگتا ہے کہ, že budete muset mít spíše štěstí, abyste je sehnali. Referenční číslo mají MB781B.

مصنف متن: تیل

مصنف تصویر: 🙂 kibi

ڈیوڈ، آپ کو قرضوں کی فراہمی کے لئے شکریہ.

تمام تصاویر کو البم.

اگر آپ نے جائزہ لینے کے پسند, ہمیں, براہ مہربانی, کے ذریعے "کی طرح" svoju فیس بک کا صفحہ. آپ کا شکریہ, je to pro nás velmi cenná zpětná vazba.