Dnešní aktualita se týká novinek značky Steinhart na poli mechanických strojků. Vycházejí z kalibru Unitas 6497-1, hodináři značky přidali několik vlastních úprav a vylepšení.

ذرائع: Steinhart

Vyrábějí se ve třech barevných variantách, parametry mají ale až na konečnou úpravu prakticky stejné.

Základem je strojek ETA/Unitas 6497-1 s průměrem 16 1/2 pařížských لائنز a frekvencí setrvačky 18 000 فی گھنٹہ oscillations. Přesnosti napomáhá 17 اثر یاقوت. Hodináři přidali 3/4 můstek s ostrůvkem únikového kola, zkosený labutí krk mikroregulace s jemným nastavením také vlastní výroby. Zdobené jsou radiálními ženevskými pruhy, perláží pod nátahovým kolem, samotné kolo je skeletonizované a kartáčované. Samozřejmostí jsou modřené šroubky. Dokonce jsou i broušené a vyleštěné hrany můstku. Úpravy jsou velmi pěkné, zbývá snad jen doplnit zlaté chatony.

Níže na fotografii si můžete prohlédnout zlatou variantu.

ذرائع: Steinhart

Stříbrná verze vypadá takto, i ona je velmi zajímavá.

ذرائع: Steinhart

Poslední variantou je černý model.

ذرائع: Steinhart

میں, že tříletý vývoj strojku přinesl velmi plodné ovoce a těším se, až uvidíme první hodinky s těmito strojky. کیا یہ لوگ کہتے, jak se vám líbí? Jen připomínám, že se strojky Unitas nebo ETA začínala před pár lety třeba i značka Officine Panerai. Ráda budu sledovat další vývoj značky Steinhart.

مصنف متن: تیل

تصویر کے ماخذ: Steinhart