آج میں کمپنی کی طرف سے مطالبہ کے استعمال کے لئے زیادہ مزاحم گھڑیاں متعارف کرانے کرنا چاہتے ہیں Traser. اور میں کہتا ہوں کہ جب مشکل کا استعمال, تو میں ان گھڑیاں کے ساتھ سنجیدگی سے سوچنا – سول ماحول میں دونوں, کے طور پر کے طور پر کے سامان کی ایک ٹکڑا مختلف فوج کے خصوصی یونٹوں کی ضرورت ہوتی ہے. Tyto hodinky vynikají univerzálností svého použití, مزاحمت اور کم وزن جبکہ, سوئس clockwork, který téměř nepotřebuje údržbu, a výjimečné na nich je i využití technologie firmy MB microtec – tedy stálé osvětlení ruček i číselníku v šeru nebo ve tmě. چلو اس گھڑی میں قریب سے دیکھیں.

Pouzdro hodinek je vyrobeno z houževnaté umělé hmoty s matnou povrchovou úpravou. گھڑی بہت ہلکا ہے کی وجہ سے (صرف 44 گرام Pask کے ساتھ). پلاسٹک گلاس فائبر کے ساتھ مزید تقویت ہے (کے بارے میں 30 %), کیونکہ ہاؤسنگ واقعی پائیدار ہے اور معمول کے آپریشن ہے، یہ بہت مشکل ہے مذموم. کیس کی قطر ہے 43 ملی میٹر (کپڑے korunky), صرف رہائش کے موٹائی ہے 12 ملی میٹر, گھڑیاں کیونکہ وہ کسی بھی مسائل کے بغیر کف یا دستانے کے تحت چھپا. ایک سادہ سلنڈر شکل کیس اور lugs کے اطراف پر ناہموار پسلیاں تاج کی حفاظت کے لئے ہے. ایک کمپیکٹ شکل اعزازی مختصر ٹانگوں اور بڑے پیمانے پر.

پنروک ہاؤسنگ ہی ہے 100 فوٹ / 30 پانی کالم DIN میٹر. بدقسمتی سے عملی طور پر، Suunto برانڈ پسند نہیں ہے, جہاں 30 میٹر پانی کے تحت جب تک اصل استعمال سے میل 30 میٹر گہرائی. اس صورت میں مزاحمت پانی کے ساتھ حادثاتی رابطہ دیکھتا, ale na dovolenou na šnorchlování nebo pravidelné využití v bazénu se podívejte raději po hodinkách s vyšší hodnotou. ذاتی طور پر میں سب سے بڑا پر غور, možná jedinou, slabinu těchto hodinek.

اسٹیل بیلناکار تاج حادثاتی نقصان سے مکمل طور پر ہاؤسنگ سے تخمینے میں احاطہ کرتا ہے ہے.. Utěsněna je dvojitým “O” kroužkem, ale není šroubovací do pouzdra. Používat ji budete asi spíš výjimečně, třeba při seřízení data jednou za dva měsíce nebo při změně časové zóny.

Otočná luneta je vyrobena ze stejného materiálu jako pouzdro, otáčí se na jednu stranu s aretací v 60 پوائنٹس. Chod lunety je plynulý a nevyžaduje žádnou zvýšenou sílu při manipulaci. Lunetu využijete třeba pro zobrazení času ve druhé časové zóně nebo pro orientační měření časových intervalů. Bod na pozici “0” je zvýrazněn pro použití ve tmě stejně jako indexy na číselníku, tedy skleněnou kapslí s plynným tritiem, která svítí zelenou barvou.

I vzhledem k ceně je v hodinkách zasazeno jen minerální ploché sklíčko bez antireflexu. Čitelnost číselníku je přes něj skvělá, نقصان یا ٹوٹنا کی صورت میں آسان ہے کرنے کے لئے تبدیل.

سیاہ پس منظر ڈائل بالکل اس کا مقصد سے میل کھاتا ہے. ہم اسے صرف ایک گھنٹے کے اشاریہ جات میں (بھی ان روشن ٹیکنالوجی H3 ہیں), منٹ کی حد اور عددی سوچکانک پر 24 گھنٹے, کے طور پر فوجی گھڑیاں میں عام ہے. Místo značky výrobce tu najdeme jen symbol radioaktivity – روشنی کے علاوہ ٹیکنالوجی کی سوچکانک اور ہاتھ. A pak už jen datovou aperturu s bílým datovým kotoučem a černým tiskem. Číselník je snad až extrémně čitelný a přehledný.

دھاتی ہاتھوں سفید پینٹ کر رہے ہیں, tvar hodinové a minutové je tradiční “فوجی”, tedy širší tělo se špičkou na konci, یہ ručkám بعض اوقات کہا جاتا ہے “AA”, ان کی شکل کے مطابق. پھوٹک اور کے ہاتھ میں sagittal تیز نوک کے ایک سرے اور دیگر سفید ہدف میں ہے, obojí pro zvýraznění.

Na téma luminiscence jsem v souvislosti s těmito už párkrát zabrousil. Už i dříve jsem se tomuto tématu věnoval, třeba یہاں v souvislosti se svými hodinkami Marathon. Zde najdete i podrobnější popis této technologie, která bezprostředně s firmou mb-microtec (a tedy i značkou Traser) souvisí. Takže jen krátce – luminofor skleněných trubiček svítí stále a to po dobu mnoha let. Svícení není tak nápadné, jako v případě jiné technologie (třeba Luminova), ale pro orientaci na hodinkách není nutné žádné nasvěcování, hodinky vlastně svítí pořád. tritium کی نصف زندگی کے بارے میں ہے 12,5 سال, takže hodinky po čase o svůj svit přijdou, ale to vás po dobu plánované životnosti těchto hodinek nijak trápit nemusí. Zde konkrétně najdeme 11 zelených trubic na hodinových indexech, jednu na otočné lunetě, dvanáctý index je oranžový a hodinová a minutová ručka svítí také zeleně.

V hodinkách je švýcarský kalibr s elektronickým křemenným oscilátorem (tedy کوارٹج) لیبل لگا راؤنڈ 515. یہ ایک بہت سادہ ہے, ابھی تک مضبوط ہے اور مزاحم سطح. Používají ho ve svých hodinkách i jiní výrobci, narazil jsem na něj (varianta 517) i v hodinkách Christophera Warda W6SRR – Kingfisher Splash. Kalibr má niklované desky a jeden ložiskový kámen. Životnost baterie by měla dosáhnout zhruba 45 ماہ. Přesnost tohoto kalibru není nijak závratná, v této cenové relaci nemůžete počítat třeba s kompenzací teplotních rozdílů, ale i tak by nepřesnost měla být maximálně 15 vteřin za měsíc provozu.

دھاتی سٹینلیس سٹیل تاج چار screws کے ساتھ ہاؤسنگ کو مصیبت میں ہے, لیکن یہ شاید صرف جاری کی جائے گی جب بیٹری تبدیل کرنے, tedy nejdříve po 3 جب 4 سال. لیکن میں ڈیلرشپ بلکہ پڑے گا, přitom můžete rovnou nechat zkontrolovat vodotěsnost pouzdra. Na dýnku najdeme laserem vypálené přesné označení hodinek a také hodnoty vyřazování tritia (naprosto bezpečné). Možná je škoda, že už výrobce neznačí na dýnku rok a měsíc montáže hodinek tak jako dříve, dalo se to orientačně využít pro odhadnutí délky životnosti osvitových trubiček. Dýnko je ploché a na ruce hodinky sedí perfektně.

Hodinky se dodávají s černým látkovým typizovaným páskem “نیٹو کی پٹا”, který také svými specifikacemi odpovídá normě pro využití u armádních jednotek. Je pohodlný i při namočení, snadno se udržuje a výhodou určitě je i to, že když se náhodou poškodí jedna stěžejka, hodinky vás neopustí elegantním obloukem třeba do hluboké sněhové závěje, ale jedna stěžejka stačí, aby vám hodinky udržela na zápěstí. Délka strapu obvykle stačí na to, abyste si hodinky mohli připnout třeba přes bundu. A mně osobně velmi vyhovuje to, že tento pásek je velmi nízký, a když si položíte zápěstí na stolní desku, třeba u klávesnice počítače, tak vám hodinky nijak nepřekážejí.

Pokud hledáte relativně levné hodinky, které by vás příliš nezatěžovaly při vašich cestách za dobrodružstvím, zkuste se podívat na některé z produkce značky Traser. U tohoto konkrétního typu vidím trochu jako handicap jejich nízkou odolnost proti vodě. Ale pokud vám to ale nevadí, zkuste se po nich porozhlédnout. Získáte v nich lehké, odolné a spolehlivé hodinky, které mají mimo jiné i zvýšenou odolnost proti magnetickým polím, stálé osvětlení ruček a indexů, a to vše za celkem nízkou cenu. A pokud chcete raději hodinky s vyšší odolností proti vodě, určitě se podívejte třeba na hodinky Traser P6507 Commander 100 PRO.

مصنف textu اور تصاویر: 🙂 kibi

تمام تصاویر کو البم.

Traser برانڈ کی فروخت کرتا ہے Chronoshop.cz.