برانڈ ونڈو využívá při výrobě svých hodinek nové materiály a netradiční postupy a nejinak tomu bylo i v případě těchto Hublot Big Bang “Solo Tourbillon” Rose Gold. Hodinky se vyráběly v limitované edici 50 ٹکڑے ٹکڑے, existuje několik variant, například s karbonovým číselníkem nebo s kompletně černým číselníkem. My si dnes představíme verzi s číselníkem částečně z černé keramiky a částečně z kartáčovaného kovu.

Pouzdro je vyrobené z 18 karátového růžového zlata, boky pouzdra z černé keramiky, a měří v průměru 44,5 ملی میٹر. Výška je 14 ملی میٹر. Povrchová úprava zlata je matným kartáčováním, což se mi moc líbí, a navíc zaniknou případné škrábance vzniklé při běžném nošení. Nožky nemají klasický tvar, ale tvoří s pouzdrem nedílnou součást. Řemen je k nim připevněn titanovými šroubky na přední straně a nikoli stěžejkami z boku v řemenu, jak jsme běžně zvyklí.

Černá luneta je vyrobená z keramiky, která není leštěná, má strukturu podobnou kartáčovanému pouzdru. Šestice šroubků držících ji u pouzdra je vyrobených z titanu. Po hraně je luneta zoubkovaná, což svádí k otáčení – je ale pevná, nepohyblivá.

18 karátová zlatá korunka nese černou vložku s typickým logem Hublot.

Materiálem pro výrobu sklíčka byl zvolen syntetický safír a je opatřený vnitřní antireflexní vrstvou. Ta zaručuje výbornou čitelnost za jasného osvětlení a minimalizuje světelné odrazy.

Číselník je rozdělen na dvě části – horní černou hladkou keramickou s plastickými zlatými hodinovými indexy a ručkami, a spodní kovovou kartáčovanou s průhledem na klec tourbillonu, vyrobenou ze součástek zlaté barvy (pravděpodobně je to hodinářská mosaz, výrobce zlaté součástky nezmiňuje). Na černém výřezu také najdeme bíle tištěné logo Hublot a část minutové škály. Toto uspořádání a design číselníku se opakuje u velké části modelů řady Big Bang s tourbillonem, poznáte je tak mezi ostatními hodinkami na první pohled. Jen materiály a barvy se různí. Ale to už se můžete na stránkách ونڈو přesvědčit sami.

Kovové částečně skeletonizované ručky mají tvar meče a konec vyplněný luminiscenční barvou. Možná by mi více vyhovovaly ručky z růžového zlata jako pouzdro, ale kovové se více hodí k výřezu s tourbillonem.

V hodinkách najdeme manufakturní kalibr HUB SOLO T s manuálním nátahem. Tento strojek mne opravdu uchvátil, skeletonizované můstky vyrobené z černého karbonu se jen tak nevidí. V kontrastu s dýnkem z kartáčovaného zlata působí opravdu impozantně. Skoro bych se vsadila, že budete možná častěji sledovat karbonové můstky než pohyb ruček na číselníku.

Strojek disponuje rezervou chodu 120 گھنٹے (5 دن), 19 ložiskovými kameny a frekvencí setrvačky 3 ہرٹج (21 600 فی گھنٹہ oscillations). Skládá se ze 153 اجزاء. A jeho funkce? گھڑی, minuty a tourbillon.

Dýnko obsahuje safírový průhled na strojek, u pouzdra ho přidržuje 6 titanových šroubků, a má na sobě gravírované informace o hodinkách. Připomenu pořadové číslo 32/50 a také to, že to nejdůležitější, totiž referenční číslo, na něm nenajdete. Práci s vyhledáním jsem udělala za vás: 305.PM.131.RX. Toto referenční číslo je shodné pro všechny varianty, proto můžete najít jak verzi s karbonovým číselníkem, tak i další verze.

Kaučukový řemen se skládací sponou je k pouzdru typicky pro Hublot přichycené šroubky. Tělo spony je pravděpodobně černěné PVD, ukončení spony je opět z růžového zlata. Nechybí signování logem Hublot. Náramek připomíná vodotěsnost 100 میٹر, hodinky tedy můžete s přehledem vzít do bazénu nebo pod hladinu moře. صرف یاد دلانے, že značka Hublot je v tomto směru průkopníkem, až zde našli odvahu spojit dříve nemyslitelné materiály – zlato a gumový pásek.

Pokud mám hodinky Hublot Big Bang s tourbillonem nějak hodnotit, pak jen konstatuji, že se v tomto případě jedná o vkusné, elegantní hodinky s výraznou komplikací. Ostatní modely jsou na můj vkus až příliš barevné. Proto mi přijde jako velká škoda, že už je na oficiálních stránkách Hublot nenajdete a při jejich shánění se budete muset spolehnout na internet. Původní cena se pohybovala kolem 141 000 USD, nyní se dají pořídit už za 110 000 USD. میں سمجھ سکتا ہوں, cena to není malá, ale když uvážíme materiál pouzdra, můstky kalibru z karbonu a komplikaci tourbillon, připadá mi naprosto oprávněná.

Mně osobně se velmi líbí, dokázala bych si je představit na svém zápěstí. Rozměr 44,5 mm je sice poměrně velký, ani váha není nejmenší – 162 گرام. Ale současné módní trendy dovolují ženám nosit také velké pánské hodinky. A jsem si jistá, že by mi vážně slušely.

مصنف متن: تیل

مصنف تصاویر: 🙂 kibi

تمام تصاویر کو البم.

اگر آپ نے جائزہ لینے کے پسند, ہمیں, براہ مہربانی, کے ذریعے "کی طرح" svoju فیس بک کا صفحہ. آپ کا شکریہ!