دیکھیں مہاکاوی nejsou na našich stránkách nováčky, mohli jste si přečíst třeba o dračích Eposech یا Epos Grande Date. V dnešní recenzi bych vám ráda představila hodinky s komplikací GMT, novinku značky Epos pro rok 2011.

Ocelové kulaté pouzdro mi připomíná vzhledem hodinky Chronoswiss. ناپا اوسط 39 ملی میٹر, تصویر 9 ملی میٹر. Hodinky jsou odolné vůči vodě do 50 میٹر, což postačí na plavání v bazénu.

Jak už jsem se zmínila, luneta i korunka je nápadně podobná modelům značky Chronoswiss. Těžko posoudit, která firma se od které inspirovala, každopádně je luneta nádherně vroubkovaná a kulatá korunka také. Korunka je chráněná výstupky pouzdra.

Stříbřitému číselníku dominuje datová apertura na pozici “6” سفید اور سیاہ پرنٹ کے ساتھ ایک ڈیٹا ڈسک. Vnitřní škálu s druhou časovou zónu ozvláštňuje ručka s červenou šipkou na konci. Plastické hodinové kovové indexy jsou vyleštěné do vysokého lesku. Nechybí logo Epos, označení hodinek a také “سوئس بنایا”.

Ploché safírové sklíčko je opatřené antireflexní vrstvou. Je v jedné rovině s lunetou.

Zkosené ocelové leštěné ručky nesou vrstvu luminiscenční barvy, která usnadňuje odečet času po tmě. I na bílém číselníku jsou ručky dobře čitelné.

Vložený švýcarský mechanický strojek s automatickým nátahem ETA 2893-2 , který disponuje ochranou setrvačky Incabloc, Yoke natahovacím systémem, Etachron regulací, 21 اثر یاقوت, تعدد setrvačky 28 800 kmitů za hodinu a rezervou chodu 42 گھنٹے. Má také hacking vteřinové ručky. ایک طول و عرض? 11½ pařížských لائنز, قطر 25,6 ملی میٹر, اونچائی 4,1 ملی میٹر. Rotor je zdobený broušením ve tvaru slunečních paprsků a vygravírovanou značkou s údaji o počtu ložiskových kamenů.

Dýnko je k pouzdru přišroubované šroubky a najdeme na něm typické údaje o hodinkách. Průhledem se můžete kochat pohledem na strojek.

Černý kožený řemen spojuje ocelová jazýčková spona.

Bohužel musím konstatovat, že Epos GMT již nejsou v oficiální nabídce Epos, musíte se tak spolehnout na jiné zdroje. میں یہ ایک افسوس کی بات ہے تلاش, protože to jsou krásné elegantní hodinky, které můžete nosit k obleku či k džínám. A samozřejmě by slušely i neformální dámě.

Moc se mi líbí rýhovaná luneta i tvar korunky, tím mě hodinky uchvátily. Číselník je přehledný, čas se jednoduše odečítá, druhá časová zóna neruší, a přitom snadno poznáte, کیا وقت ہوا ہے. میں, že bych je s velkou chutí nosila.

Pro hledání a nákup budete potřebovat referenční číslo: 3354. Cena se pohybuje kolem 17 000 CZK, což sice není málo, ale za pěkné značkové hodinky s mechanickým strojkem je to cena určitě přijatelná.

مصنف متن: تیل

مصنف تصاویر: 🙂 kibi

Za zapůjčení děkujeme Stanik73.

تمام تصاویر کو البم.

اگر آپ نے جائزہ لینے کے پسند, ہمیں, براہ مہربانی, کے ذریعے "کی طرح" svoju فیس بک کا صفحہ. آپ کا شکریہ!